دکتر یونس پناهی، معاون فناوری و تحقیقات وزارت بهداشت، در مراسم افتتاحیه پنجمین نمایشگاه «فارمکس» و بیست و دومین همایش سالانه انجمن داروسازان ایران با بیان این مطلب، درباره جایگاه داروسازی در عرصه سلامت بیان کرد: رشته داروسازی به طور مشخص امروزه در محافل علمی بسیار مورد توجه است. علتش هم این است که رویکرد دانشگاهها به رویکرد علمی جدید تغییر کرده است.
پناهی افزود: پیش از این آموزش در دانشگاه سطح یک و پژوهش در دانشگاه سطح ۲ صورت میگرفت، ثروت آفرینی هم در دانشگاه سطح سه و تبدیل علم به ثروت که نیازهای جامعه درباره دارو و تحهیزات را مورد هدف قرار میدهد در سطح ۴ وجود داشت. اما اکنون دانشگاههای نسل پنج به دنبال تربیت مدیر در زمینه آموزش، پژوهش، ثروتآفرینی هستند که بخشی از مدیران میتوانند داروسازان باشند. این مساله از این منظر اهمیت دارد که ما در صنعت دارو با مشکلاتی مواجه هستیم، این ظرفیت باعث کمتر شدن این مشکلات خواهد شد.
وی درباره جایگاه داروسازی در عرصه تولید علم گفت: شرکتهای دانش بنیان مدت زمانی است که مطرح شدهاند. در حال حاضر ۸ هزار و ۷۳۱ شرکت دانشبنیان در کشور وجود دارد که از این تعداد هزار و ۲۸۵ شرکت در حوزه سلامت فعال هستند. ۴۰ درصد از این فعالیتها هم در حوزه تولید مواد اولیه داروسازی و ۲۸ درصد تجهیزات مصرفی صورت میگیرد.
معاون وزیر بهداشت در ادامه تاکید کرد: بررسی سامانه علمسنجی وزارت بهداشت هم نشان میدهد که درصد قابل توجهی از محققان و پژوهشگران که جزو دانشمندان یک درصد جهان هستند، داروسازان هستند؛ چیزی حدود ۲۸درصد.
این مسئول با بیان اینکه در علم و فناوری جایگاه ویژهای در جهان داریم، گفت: در حال حاضر حدود ۸۰۰ مرکز تحقیقاتی در کشور داریم که از این اعداد تعداد حدود ۵۲ مرکز فقط در حوزه دارو فعالیت میکنند. تحقیقات بنیادی و کاربردی در این مراکز در حال انجام است و بیش از ۸۰ درصد تحقیقات به نوآوری و فناوری اختصاص دارد. یک نکته مهم این است که ما روند رو به رشد را داریم و سرعت تولید علم در حوزه سلامت در کشور ما چیزی حدود ۸.۳۳ است، اما این عدد در دنیا بیشتر است و باید تلاش بیشتری داشته باشیم.
نظر شما