به گزارش قدس آنلاین، محمدرضا غلامرضا، معاون سیاسی سابق وزیر کشور در اولین اظهارات خود پس از کنار رفتن از معاون سیاسی وزارت کشور، در حراسمی در داکگشاه تهران که بتسط بسیج دامشجویی برگزار شده بود، گفت: بخشنامه انتخاباتی وزارت کشور کاملاً براساس قانون بود و حتی گفتیم گروهی حقوقدان بررسی کنند که آیا تخلفی در این بخشنامه بوده است یا نه؟
خردادماه سال جاری، معاون سیاسی وزارت کشور در بخشنامهای تصریح کرده بود: «فرمانداران، بخشداران و معاونین فرماندار ضمن تداوم پیشبرد امور شهرستانها در حوزههای مختلف عمرانی، اقتصادی، توسعهای و… در روابط با نمایندگان محترم مجلس در مدت باقیمانده تا انتخابات برای پیشگیری از هر گونه سوءبرداشت، نسبت به عدم همراهی و معیت نماینده محترم در حوزه انتخابیه در موضوعات و جلسات شائبهدار، حساسیت و دقت لازم را داشته باشند.»
این بخشنامه با واکنش تند نمایندگان مواجه و آنها خواستار برکناری معاون سیاسی وزارت کشور و یا استیضاح وزیر شده بودند.
وزیر کشور نیز پس از این ماجرا، بخشهایی از این بخشنامه که مورد اعتراض نمایندگان بود را لغو و با آنها در این باره گفتوگو کرده بود.
نهایتا خبر برکنار غلامرضا از معاونت سیاسی در آخرین ساعات روز ۲۲ مرداد بر روی خروجی سایت وزارت کشور قرار گرفت.
غلامرضا در ادامه سخنان خود درباره این بخشنامه جنجالی افزود: در واقع ما یک امر بدیهی را متذکر شدیم.کما اینکه غیر از آن، یک بخشنامه دیگر هم به دولت زدهایم و آنجا هم به روسای دستگاههای اجرایی متذکر شدیم که مثلاَ استعفاها نباید صوری باشد. اینگونه نشود که اسم یک نفر در حرف حذف شود ولی کماکان از همه مواهب آن موقعیت برخوردار باشد.
وی تصریح کرد: بنابراین کاری که انجام دادم یک کار معمولی بود، قانون را متذکر شدم؛ پس اقدام من انقلابی نیست و صفت انقلابی نظر لطف شماست.
معاون سیاسی سابق وزیر کشور یادآور شد: این قضیه پشتصحنههایی دارد که الان نمیتوان آنها را گفت چون موجب اختلاف میشود. الان در ایام اربعین هستیم، شروع سال تحصیلی را در پیش داریم، سپس انتخابات داریم، پس فضای کشور باید آرام باشد، به همین خاطر من سکوت کردم.
غلامرضا تصریح کرد: من در بعضی از توییتها دیدم که گفتند بنده در شب شهادت حاجقاسم جلسهای با ایشان داشتم که اصلاح می کنم و عرض می کنم که من آن شب در آن جلسه نبودم.
وی تاکید کرد: بنده به دنبال اسطورهسازی هم نیستم و معتقدم یکی از مشکلات ما همین است که یک نفر را بیش از اندازه بزرگ میکنیم و بالا میبریم و آن فرد را اسطوره میکنیم در این صورت اگر آن فرد خطایی بکند آن وقت آرمانهایمان فرو میریزد؛ بنابراین روی معیارها بایستید نه افراد.
معاون سیاسی سابق وزیر کشور افزود: توصیه من به تشکلهای دانشجویی این است که مسیر مطالبهگری و عدالتخواهی را دنبال کنند، زیرا به این فعالیتها نیاز است. اگر جایی این قطار از مسیر خارج میشود، کسی باید باشد که حواسش باشد و تذکر بدهد.
وی خاطرنشان کرد: بنده از هیچکسی هراسی ندارم و اگر آبرویی داشته باشم برای انقلاب وسط گذاشتهام. فشارهایی که به من وارد شد کم نبود اما در عین حال آرامشی که خداوند در این شرایط به من عطا کرد نیز غیرقابل توصیف است.
به گزارش قدس آنلاین، علی خضریان نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی نیز طی سخنانی در این مراسم گفت: موضوع آقای غلامرضا مربوط به یک بخشنامهٔ داخلی بود و مطلب عمومی نبود که عمومی شد. اول باید بررسی شود که چه کسانی در وزارت کشور این مطلب را منتشر کردند.
وی با بیان اینکه نمایندگان مجلس همه یک موضع ثابت ندارند، تصریح کرد: موضع مجلس در آرای آن معلوم میشود. این جای تأسف دارد که پیش از مشخص شدن رأی مجلس، وزیر محترم کشور به سمت تغییر معاون سیاسی رفت. خطای اول آنجایی صورت گرفت که وزیر کشور بندهایی از بخشنامه را باطل کرد. این چرخه، چرخهٔ خطرناکی است. اگر جلوی این منطق را کسی نگیرند و بخواهد ادامه پیدا بکند، این چرخه تا دهیارها هم ادامه پیدا میکند.
وی گفت: بعد از کنار گذاشتن آقای غلامرضا، این نداها از درون مجلس دوباره بلند شد و ماجرای استیضاح وزیر کشور مجددا توسط برخی نمایندگان مطرح شد.
این نماینده مجلس افزود: حضور من در این جلسه اول برای تقدیر از اقدام آقای غلامرضا و دوم برای جلوگیری از یک رویهٔ خلاف منطق است. خدا شاهد است که حضور من نه تبلیغاتی است و نه ایستادن جلوی مجلس است.
وی گفت: اقدام دانشجویان در حمایت از آقای غلامرضا هم قابل تقدیر است که صدای حق و صدای مظلوم را میشوند.
خضریان تاکید کرد: ما باید بپذیریم که برخی از دوستان ما در مجلس و برخی از دوستان ما در دولت خطا کردند. نباید به بهانهٔ عدم ایجاد اختلاف بین دولت و مجلس، حق را کنار بگذاریم. روزی که آقای وحیدی به مجلس آمدند من به ایشان گفتم که اگر به آقای غلامرضا دست بزنید دیگر وزیر کشور نخواهید بود.
وی تاکید کرد: اقای وزیر کشور، دیدید که عقب نشینی اولیهٔ شما در حذف بندها نتیجه نداد، چرا عقب نشینی دوم را انجام دادید؟ من به وزیر گفتم که استیضاح ایشان نتیجه نخواهد داد.
وی گفت: کلان مجلس یازدهم متوجه این است که ما در آستانه برگزاری انتخابات، اربعین و سالروز اغتشاشات گذشته هستیم. مجلس به استیضاح رأی نمیداد و حق تغییر ایشان وجود نداشت. این پیغام روشن بخشی از نمایندگان مجلس است که در صحن تأثیرگذارند. چرا ایشان این پیام را دریافت نکردند؟ چرا به جای اینکه حرف درست را به سایر بخشها بسط دهیم، حرف حق را زمین میزنیم؟
وی گفت: این بخشنامه به این نکته اشاره دارد که عدالت در انتخابات باشد که حرف آقای غلامرضا هم نیست، بلکه حرف رهبری است.
خضریان با بیان اینکه از شما میخواهم که در انتخابات آتی بر اساس شاخصبندیهایی که از امامین انقلاب به ما رسیده نمایندگان فعلی و نامزدها را ارزیابی کنید گفت: در گام اول آن را در اختیار همان نماینده یا نامزد قرار دهید و سپس بین افکار عمومی منتشر کنید. این منطقی ترین روش ورود تشکلات دانشجویی به انتخابات آینده است.
نظر شما