تحولات منطقه

پس از جنگ سی و سه روزه حزب الله لبنان با رژیم صهیونیستی و شکست این رژیم از مقاومت، آمریکایی ها درصد راهکارهای غیرمستقیم برای مقابله با مقاومت لبنان پرداختند که یکی از آنها «یونیفل»است

یونیفل نام رمز نفوذ صهیونیست ها در جنوب لبنان / پیگیری علت مخالفت بیروت با تمدید مأموریت نیروهای سازمان ملل
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

هر سال هم‌زمان با نزدیک شدن به زمان تمدید ماموریت «یونیفل» (نیروهای موسوم به حافظ صلح سازمان ملل مستقر در لبنان) تلاش‌های بین‌المللی تحت نظارت آمریکا برای ایجاد تغییر در ماهیت ماموریت این نیروها در راستای منافع رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان آغاز می‌گردد. امسال نیز همانند سال‌های گذشته شورای امنیت سازمان ملل در تاریخ 31 آگوست یعنی روز پنجشنبه هفته جاری نشست خود را برای بررسی مسئله تمدید ماموریت یونیفل در لبنان برگزار می‌کند. اما بعد از آسان‌انگاری دولت لبنان در سال گذشته که موجب ایجاد تغییراتی در عملکرد یونیفل برخلاف خواست و منافع این کشور شد، اجلاس روز پنجشنبه شورای امنیت اهمیت و حساسیت بالایی دارد. باید دید که این شورا چه خوابی برای مردم لبنان به ویژه حزب الله دیده است.

یونیفل نام رمز نفوذ صهیونیست ها در جنوب لبنان / پیگیری علت مخالفت بیروت با تمدید مأموریت نیروهای سازمان ملل

حضوری بی فایده

اما دکتر حسن هانی زاده، کارشناس مسائل غرب آسیا در گفت‌وگویی با قدس درباره نزدیک شدن به زمان تمدید ماموریت «یونیفل» و تلاش‌های بین‌المللی تحت نظارت آمریکا برای ایجاد تغییر در ماهیت ماموریت این نیروها در راستای منافع رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان، گفت: پس از جنگ سی و سه روزه حزب الله لبنان با رژیم صهیونیستی و شکست این رژیم از مقاومت، آمریکایی ها درصد راهکارهای غیرمستقیم برای مقابله با مقاومت لبنان پرداختند که یکی از آنها «یونیفل»است که این نیروی حافظ صلح توانسته در طول  چند دهه گذشته بسیاری از برنامه های غرب در لبنان را عملی و تا حدودی اجرایی کند.

وی درباره پیشینه حضور نیروهای یونیفل در لبنان می گوید: نیروهای یونیفل در سال 1978 به موجب قطعنامه 425 شورای امنیت سازمان ملل متحد وارد لبنان شدند. این نیروها از نیروهای نظامی چندین کشور از جمله هند، نپال، اندونزی، فرانسه، ایتالیا، ایرلند و لهستان تشکیل شده‌اند. هدف این نیروها نظارت بر مرزهای لبنان با سرزمین‌های اشغالی و حفظ صلح در این مرزها و ارسال گزارش به شورای امنیت است.  او تصریح می کند: نکته قابل توجه اینجاست که مأموریت اصلی این نیروها در لبنان محافظت از صلح و جلوگیری از بروز جنگ و تجاوز به لبنان بود؛ اما از آن زمان تاکنون رژیم صهیونیستی 2 جنگ را در سال 1982 و 2006 بر لبنان تحمیل کرد. در حالیکه حضور نیروهای یونیفل سبب ممانعت از بروز جنگ در دوره‌های اخیر در لبنان نشده؛ بلکه این قدرت حزب‌الله بوده از جنگ جولای موجب شده تا رژیم اشغالگر صهیونیستی تاکنون جرات حمله به لبنان را نداشته باشد.

دست برتر مقاومت

کارشناس مسائل غرب آسیا درباره استقرار نیروهای موسوم به حافظ صلح سازمان ملل مستقر در لبنان( یونیفل) گفت: نیروهای یونیفل از گذشته در جولان و مناطقی که در امتداد با مرزها لبنان هست مستقرشدند بطوریکه این نیروها در یک منطقه حائل بین سوریه لبنان و فلسطین اشغالی بنام جبل الشیخ که مورد اختلاف دمشق و بیروت است نیز مستقر هستند. هانی زاده در ادامه افزود: نیرهای یونیفل که در لبنان مستقر می شوند در حقیقت امتدادی از نیروهایی هستند که سازمان ملل قصد دارد مانع حضور نیروهای حزب الله در این منطقه( جنوب لبنان) باشد.

وی به قدرت بازدارنده حزب الله در لبنان نه تنها در برابر رژیم صهیونیستی بلکه کشورهای غربی اشاره کرد و گفت: بر اساس پیش بینی هایی که طی سال های گذشته صورت گرفته بود بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی باید در تابستان امسال(2023)  به جنوب لبنان حمله می کرد، اما هشدارهای سید حسن نصرالله مانع از این اقدام شد.

او در ادامه افزود: حتی بسیاری از کشورهای عربی هفته های اخیر خواستار خروج اتباع و شهروندان خود از لبنان بودند و این اقدام آنها بر اساس پیش بینی از حمله نظامی اسرائیل به لبنان انجام گرفته بود، امروز حزب الله قدرت برتر در لبنان است. این کارشناس مسائل غرب آسیا می گوید: امروز شرایط در سرزمین های اشغالی برای صهیونیست ها بحرانی است و توان مقابله نظامی با حزب الله را ندارند و بهترین ابزار برای مقابله با این گروه مقاومت استفاده از نیروهای یونیفل در منطقه جنوب لبنان است تا بتواند تمرکز نیروهای مقاومت در این منطقه را کاهش دهد. هانی زاده در پایان اظهار داشت: امروز منطقه شبعا باید تحت هر شرایطی بین دو کشور سوریه و لبنان حل شود این منطقه مهمترین نقطه برای آسیب رساندن به رژیم صهیونیستی است بطوریکه در آینده باتوجه به موفقیعت های حزب الله در منطقه شاهد عقب نشینی این رژیم از مزارع شبعا خواهیم بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.