تحولات منطقه

۱۱ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۵:۰۵
کد خبر: ۹۱۱۵۷۳

سردار آزمون رکوردهایی را در تاریخ فوتبال ایران در اختیار و این شانس را دارد که این رکوردها را بهتر کند. یکی از این رکوردها مربوط به حضور باشگاهی اوست.

سردار آزمون بازهم رکورد زد
زمان مطالعه: ۵ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، سردار آزمون از جمله عجیب‌ترین پدیده‌ها در تاریخ فوتبال ماست. نوجوانی از بندر ترکمن که خاستگاه والیبال است، پدرش ملی‌پوش والیبال و یک مربی بزرگ بود و در تمام خانواده آنها سوارکاری و والیبال مثل خون در رگ‌ها جریان داشت.

سردار به تیم ملی نوجوانان والیبال هم دعوت شد اما ناگهان و در یک اتفاق مسیرش به سمت فوتبال عوض شد. بازیکنی که بدون بازی رسمی در لیگ فوتبال ایران به تیم ملی دعوت شد و مستقیم به اروپا رفت!

جهانبخش و عزت الهی بازی کردند

البته ما نمونه‌ای مثل علیرضا جهانبخش را هم داشته‌ایم که در عنفوان جوانی راهی اروپا شد اما او در داماش لیگ برتر را تجربه کرد. سعید عزت اللهی هم که مثل سردار از کشف‌های کیروش بود و به توصیه مرد پرتغالی به اروپا رفت تا تجربه کسب کند هم در سن جوانی از ایران رفت اما او هم تجربه حضور در لیگ برتر را داشت، حتی شده برای چند دقیقه در یک بازی! اما سردار که روی کاغذ بازیکن سپاهان بود، هرگز برای این تیم و هیچ تیم دیگری در لیگ برتر بازی نکرد. او به روبین کازان در لیگ روسیه رفت، سپس روستوف و در نهایت زنیت سن پترزبورگ که با پیراهن این تیم قهرمان روسیه و آقای گل شد.

سردار آزمون

بای آرنا قتلگاه استعدادهای ایرانی

سردار سال قبل از بایر لورکوزن و بوندسلیگا سردرآورد. تیمی که قتلگاه استعدادهای ایرانیست و از مهدی پاشازاده و داریوش یزدانی تا علی موسوی، هیچ کدام نتوانستند در بای آرنا بدرخشند. امیدوار بودیم سردار این طلسم را بشکند اما او هم اسیر مصدومیت و حضور در جام جهانی و اردوهای تیم ملی شد و نتوانست جایگاه ثابتی در این تیم پیدا کند.

شاگرد آقای خاص

حالا سردار شاگرد خوزه مورینیو بزرگ در آاس رم است. تیمی محبوب برای ایرانی‌ها که خیلی امیدواریم سردار در لباس گرگها دوباره جایگاهش در سطح اول اروپا را پیدا کند. سردار که به تیم‌های بزرگی مثل بایرن مونیخ یا آتلتیکو مادرید در لیگ قهرمانان اروپا گل زده و هنوز به سی سالگی نرسیده است.

رکورددار ایران

اما سردار تا همین جا هم صاحب یک رکورد میان بازیکنان ایرانی است. او حضور در سه لیگ بزرگ اروپایی را تجربه کرده و از این بابت رکورد دار است. از نسل اول بازیکنانی که در دهه ۵۰ و ۶۰ به لیگ‌های سطح پایین اروپایی رفتند اگر بگذریم، در دهه ۷۰ علی دایی، کریم باقری و خداداد عزیزی نخستین لژیونرهای ما در اروپا بودند. از این جمع دایی فقط در بوندسلیگا بازی کرد؛ در سه تیم آرمینیا بلیفیلد، بایرن و هرتا برلین. خداداد هم از کلن به سن خوزه آمریکا رفت و دیگر به اروپا نیامد، کریم باقری اما بعد از آلمان به لیگ برتر و باشگاه چارلتون اتلتیک رفت که آنجا یک ناکام مطلق بود و به حوزه خلیج فارس برگشت. لیگی که تنها آندرانیک تیموریان با لباس بولتون در آن دوام آورد.

نسل‌های بعدی هم که آمدند هیچ کدام نتوانستند در بیش از یک لیگ معتبر اروپایی و در سطح اول بدخشند. ما علیرضا منصوریان را داشتیم که در یونان و دسته دوم بوندسلیگا یعنی اوبرلیگا برای سن پائولی بازی کرد. سیروس دین محمدی در ماینز، مهدی پاشازاده که علاوه بر فودتنا کلن و لورکوزن در اتریش هم بازی کرد. مثل مهرداد میناوند که پس از سالها حضور در اشتورم گراتس اتریش راهی شارلروا در بلژیک شد. علیرضا امامی‌فر یا محمدرضا مهدوی هم که در لیگ بلژیک توپ زدند.

طارمی هم اینجا رقیب سردار نیست!

در میان نسل فعلی هم سعید عزت اللهی اگرچه حضور در فوتبال اسپانیا، انگلستان و دانمارک را تجربه کرده اما در هیچ کدام از این سه کشور موفق به حضور در سطح اول فوتبال نشده است. همانطور که الان اللهیار صیادمنش یا قبلاً حسین کعبی در سطح دوم لیگ برتر برای هال سیتی یا لیدز یونایتد بازی کردند. مهدی طارمی هم تا الان فقط در لیگ پرتغال بازی کرده، ریوآوه و پورتو. مثل علی علیپور یا نیازمند.

رکورد متفاوت سردار آزمون در اروپا/ طارمی هم اینجا به گردپای شاگرد جدید مورینیو نرسید!

گلرهای جهانگرد

نیما نکیسا در دهه ۷۰ به لیگ یونان و باشگاه کاوالا رفت و ناکام بود. او چند جای دیگر هم شانسش را امتحان کرد. علیرضا بیرانوند به آنتورپ بلژیک رفت و در پرتغال هم ناکام بود. امیر عابدزاده هم در ماریتیمو پرتغال و دسته دوم اسپانیا با پونفرادینا ناکام از صعود ماند و دوباره به خانه برگشته، پیام نیازمند هم در پرتغال به سراب جای رویا رسید...

تجربه‌های تلخ

محمد نادری هم در کورتریک بلژیک و مدتی هم در آلتای ازمیر ترکیه تجربه خوبی نداشت که برگشت. مثل کاوه رضایی که در شارلروا عالی بود و به بروژ رفت و در بازگشت در شارلروا هم ناکام بود. درست مثل دوره دوم وحید هاشمیان در بوخوم که پس از بازگشت از بایرن فرودگاه هلی کوپتر بود. اما لیگ‌های بلژیک و پرتغال هیچ کدام در سطح اول لیگ‌های اروپایی نیستند. حساب میلاد محمدی در بلژیک و یونان یا احسان حاج صفی در سطح دوم آلمان و یونان هم به همین صورت است.

مسافران قطری در اروپا

امثال امید ابراهیمی، رامین رضاییان یا مهرداد محمدی هم که از لیگ ستارگان قطر به صورت قرضی مدتی در بلژیک یا پرتغال توپ زدند به این رکورد نرسیدند. یکی مثل مهدی مهدوی کیا هم که سالها در هامبورگ و اینتراخت فرانکفورت توپ زد نیز از این رکورد دور ماند. علیرضا جهانبخش هم که بعد از حضور در لیگ اردیویزی با نایمخن به برایتون در لیگ جزیره رفت و حالا دوباره به فاینورد و لیگ هلند برگشته هم شامل همین گروه میشود که در مقطعی درخشیدند اما ...

سرداری سردار

سردار اما چه در روسیه، چه در آلمان و چه در ایتالیا، همواره در بالاترین سطح فوتبال حضور داشته و از این جمع دو لیگ - یعنی بوندسلیگا و سری آ - در میان ۵ لیگ معتبر اروپایی جای دارند؛ در کنار لیگ برتر، لیگ ۱ فرانسه و لالیگای اسپانیا. جایی که ما در سال‌های گذشته جواد نکونام و مسعود شجاعی را داشتیم که آنها هم صاحب این رکورد نشدند. این وسط شاید اشکان دژاگه تنها خطر برای سردار بود که تجربه بازی در بوندسلیگا با ولسبورگ و لیگ برتر جزیره با فولام را داشت که او هم دیگر به سن بازنشستگی رسیده است.

با سنی که سردار دارد براحتی می‌تواند این رکوردش را - البته اگر بخواهد - بهتر کند!

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha