به گزارش قدس خراسان، دهه پایانی صفر و میزبانی شایسته و بیحاشیه از جمعیت زائران و عزادارانی که بیش از دو برابر جمعیت مشهد هستند، این روزها نگرانی مسئولان این استان است.
معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استاندار خراسان رضوی در این باره به خبرنگار قدس خراسان گفت: دهه پایانی صفر و شهادت امام رضا(ع) یکی از بزرگترین رویدادهای مذهبی کشور است که مورد استقبال گسترده مردم از سراسر کشور و خارج از مرزهاست و بیشترین پیک زیارتی مشهد در طول سال را دارد.
حجتالاسلام حجت گنابادینژاد ضمن تأکید بر رعایت دقیق فرهنگ میزبانی از این جمعیت گسترده و عظیمی که به عنوان زائران و عزاداران حضرت رضا(ع) در دهه آخر صفر به مشهد میآیند، افزود: میزبانی این زائران توفیقی است که شامل مجاوران میشود اما در بحث زیرساختها و پشتیبانی که مربوط به حاکمیت است باید بسیج و همافزایی ظرفیتها را داشته باشیم.
امکانات خراسان رضوی توان میزبانی از ۸ میلیون زائر را ندارد
وی با بیان اینکه سال گذشته بیش از ۶ میلیون زائر داشتیم، ادامه داد: امسال پیشبینی میکنیم این عدد به حدود ۸ میلیون برسد و میزبانی این جمعیت در توان امکانات استان خراسان رضوی نیست.
معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استاندار خراسان رضوی عنوان کرد: بر همین اساس از سال گذشته با تشکیل کارگروه ملی زیارت و قرارگاه مرکزی زیارت با حضور معاون اول رئیس جمهور، وزیر کشور و سایر دستگاههای مربوط، برنامهریزی و تصمیمهای خوبی گرفته شد، امسال نیز در ۸شهریور کارگروه ملی زیارت به ریاست معاون اول رئیس جمهور تشکیل شد و یکی از مصوبات این بود که استانداری تهران و شهرداری تهران همچنان معین خراسان رضوی در دهه آخر صفر باشند.
اعلام نیازمندیهای استانداری خراسان رضوی به تهران
حجتالاسلام گنابادینژاد تشریح کرد: معین اصطلاحی است که در رویدادها و اتفاقهای کشور از سوی جریان مدیریتی استفاده میشود و استانهای دیگر برای تأمین اولویتهایی که مورد نیاز یک استان است به عنوان معین مشخص میشوند تا کمک کنند.
وی اضافه کرد: تاکنون اقلامی که از سوی استانداری خراسان رضوی به استانداری تهران و شهرداری پایتخت اعلام شده بخشی مربوط به اتوبوس بوده به ویژه برای بازگشت زائران حضرت رضا(ع) به شهرهایشان و بخشی دیگر سرویسهای بهداشتی و حمامهای سیار و نیز نانواییهای سیار و سایر اقلام مثل موکت و پتو بوده است. اگر نیازهای دیگری هم باشد در ادامه اعلام میشود و همکاری لازم را خواهند داشت.
استقرار استانداران سراسر کشور یا نمایندگانشان در مشهد
معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استاندار خراسان رضوی همچنین به سفر وزیر کشور به مشهد در روز یکشنبه ۱۹ شهریور ماه اشاره کرد و گفت: امروز حسب مسائلی که مطرح شد تصمیمهای زیادی با حضور وزیر کشور گرفته شد، اما شاید مهمترین آنها، بسیج ظرفیت استانها در ارتباط با پشتیبانی خدمات زائران هر استان به ویژه در موضوع حمل و نقل بود.
حجتالاسلام گنابادینژاد در ادامه افزود: تأکید وزیر کشور این بود که استانداران سراسر کشور یا نمایندگانشان در مشهد مستقر شوند و جریان حمل و نقل و تأمین وسیله برگشت زائران استان خود را از مبدأ و در برگشت پشتیبانی و مدیریت کنند.
تأمین ۴۷ چشمه سرویس بهداشتی سیار از طرف استانداری تهران
در همین ارتباط با معاون عمرانی استاندار تهران نیز گفتوگو کردیم.
میرمحمد غراوی به خبرنگار ما گفت: با توجه به هماهنگی میان استانداران خراسان رضوی و تهران، ما تأمین تعدادی سرویس بهداشتی سیار را به عهده گرفتیم و به مشهد ارسال کردیم؛ درخواست خراسان رضوی ۳۰ دستگاه بود و ما ۴۷ دستگاه از شهرداریهای مختلف اسلامشهر، قرچک، باقرشهر، چهاردانگه و مدیریت بحران استانداری تهران تأمین کردیم و فرستادیم.
وی افزود: یکی دیگر از وظایف ما تأمین بخشی از مایحتاج ضروری زائران به ویژه نان است، بنابراین در تلاش هستیم یک دستگاه نانوایی سیار را از شهرداری اسلامشهر به مشهد بفرستیم و اگر نتوانیم به هر دلیلی این نانوایی را بفرستیم هر روز ۲ هزار و ۵۰۰ قرص نان به مشهد ارسال میکنیم.
معاون عمرانی استاندار تهران با بیان اینکه بیشتر هماهنگیها با فرمانداری شهرستان مشهد و معاونت عمرانی استانداری خراسان رضوی است، متذکر شد: هر آنچه دوستان ما از فرمانداری و استانداری اعلام کنند تأمین و ارسال میکنیم و هدفمان این است کمبودی احساس نشود و زائرانی که به مشهد میآیند به شایستگی پذیرایی شوند.
غراوی اظهار کرد: یکی از موضوعات دیگری که برای دهه پایانی صفر دنبال میکنیم اعزام هیئتهای عزاداری از شهرستانهای مختلف استان تهران و مسافران استانهای دیگر به مشهد است، در همین راستا شرکت حمل و نقل ریلی استان تهران توانسته با کسب مجوز از مدیرعامل راهآهن جمهوری اسلامی و معاون وزیر راه و شهرسازی، تعدادی قطار از مسیرهای دیگر کم و به مسیر مشهد اضافه کند تا رفت و برگشت مردم از تهران به مشهد تسهیل شود.
معاون عمرانی استاندار تهران گفت: هنوز بخشی از اتوبوسهای ما در مرز مهران در حال برگرداندن زائران اربعین به تهران هستند، وقتی ظرفیت آن طرف آزاد شود این ناوگان برای مسیر مشهد در نظر گرفته میشود و اگر اعلام نیاز شود قطعاً کمک میکنیم.
بسیج امکانات و همافزایی میان استانها در دهه پایانی صفر اگر چه اقدامی قابل قدردانی است اما این موضوع صرفاً تلاشی مقطعی برای میزبانی شایسته زائران دهه پایانی صفر است، آنچه ضرورت دارد برنامهریزی برای تأمین زیرساختها و اقدامهای زیربنایی در مشهد است تا شهری که سالانه ۳۰ میلیون زائر دارد میزبان شایستهای برای میهمانان حضرت رضا(ع) باشد.
خبرنگار: معصــــومه مـؤمـنیان
نظر شما