به گزارش قدس آنلاین، «حجتالله عبدالملکی» روز چهارشنبه در بیست و سومین هم اندیشی و دانش افزایی معاونان و مدیران فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمانهای مناطق آزاد کشور که به میزبانی جزیره «کیش» برگزار شد با بیان اینکه حدود یک چهارم جمعیت جهان را مسلمانان تشکیل میدهند، اظهار کرد: با وجود اینکه بیش از ۲۵ درصد از منابع جهانی نیز در اختیار مسلمانان قرار دارد، اما متاسفانه کشورهای اسلامی کمتر از ۱۰ درصد تولید در جهان را عهده دار هستند.
وی الگوی اقتصاد اسلامی را اصل پیشرفت و توسعه اقتصادی دانست و افزود: رژیم صهیونیستی امروز از موانع رشد اقتصاد اسلامی محسوب میشود.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور با بیان اینکه الگوی ما برای تحقق اهداف اقتصادی گام دوم انقلاب، الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت است، اضافه کرد: توفیق در این مسیر بدون توجه به اقتصاد مقاومتی ترسیم شده از سوی مقام معظم رهبری ممکن نیست.
وی به پروژه مطالعاتی در رابطه با وضعیت پیشرفت ایران در ۴۰ سال نخست انقلاب اسلامی اشاره کرد و ادامه داد: در این طرح مطالعاتی که در اجلاس کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی ارائه شد، ۳۵۰ شاخص در هفت مقوله اصلی پیشرفت اقتصادی مورد مطالعه قرار گرفت که نشانگر توسعه و پیشرفت کشور در همه حوزهها بود.
ما در ابتدای گام دوم انقلاب با شکافی میان «پیشرفتی که داریم» و «پیشرفتی که میتواند باشد» رو به رو هستیم که این شکاف باید با الگوی ایران اسلامی پیشرفت پر شود.
«عبدالملکی» با بیان اینکه مقایسه دستاوردهای انقلاب اسلامی با دوره قاجار یک رویکرد اشتباه است، گفت: امروز جمهوری اسلامی ایران باید با کشورهای توسعه یافته قیاس و دستاوردهای ارزشمند انقلاب اسلامی برای جامعه به خصوص جوانان بازگو شود.
وی بیان کرد: پیشرفت در انقلاب اسلامی غیر قابل انکار است و امروز ایران در بسیاری از حوزهها جز کشورهای برتر دنیا محسوب میشود؛ اما با توجه به ظرفیت موجود، انتظارات از پیشرفت ایران بسیار بالاتر است؛ ما در ابتدای گام دوم انقلاب با شکافی میان «پیشرفتی که داریم» و «پیشرفتی که میتواند باشد» رو به رو هستیم که این شکاف باید با الگوی ایران اسلامی پیشرفت پر شود.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور ادامه داد: در صورت عملی شدن الگوی ایران اسلامی پیشرفت، در پایان گام دوم انقلاب و تا سال ۱۴۳۷ شمسی، تمدن نوین اسلامی محقق خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه اقتصاد مقاومتی معتقد به توسعه مناطق آزاد است، گفت: در بند ۱۱ اقتصاد مقاومتی ابلاغ شده از سوی مقام معظم رهبری، صراحتا به نقش مناطق آزاد در توسعه کشور اشاره شده که این امر نه تنها باعث افتخار برای ما محسوب میشود بلکه حکایت از تکلیف سنگینی است که بر دوش داریم.
«عبدالملکی» با اشاره به مصوبه اخیر مجلس مبنی بر پیوستن سه منطقه دیگر در کشور به مناطق آزاد، اظهار کرد: باید از ظرفیت ۱۸ منطقه آزاد و ۳۳ منطقه ویژه اقتصادی فعال در کشور در جهت توسعه اقتصادی نهایت بهره برداری را برد.
یک سوم صادرات غیر نفتی کشور از مناطق آزاد انجام میشود
وی با بیان اینکه یک سوم میزان صادرات غیر نفتی کشور از مناطق آزاد انجام میشود، افزود: ۷۰ درصد ترانزیتی کشور نیز از طریق مناطق آزاد صورت میگیرد؛ امروز بیش از ۷۰۰ هزار نفر در مناطق آزاد مشغول به کار هستند و این مناطق فقط در یک سال بیش از ۱۸ میلیارد دلار برای کشور ارز آوری داشتهاند.
رشد سرمایه گذاری در مناطق آزاد ۲ برابر شده است
دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور با بیان اینکه برای اولین بار و با تلاشهای دولت سیزدهم میزان تراز اقتصادی مناطق آزاد مثبت شد، اضافه کرد: طی دولت سیزدهم، سرعت رشد سرمایه گذاری در مناطق آزاد ۲ برابر شده است؛ معتقدیم که مناطق آزاد ظرفیت بالایی دارند و میزان ارز آوری آنان میتواند تا سالانه ۱۰۰ میلیارد دلار افزایش یابد.
وی تاکید کرد: نگاه ما به مناطق آزاد یک نگاه محلی نیست و باید تمامی کشور از برکت مناطق آزاد بهره مند شوند.
در حال مذاکره با ۲۱ کشور برای ایجاد مناطق آزاد مشترک هستیم که در برخی موارد نقطه مشترک نیز تعیین شده است.
«عبدالملکی» در رابطه با ایجاد مناطق آزاد مشترک با کشورهای دیگر، بیان کرد: در حال مذاکره با ۲۱ کشور برای ایجاد مناطق آزاد مشترک هستیم که در برخی موارد نقطه مشترک نیز تعیین شده است.
مشاور رییس جمهور ادامه داد: ۸۵۰ بسته سرمایه گذاری خارجی به ارزش ۱۵ میلیارد یورو آماده شده است و این بستهها طرحهایی به ارزش ۳۰ میلیارد ریال تا ۲۰۰ هزار میلیارد ریال را در تمامی حوزهها شامل میشود.
پایبند ارزشها در توسعه اقتصادی هستیم
وی با بیان اینکه، امروز نگاه ما به توسعه اقتصادی معطوف به غرب نیست، گفت: در دورههای گذشته توسعه اقتصادی فقط به ارتباط با غرب محدود میشد و در تحقق آن حفظ ارزشها مورد بی توجهی قرار میگرفت، اما امروز ارتباط گیری با شرق آسیا، کشورهای همسایه و مسلمانان دنیا دردستور کار قرار دارد و در کنار آن بر حفظ اصول ارزشها پایبند هستیم.
«عبدالملکی» مناطق آزاد را فرصتی دانست تا الگوسازی جهانی برپایه گفتمان انقلاب اسلامی را بتوان در عرصه جهانی عرضه کرد.
قاچاق سیستماتیک در مناطق آزاد به صفر رسید
دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور با اعلام اینکه قاچاق سیستماتیک در مناطق آزاد به صفر رسیده است، بیان کرد: متاسفانه قاچاق معضلی است که تمامی مناطق مرزی کم و بیش با آن دست و پنجه نرم میکند و نباید آن را مختص مناطق آزاد دانست؛ ما امروز کالایی در مناطق آزاد نداریم که ثبت شده نباشد.
معضل ثبت شرکتهای صوری در مناطق آزاد برچیده شد
وی با بیان اینکه دولت توانست معضل ثبت شرکتهای صوری در مناطق آزاد برای فرارهای مالیاتی را برچیند، اظهار کرد: دیگر هیچ شرکت صوری در مناطق آزاد امکان ثبت ندارد و این دستاوردی ارزشمند محسوب میشود.
زیرساختهای تردد جادهای، ریلی، فرودگاههای مدرن در کنار دسترسی به بازار داخلی ایران، کشورهای همسایه و ارتباط با بازارهای جهانی از طریق آبهای آزاد از جذابیتهای مهم برای سرمایه گذاران محسوب میشود.
مشاور رییس جمهور مناطق آزاد را بهشت سرمایه گذاری عنوان کرد و افزود: هزینه پایین تولید در مناطق آزاد ایران میتواند نقطه عطفی برای جذب سرمایه گذاران خارجی باشد.
وی ادامه داد: زیرساختهای تردد جادهای، ریلی، فرودگاههای مدرن در کنار دسترسی به بازار داخلی ایران، کشورهای همسایه و ارتباط با بازارهای جهانی از طریق آبهای آزاد از جذابیتهای مهم برای سرمایه گذاران محسوب میشود.
«عبدالملکی» در ادامه با بیان اینکه پیشرفت اقتصادی بدون پیشرفت فرهنگی ممکن نیست، اضافه کرد: معتقدیم که فرهنگ سازی همچون خدماتی از قبیل درمانی و آموزشی حق مردم است که باید توجه ویژهای به آن شود.
وی افزود: مدیران انقلابی کمبود بودجه را هرگز دلیلی برای حل نشدن مشکلات مردم عنوان نمیکنند؛ در حکمرانی اسلامی این ادبیات پذیرفتنی نیست.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور با اشاره به اینکه در ادبیات اقتصادی دنیا، دیانت یک عنصر فرهنگی مطلوب شناخته میشود، بیان کرد: عموم سرمایه گذاران به حضور در جوامع دینی علاقه مند هستند؛ امروز حتی لیبرالهای صاحب نظر نیز اذعان دارند که بدون دین بهینگی در اقتصاد ممکن نیست.
وی بر ضرورت مشارکت مردمی در برنامههای فرهنگی تاکید کرد و خواستار ایجاد همبستگی بین دستگاههای فرهنگی کشور برای تولید محتوای اثر بخش و جلوگیری از موازی کاری شد.
نظر شما