تحولات منطقه

در مراسمی از برگزیدگان جشنواره قصه‌گویی آسنی قدردانی شد.

برپایی جشنواره‌های بومی محلی در مازندران/ آسنی به ایستگاه آخر رسید
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، فرهنگ یکی از بخش‌های مهم و تاثیرگذار در بقای یک جامعه است و اگر خدشه‌ای بر این بخش وارد شود به نابودی نه تنها فرهنگ بلکه بقای آن جامعه منجر خواهد شد.

برای ماندگاری فرهنگ که هویت مردم محسوب می‌شود نیاز به برگزاری همایش‌ها و جشنواره‌هایی است؛ برگزاری آیین‌ها و سنت‌های دیرینه‌ای که از گذشتگان به نسل امروز انتقال یافت.

مازندران معروف به دیار علویان دارای فرهنگ دیرینه و کهنی است که در اگر در جای‌جای این دیار قدم برداری این غنی بودن را با برپایی آیین‌ها و سنت‌های دیرینه مشاهده می‌کنید. 

امروز با روی کار آمدن نسل جدید و توسعه علم و پیشرفت‌های تکنولوژی برخی از این سنت‌ها بسیار کمرنگ و حتی فراموش شدند.

اما طی سال‌های اخیر تلاش‌هایی از سوی مسئولان شهرستانی، شهری و استانی بر حفظ این آیین‌ها در دستور کار قرار گرفته و با برپایی همایش‌ها، جشنواره‌ها و آیین‌های کهن سعی می‌کنند آنها را به نسل امروز انتقال دهند.

جشنواره قصه‌گویی آسنی یکی از مراسم‌هایی است که با همت شهرداری محمودآباد، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شهرستان و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی محمودآباد در این شهرستان برگزار شد تا قصه‌های قدیمی و یادگار مانده مادربزرگ‌ها و پدربزرگ‌ها به این کودکان و نوجوانان دیار علویان انتقال یابد.

این مراسم که با حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران، مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مازندران، فرماندار محمودآباد، شهردار، رئیس و اعضای شورای شهر و رئیس فرهنگ و ارشاد اسلامی محمودآباد در سالن غدیر برگزار شد، با انتخاب و تجلیل برترین‌های جشنواره به کار خود پایان داد.

احسان آهنگری مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران در این مراسم برگزاری جشنواره‌های محلی از جمله قصه‌گویی آسنی را فرصت خوبی برای کودکان، نوجوان و بزرگسالان استان عنوان و اظهار کرد: اجرای اینگونه جشنواره‌ها تاثیرگذار در حوزه فرهنگ و هنر است.

وی افزود: سه مولفه دینی، بومی و محلی را نمی‌توان از مردم مازندران جدا کرد چراکه این رویداد از دو منظر قابل توجه است.

آهنگر با بیان اینکه قصه‌گویی با توجه به سرگرمی‌های جدیدی که در عصر امروز شاهد هستیم اما همچنان بسیار شیرین است، گفت: دومین موضوع، توجه ویژه به گویش مازنی در این جشنواره است که مولفه هویت بخش مازندران بوده و باید با توجه به این بخش فرهنگ‌سازی خوبی انجام گیرد. 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران با اشاره به اینکه در جشنواره آسنی آنچه رقم خورد ارسال آثار خوب بود گفت: بنابراین نگذاریم این اتفاق همین‌جا تمام شود و برگزیدگان که امروز کشف شدند، باید بستر اجرای کار  آن‌ها برای هنر این کودکان را نشر دهند؛ مطمئنا برای فرهنگ و هنر مازندران این جشنواره جریان‌ساز  و تاثیرگذار خواهد بود.

در اولین جشنواره فرهنگی و هنری قصه‌گویی آسنی مازندران در بخش قصه‌های ماندگار سیف‌اله ایمانی، ناصر فلاحی، علی‌محمد عباسیان، زکی سام دلیری، بانو پولادی، هاجر غفاری حائز رتبه شدند و برگزیدگان قصه‌های قرآنی، محمدرضا فغانی، مطهره محمدزاده، هانیه محمدزاده، محمدرضا خوشرو بودند.
در بخش آسنی نوجوان یاسمین عباسی، هلنا حسینی، کوثر رازوی رتبه برتر و  امیرعلی راعی، پرنیا شعبانی،آلما ذلیکانی شایسته تقدیر را از خود کردند.

برگزیدگان بخش نقالی نوجوان مهسا یحیوی، باران رنج‌دوست، محمدمهدی مرادی و شایسته تقدیر طهوار یاری، آرمیتا تقی‌نژاد، ستایش کاظمی بودند.

برگزیدگان بخش آسنی بزرگسال علی حسن‌نژاد، فخری غفاری، فاطمه احسانی و شایسته تقدیر مرجان عبیدی، فاطمه میری،احترام حسین‌پور انتخاب شدند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.