تحولات منطقه

سرپرست معاونت فنی اداره کل تجهیزات پزشکی نسبت به ماجرای واردات یونیت‌های دندانپزشکی علی‌رغم وجود ظرفیت تولید داخلی این محصول، واکنش نشان داد.

واکنش به واردات یونیت‌های دندانپزشکی با وجود تولید داخل
زمان مطالعه: ۱ دقیقه
تحریم‌های یکجانبه و ظالمانه ایالات متحده علیه جمهوری اسلامی ایران، باعث شده تا خودکفایی در تولید کالاها و محصولات راهبردی بیش از سایر کشورها در کشور ما اهمیت پیدا کند. از سوی دیگر، تولید داخلی بسیاری از کالاها عمدتاً صرفه اقتصادی بیشتری برای کشور دارد و میزان ارزبری را در شرایط تحریمی کاهش می‌دهد. نامگذاری سال به عنوان "مهار تورم و رشد تولید" نیز نشان‌دهنده اهمیت توجه سیاستگذاران به حمایت از تولیدکنندگان داخلی است. در میان کالاهای حساس و مهمی که ضرورت دارد در تولید آن‌ها به خودکفایی برسیم؛ تجهیزات پزشکی از جمله مهم‌ترین کالاها به شمار می‌رود، زیرا بروز کمبود در تجهیزات پزشکی، باعث ایجاد اختلال در روند درمان بیماران و به خطر افتادن جان بسیاری از افراد خواهد شد.

براساس اعلام سازمان غذا و دارو بیش از نیمی از تجهیزات پزشکی وارداتی و حدود نیمی دیگر از تجهیزات نیز تولید داخل هستند و بنابراین افزایش سهم تولیدکنندگان از تأمین تجهیزات پزشکی، از موضوعات مهمی است که باید مورد توجه سیاستگذاران قرار بگیرد، اما چند روز پیش عضو هیئت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی مدعی شده بود که در چند وقت اخیر تعداد زیادی یونیت دندانپزشکی به عنوان یونیت اطفال وارد کشور شده است در حالی که ما ۵ تولیدکننده داشتیم که می‌توانستند نیاز بازار داخل را تامین کنند.

عامری، سرپرست معاونت فنی اداره کل تجهیزات پزشکی امروز در واکنش به این اظهارات بیان کرد: در سال ۹۶ و ۹۷ مجوزی تحت عنوان واردات یونیت‌های دندان پزشکی اطفال صادر شده است؛ این نوع یونیت‌ها در آن زمان مشابه تولید داخل نداشته است و به همین دلیل در آن سال‌ها وارد کشور شده است.

وی افزود: در یکسال گذشته هیچ مجوزی برای واردات یونیت دندانپزشکی صادر نشده است و مجوزهای صادرشده مربوط به سال‌های مذکور بوده است.

سرپرست معاونت فنی اداره کل تجهیزات پزشکی با بیان این که رویکرد سازمان غذا و دارو حمایت از تولید داخل است؛ گفت: طبق برنامه‌ریزی‌ها پیش بینی می‌شود که در سال جاری شاهد رشد حداقل ۳۰ درصدی تولید تجهیزات پزشکی باشیم که یونیت‌های دندانپزشکی نیز جزو این اقلام خواهند بود.

به گفته وی، حدود ۲۱۳۰ شرکت در حوزه تجهیزات پزشکی فعالیت دارند که ۲۳۰ مورد از آن‌ها دانش بنیان هستند. شرکت‌های تولیدی بیش از ۶۰۰۰ محصول را روانه بازار می‌کنند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.