به گزارش قدس آنلاین، در این مدت، ایران همواره بدون کوچکترین وقفهای در کنار فلسطین ایستاده و از هیچ نوع حمایتی فروگذار نکرده است. البته ایران سالهاست در کنار مقاومت ایستاده است. حال ماشین رسانهای دشمن به راه افتاده و تلاش میکند با انگشت گذاشتن روی نقاط اختلاف، مردم ایران را از حمایت فلسطین بازدارد.
بهتازگی صوتی از ابوعبیده، سخنگوی گردانهای عزالدین القسام (شاخه نظامی حماس) منتشر شده که از کشورهای مختلف اعم از اردن و مصر و لیبی و یمن و خلیج عربی و ایران و افغانستان میخواهد به جبهه مقاومت کمک کنند. دعوا در همینجا شکل میگیرد؛ وقتی ابوعبیده از واژه خلیج عربی استفاده میکند.
واقعیت این است که در اینجا منظور ابوعبیده از خلیج عربی دقیقاً خلیج فارس خودمان است. در ارتباط با استفاده واژگان خلیج فارسی و خلیج عربی، مواضع جمهوری اسلامی ایران کاملاً مشخص است. چنانکه رهبر معظم انقلاب در ۳۰ مهرماه ۱۳۶۸ فرمودهاند: «خلیج عربی دروغ است؛ نکتهای در آن هست که ما نسبت به آن حساسیم. حالا این از جهت ملّیش بود که البته الان خلیج فارسی و عربی برای ما فقط ملی هم نیست؛ سیاسی و اعتقادی هم است».
با این نگاه واضح است که ابوعبیده اشتباه فاحشی مرتکب شده است، هرچند که ادبیات آموزشی در جهان عرب واژه خلیج عربی را بهرسمیت میشناسد. اما حتی در این صورت هم نباید با اتکا به آن در حمایت از حماس کوچکترین تردیدی به خود راه بدهیم؛ چراکه این بهمنزله دشمنی حماس با ایران نیست.
ابوعبیده بارها و بارها از جمهوری اسلامی و بهخصوص رهبر شجاع آن قدردانی و تشکر ویژه کرده است. البته هر دو این سخنان مهم است، اما چنانچه نگاهی عمیق به شرایط کنونی بیندازیم و اهم و مهم کنیم، میبینیم مسئلهای مهمتر از آن وجود دارد.
در زمانه حساس تاریخی که جهان اسلام به صورت یکپارچه در مقابل اشغالگران صهیونیست قد علم کرده، نباید با طرح این مسائل در جبهه مقاومت شکاف ایجاد کرد. در اینکه این تفرقهافکنی توسط دشمنان برای خلل در وحدت اسلامی منتشر میشود، شکی وجود ندارد. با توجه به شرایط سخت تاریخی، نباید به روابط راهبردی، برادرانه و عمیق با حماس خدشه وارد شود؛ چرا که دشمن اصلی حماس نیست، دشمن اصلی دشمن تمام جهان اسلام و تمام ایران است. اما بدون شک باید نسبت به بهکارگیری واژه دقیق و خلیج فارس در مواقع مناسب اقدام کرد. بحبوحه جنگ، فرصت مناسبی برای تذکر استفاده غلط از واژگان یا اصلاح دانش جغرافیایی سیاسی طرف مقابل نیست.
قاعدتاً به دلیل اینکه حماس و جهاد، شیعه و فارس زبان هم نیستند اختلافات فرهنگی و مذهبی میان ایران و فلسطین وجود دارد، اما در رویکردهای نئورئالیستی میبایست برای حذف دشمن بزرگ، اختلافات کوچک را کنار گذاشت تا موانع اصلی اتحاد ملتها حذف شود.
به عبارت دیگر حتی بهدلیل منافع ملی، باید پرچم استکبارستیزی کشورهای منطقه را بالا نگه داشت؛ چراکه مبارزه با امپریالیسم یکی از مهمترین اصول سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است و در صورت شکست رژیم صهیونیستی، شرایط کنونی به سمت ایجاد قطبهای جدید با حضور ایران پیش خواهد رفت. در بحران غزه، فرصتهای طلایی برای حذف رژیم آپارتاید اسرائیل به چشم میخورد.
اتفاقاً در شرایطی که همه تلاشهای دشمن در راستای
تفرقه اندازی میان ایران و فلسطین است، تنها کسی که از پررنگ شدن شکافهای شیعه، سنی و عرب و عجم سود میبرد، رژیم صهیونیستی است. مسئله فلسطین در حال حاضر نه فقط مسئله عربی و نه حتی مسئله اسلامی، بلکه مسئلهای انسانی است که بسیاری از آزادگان جهان در مقابل آپارتاید اسرائیل و نسلکشی و کوچ اجباری قد علم کردهاند.
اینجاست که باید ایستاد و از کسانی دفاع کرد که مظلومانه میجنگند. مواظب باشیم در تله رسانهای دشمن نیفتیم که تنها با اتحاد است که نقشه دشمن نقش بر آب خواهد شد. در سالهای گذشته نیز مشابه این سخنان را شاهد بودهایم اما آنچه مهم است، ضریب رسانهای نخوردن این نقل قولها در برهه حساس فعلی است.
سخنان گذشته ابوعبیده نشان میدهد او نیز قدردان زحمات و حمایتهای جمهوری اسلامی است؛ جایی که میگوید: در رأس همه کمکها جمهوری اسلامی، از هیچ کمکی به ما مضایقه نکرد و از ما با موشک و مال و سلاح حمایت کرد و با رهبری شجاع، عظیم، قوی و شامخ به نام سیدالخامنهای از ما حمایت کرد.
نظر شما