تحولات منطقه

بیش از ۱۲۰۰ نفر از درمانگران اعتیاد، روز دوشنبه با تجمع در مقابل ساختمان وزارت بهداشت، از اینکه مسئولان وزارتخانه نسبت به توافقات حاصل شده بی اعتنا هستند، معترض و گلایه مند بودند.

تجمع در مقابل وزارت بهداشت/ اعتراض درمانگران اعتیاد به تصمیمات وزارت بهداشت
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

درمانگران اعتیاد با توجه به توافقات قبلی که میان وزارت بهداشت، ستاد مبارزه با مواد مخدر، کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، سازمان نظام پزشکی و…، صورت گرفته بود، عنوان داشتند که وزارت بهداشت نسبت به آن توافقات بی اعتنا بوده و اقداماتی را انجام می‌دهد که باعث تضعیف خدمات مراکز ترک اعتیاد شده است.

بر اساس همین گزارش‌، فرهاد گشتاسبی؛ رئیس هیئت مدیره صنف درمانگران اعتیاد تهران، با انتقاد از عملکرد وزارت بهداشت نسبت به درمانگران اعتیاد، معتقد است که رفتار وزارت بهداشت با مراکز درمان اعتیاد، باعث شده تا گیرندگان خدمات آسیب ببینند.

به گفته این درمانگر اعتیاد، تجمع امروز دلایل متعددی دارد؛ به طوری که پس از یک مسیر طولانی از مذاکرات، تعاملات و همفکری‌ها و همچنین، مراجعات مکرر به ستاد مبارزه با مواد مخدر و وزارت بهداشت، و البته نتایج مثبتی که بعضاً حاصل شده بود ولی در اجرا توسط وزارت بهداشت رعایت نگردید، شکل گرفت.

حاضران در تجمع مقابل ساختمان وزارت بهداشت، عنوان داشتند که چاره‌ای جز تجمع نداشتند؛ زیرا رفتار وزارت بهداشت با درمانگران اعتیاد، دارد به گیرندگان خدمت در مراکز ترک اعتیاد آسیب می‌زند.

بنا بر گفته محمدرضا جلالی؛ عضو هیئت مدیره کانون درمانگران اعتیاد که در این تجمع حضور داشت، وزارت بهداشت به عنوان یکی از متولیان و ناظران بر فعالیت درمانگران اعتیاد، وظیفه اصلی‌اش گسترش توانمندی‌های مراکز درمانی و اصلاح اشکالات و تسهیل اموری است که منجر به ارائه خدمت با سطح بالاتر می‌شود. اما در عمل چیز دیگری می‌بینیم.

این درمانگر اعتیاد افزود: وزارت بهداشت چشم خودش را بر روی بعضی حقایق بسته و مدعی است طرح جامع کشوری در راستای گسترش کسب و کار را اجرا می‌کند، در حالی که استدلال‌ها و استانداردهایی برای مبارزه با مواد مخدر وجود دارد که بر اساس جمعیت، نوع دسترسی‌ها و میزان دارویی که از طریق سازمان‌های بین المللی تأیید شده تا به نتیجه نهایی برسد؛ این فعالیت شکل می‌گیرد.

تجمع کنندگان با شبهه دار خواندن رفتار وزارت بهداشت در قبال مراکز ترک اعتیاد، معتقدند بیش از ۶۵ تا ۷۰ درصد درآمدهای یک مرکز صرفه هزینه‌های دارویی و مشاوره می‌شود و اگر این ابزار از طریق افزایش مراکز محدود شود، گیرندگان خدمت آسیب خواهند دید.

به گفته یکی دیگر از افراد حاضر در تجمع، مهم‌ترین دستاورد این مراکز، کاهش آسیب‌ها بوده و اگر قرار باشد بدون قاعده و ضابطه نسبت به افزایش مراکز اقدام کرد، دچار مشکل خواهیم شد.

تجمع کنندگان در مقابل ساختمان وزارت بهداشت، پیشنهادهایی برای عبور از مشکلات داشتند که مهم‌ترین آنها؛ تقویت مراکز موجود و ارزیابی مجدد این مراکز است.

همچنین، ارائه طرح‌های آموزشی در راستای ارتقای دانش درمان و تقویت مراکز ترک اعتیاد، از دیگر راه‌های برون رفت از مشکلات پیش رو عنوان شد.

بر همین اساس، چنانچه نیازی باقی مانده است به فکر گسترش کمّی مراکز باشیم، اما آنچه مسلم است؛ اینکه باید به گسترش کیفی خدمات درمان اعتیاد به عنوان یک فرایند مبتنی بر نیاز درمانی، توجه کنیم.

منبع: خبرگزاری مهر

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • محمد اسلامی ۱۳:۴۴ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۱
    0 0
    مراکز درمان سو مصرف مواد توسط بخش خصوصی اداره می شوند و ستاد مبارزه با مواد مخدر متولی امر هستند .سپس وزارت بهداشت ناظر است و انتظار جامعه این است که همانطور که بعد از جنگ از بیشترین اهمیت مدنی برخوردار است.بیشترین حمایت را داشته باشند. ولی وزارت بهداشت بدون توجه به قوانین دستورالعملهایی ابلاغ می کند که باعث کندی روند خدمات درمانی و افزایش هزینه درمان و اختلال در نظم درمان و... میشود مثلا ساختمانی که مرکز در ان واقع شده اگر بیش از 4 طبقه داشته باشد باید صاعقه گیر داشته باشد. یا سالی یک بار تاییدیه استاندارد اسانسور بگیرد.
  • گل بانو ۲۰:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۱
    0 0
    سلام اینکه کسانی که قبلا مراکز گرفتن مخالف دادن مجوز جدید باشند خودخواهی است محدودیت صدور مجوز باعث فساد و دلال گری می شود .اکثر کسانی که اعتراض دارند در واقعیت درمانگر نیستند متاسفانه قاچاق دارو می کنند دارو را با قیمت دولتی می گیرند و در بازار به صورت آزاد به فروش می فرستن و بیمارانشان بیشتر سوری است .اگر مرکزی سالم کار کند چرا باید نگران توسعه مراکز باشد
  • علی ۲۲:۰۶ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۱
    0 0
    مراکز ترک اعتیاد نقش زیادی در کنترول بیماری ایدز و هپاتیت دارند از زمانی که این مراکز فعال شده اند دیگر کمتر معتاد تزریقی می‌بینیم
  • افشین ۰۴:۲۲ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۲
    0 0
    من به عنوان کسی که سالهاست در مراکز ترک اعتیاد متادون دریافت میکنم و با خیلی از مراکز برخورد داشتم هیچ خدمتی از این مراکز به جز دریافت دارو و پرداخت پول ندیدم. پزشک مرکزرو فقط موقع تشکیل پرونده می‌بینیم که هزینه تشکیل پرونده جدا اخذ میشه و مشاورم اگه خود شخص بخواد و مشاور حاضر باشه میشه دید که البته اکثرا کارشناسهای بی تجربه هستن و کمکی به درمان نمیکنن. این مراکز باعث شد خیلی ها به متادون معتاد بشن و هزینه چند برابر قیمت اصلی رو به مراکز پرداخت کنن. از اونطرف بازار آزاد هم به وفور دارو موجوده که قیمت معمولا دو برابر مراکزه. مافیای اصلی خود مراکز تمامیت خواهن که اجازه تو زیع دارو رو در داروخانه نمیدن به بهانه نشت دارو ولی خودشون بازار رو پر دارو کردن. وزارت بهداشت و سایر ارگانها اگه میخوان راه درست رو برن باید با بیماران هم صحبت کنن. مراکز فقط به فکر جیبشون هستن و این بازار هم گردش مالی زیادی داره. همشونم ادعای دلسوزی برای مراجعین رو دارن ولی در حقیقت سنگ خودشون رو به سینه میزنن. تا بازار آزاد هست درمانگری راه به جایی نمیبره.
  • علی ۱۲:۴۷ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۲
    0 0
    امان ازتجارت سیاه متادون ..... وباندهای مافیایی آن
  • بهنام ۰۲:۰۰ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۶
    0 0
    مراکز متادون چند برابر قیمت بدست مصرف کننده میدن نصفشم تو بازار آزاد میفروشن همشون میلیارد شدن دستشون پیش وزارت بهداشت و سازمان غذا دارو رو شده