به گزارش ایرنا، آیتالله احمد مبلغی عصر چهارشنبه -۳ آبان ماه- در نشست برخی از اندیشمندان دینی از اهل تشیع، اهل تسنن و اقلیت مذهبی در محکومیت جنایت رژیم صهیونیستی در غزه در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اظهار داشت: ما دو گفتمان را در مورد فجایعی که رخ میدهد، میتوانیم داشته باشیم که یکی دینی و دیگری انسانی است.
وی تاکید کرد: ابتدا باید زیرساختهای انسانی وجود پیدا کند و از آن به بعد، انسان التزام به ارزشهای دینی پیدا میکند. اگر ارزشهای اولیه انسانی چون رویکرد به عدالت و اخلاقی نباشد ارزش های اخلاقی از حیث دینی محقق نمیشود.
عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: دین برای تکمیل است و رحم و مروتی باید وجود داشته باشد.
مبلغی اظهار داشت: بسیاری از سران استکبار در برابر جنایت های رژیم صهیونیستی که روی جنایت پیشگان را سفید کرده و حدود ۳ هزار طفل و کودک را کشتهاند سکوت کردهاند و این نشان میدهد که انسانیت در میان اینها از بین رفته است.
مبلغی گفت: امروزه در تمام کشورها مشاهده میکنیم که وجدان انسانی به درد آمده است. آمریکا در برابر این جنایت عجیب به جای معطوف کردن نگاه خود به مظلوم، به بیرحمانهترین شکل از جنایتها علیه مردم غزه حمایت کرده و بدترین حمایتها را از اسرائیل دارد.
وی افزود: شرایطی پیش آمده که باید اینها را پاس داشت؛ یکی زمینه وحدت اسلامی است که در بین کشورهای اسلامی از جوانبی شکل گرفته و این مهم است. از سوی دیگر، وحدت و تقریب مذاهب اسلامی است که امروزه پیرامون فلسطین و مردم مظلوم فلسطین شکل گرفته که این نیز مهم است و دستگاه دیپلماسی باید از آن بهرهبرداری کرده و پاس بدارد که چنین وضعیتی پیش آمده است.
وی گفت: با جنایتهایی که رژیم صهیونیستی انجام داده امروزه همه میفهمند که آمریکا با یک چهره مزدورانهای خود را طرفدار ملتها معرفی میکند و به جای حمایت از این ملت مظلوم زیر بار بمباران شبانهروزی که ریشه بسیاری از خانوادهها به خاطر این جنایتها کنده شده، از رژیم صهیونیستی حمایت میکند.
مبلغی افزود: افکار عمومی مردم به حرکت درآمده و چهره آمریکا برملا و حقانیت مردم فلسطین آشکار شده است. بسیاری از کشورهای عربی می گویند اگر قضیه فلسطینیها و اسرائیلیها هم درست شود باید ریشههای نزاع پیدا شود و این نگاه عمیقی است.
وی اظهار داشت: ارتباط ایران اسلامی با کشورهای اسلامی بهترین فرصت را در اختیار گذاشته و این باید پاس داشته شود.
مبلغی گفت: ادیان، امروزه مورد تجاوز زیرساختهای انسانی قرار گرفتهاند. اگر در برابر تجاوز به انسانیت ساکت بنشینیم نادیده انگاشتن ادیان شکل گرفته است. امروز نگاه انسانی و دینی یک گفتمان شده است. همانگونه که گفتمان امام حسین(ع) با بعدانسانی درآمیخت، باید بعد انسانی را درآمیخته کنیم و هر چه بیشتر و بهتر این حرکت را تداوم ببخشیم.
در این نشست، از اندیشمندان اهل تشیع، علیاکبر ضیایی رئیس مرکز گفتوگوی ادیان، دکتر واعظی، رئیس دانشکده الهیات دانشگاه تهران و از اندیشمندان اهل تسنن، مولوی اسحق مدنی رئیس شورای عالی مجمع تقریب و ذوالفقار طلب، استاد دانشگاه تهران و همچنین از اقلیتهای مذهبی، کشیش نرسسیان، کشیش خلیفه گری ارامنه، کشیش یوبالید آلدو کشیش کلیسای شرق آشوری، کشیش رایان عیسی، کشیش کلیسای کاتولیک آشوری، اسقف بنیامین نرسی اسقف کلیسای شرق آشوری کشور و حمامی لاله زار رهبر کلیمیان ایران به همراه تعدادی از مدعوین و مهمانان از کشورهای مسلمان حضور داشتند.
نظر شما