تحولات منطقه

روزنامه هاآرتص می‌گوید: «اگر سال ۲۰۲۳ را بدترین سال در تاریخ اسرائیل بدانیم، هفتم اکتبر (۱۵ مهر) هم بی‌شک بدترین روز در تاریخ ۷۵ ساله اسرائیل است. مقیاس و عمق این شکست، بهت، سرخوردگی و تشویش را نمی‌توان اغراق کرد.»

هاآرتص: هفتم اکتبر بدترین روز تاریخ اسرائیل بود
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس انلاین به نقل از ایسنا، «آلون پینکاس»، نویسنده و دیپلمات صهیونیستی در تحلیلی برای روزنامه هاآرتص نوشت: هفتم اکتبر عملا پیامدهای بالقوه عمیقی برای امنیت داخلی اسرائیل و مفاهیم راهبردی آن داشته است. همه این‌ها را می‌توان به راحتی با نقص، ناتوانی تکنیکی و مفروضات اولیه‌ ناقص و به ویژه آنچه آمریکایی‌ها پس از ۱۱ سپتامبر، «شکست تخیلات» نامیدند، توجیه کرد. همه این‌ها درست است اما راه آسانی برای عادی‌ نشان دادن این شکست مفتضحانه می‌باشد.

این دیپلمات صهیونیستی می‌گوید: «شاید زود باشد در مورد جنگی که همچنان در جریان است و هنوز به جبهه‌های دیگر کشیده نشده است، به نتیجه‌گیری‌های کلی بپردازیم. بسیاری از اصول اساسی امنیت داخلی اسرائیل مستلزم بررسی مجدد کامل است.

واقعه هفتم اکتبر سه اصل امنیت داخلی اسرائیل را به چالش کشید؛ موقعیت و دکترین نظامی و جنگی، مفاهیم سیاست خارجه و حوزه جهانی و ژئوپلیتیکی.»

اولین مورد به گفته پینکاس شامل اصول دکترین نظامی و جنگی است که از دهه ۱۹۶۰ تغییر نکرده است: بنیادی‌ترین اصل «بازدارندگی و جلوگیری از درگیری» می‌باشد. اسرائیل همیشه یک حمله پیشگیرانه با قدرت آتش برتر را ترجیح داده است.

«آلون پینکاس» می‌نویسد: میدان نبرد، صحنه عملیات‌ها و خطوط درگیری‌ها، باید به قلمرو رقیب منتقل شوند زیرا اسرائیل کوچک است و آسیب‌پذیری‌های زیادی در داخل دارد. اسرائیل باید همیشه به دنبال کوچکترین رویارویی ممکن باشد زیرا از مداخله جهانی و فشارهای اقتصادی رنج می‌برد. اسرائیل باید احتمال تشدید تنش را کاهش دهد زیرا به لحاظ اقتصادی و نظامی گسترده و انعطاف‌پذیر نیست. عملکرد اسرائیل در پیروی از این اصول اساسی از تاریخ هفتم اکتبر شکل درهمی به خود گرفته و هنوز قعطی نشده است اما عملا می‌توانیم نتیجه بگیریم که او در برخی از حوزه‌ها با شکست مواجه شده است.

مورد بعدی به نوشته این نویسنده مفاهیم اصلی سیاست خارجی است: «این مفاهیم به طرز عجیبی در هم شکسته شده است؛ مفاهیمی که با این تصور آغاز می‌شود که اسرائیل می‌تواند ۵۶ سال اشغال فلسطینی‌ها را نادیده بگیرد، صرف نظر از اینکه چه کسی مسئول نبود یک قطعنامه است.

بنیامین نتانیاهو بر این باور بود که می‌تواند بدون توجه به مسئله فلسطین با کل جهان عرب به توافق برسد اما واقعه هفتم اکتبر همه چیز را با شکست مواجه کرد.

مورد سوم را می‌توان در اصول مربوط به امنیت داخلی و مسائل مربوط به ژئوپلیتیک دانست. هفتم اکتبر برای اسرائیل نقطه عطفی بود.»

این نویسنده معتقد است که حماس با حامیان خود مثل ایران، حزب‌الله لبنان، انصارالله یمن و سوریه قدرت بزرگی دارد و جنگ با حماس هزینه زیادی در عرصه جهانی به دنبال دارد. او در پایان اذعان می‌کند که اقدامی که حماس در هفتم اکتبر انجام داد، شکست بزرگی برای رژیم صهیونیستی بوده و تمام این حوزه‌ها را در این رژیم به چالش کشیده است.

درگیری‌های کنونی در غزه پس از عملیات غافلگیرانه طوفان الاقصی در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ علیه شهرک‌های اطراف این باریکه آغاز شده است.

جنگ رژیم صهیونیستی در نوار غزه از آغاز عملیات طوفان الاقصی وارد بیست و دومین روز خود شده است. با اعلام ارتش اشغالگر مبنی بر گسترش عملیات زمینی در مرزهای نوار غزه، گروه‌های مقاومت فلسطین همچنان خودروهای ارتش رژیم صهیونیستی و سربازانی که در تلاش برای نفوذ به مناطق مرزی غزه هستند، هدف قرار می‌دهند. جنگنده‌های اشغالگران هم همچنان به بمباران منازل و غیرنظامیان ادامه می‌دهند. خبرنگاران شب گذشته را خشن‌ترین شب از زمان آغاز تجاوزات صهیونیست‌ها به غزه از هفتم اکتبر توصیف کرده‌اند.

انتهای پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.