رییس جمعیت هلال‌احمر ایران خواستار شکایت از رژیم صهیونیستی در دادگاه لاهه به دلیل نقض آشکار حقوق بین‌الملل بشردوستانه شد.

کولیوند مطرح کرد؛ شکایت از رژیم صهیونیستی در دادگاه لاهه به دلیل نقض حقوق بشر

به گزارش قدس انلاین به نقل از مهر، رییس جمعیت هلال‌احمر کشورمان شامگاه دوشنبه هشتم آبان‌ماه به صورت برخط و جداگانه با رؤسای هلال‌احمر اردن، عراق، ترکیه، مدیر اجرایی هلال‌احمر غزه و رئیس کمیته اسلامی هلال بین‌الملل با تاکید بر ۴ محور اصلی آتش بس فوری در اراضی اشغالی و نوار غزه، رعایت حقوق بشردوستانه و ممانعت از ایراد آسیب‌های شدیدتر به غیرنظامیان، زنان، کودکان و اقشار آسیب‌پذیر در نوار غزه، لزوم رعایت استانداردهای اخلاقی و حمایت همه جانبه از کادر درمان، خبرنگاران، امدادگران هلال‌احمر و غیرنظامیان، رایزنی و گفت‌وگو کرد.

پیرحسین کولیوند در این جلسات با ارائه پیشنهادات خود برای حمایت از مردم مظلوم و بی گناه فلسطین، گفت: با برگزاری نشست فوری کمیته اسلامی هلال بین‌الملل، به اقدامات غیرانسانی و کشتن افراد بی گناه و غیرنظامیان توسط رژیم صهیونیست در غزه واکنش نشان داده و صدای جمعیت‌های ملی در حمایت از هلال‌احمر غزه را به گوش جهانیان برسانیم.

وی در این گفت‌وگوها با اشاره به اینکه کارشناسان حقوق بین‌الملل بشردوستانه در هلال‌احمر ایران در حال جمع‌آوری اسناد کافی و متقن در خصوص نقض آشکار حقوق بین‌الملل و کنوانسیون‌های بین‌المللی از سوی رژیم غاصب صهیونیستی در حمله به بیمارستان‌ها، کادر درمان، امدادگران هلال‌احمر و همچنین عدم اجازه دسترسی و امدادرسانی به مجروحان جنگی هستند، خواستار همصدایی و همراهی اعضای نهضت برای شکایت از اسراییل در دادگاه بین‌المللی لاهه شد.

رییس جمعیت هلال‌احمر ایران ضمن اعلام آمادگی برای میزبانی از نشست فوری جمعیت‌های ملی عضو کمیته اسلامی هلال بین‌الملل برای حمایت از هلال‌احمر فلسطین و غزه؛ ادامه داد: با برگزاری این نشست، برای برقراری آتش بس و باز شدن مسیر کمک‌رسانی به مردم، مصدومان و مجروحان و همچنین مداوای آنها تلاش خواهیم کرد.

کولیوند یکی از اهداف اصولی این نشست مشترک را برنامه ریزی به منظور تصمیم‌گیری و اقدام عنوان کرد.

رییس جمعیت هلال‌احمر با تاکید بر اینکه قلب مسلمانان و آحاد مردم از هر دین و مذهبی از حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی که با هدف نسل‌کشی در غزه در حال انجام است، به درد آمده تاکید کرد: تمام تلاش خود را برای کمک به مردم غزه به کار خواهیم بست. امروز شرایط مراکز و کادر درمانی، کودکان، زنان و … در غزه بحرانی است و ما لحظه به لحظه شاهد جنایات جنگی در این منطقه هستیم.

وی قطع آب و برق و ممانعت از ورود سوخت و اقلام امدادی به غزه را از مصادیق آشکار نقض حقوق بشردوستانه توصیف کرد.

اسراییل از رسیدن کمک‌ها به غزه جلوگیری می‌کند

پروفسور بوهدمه؛ رییس کمیته اسلامی هلال بین‌الملل نیز در این گفت‌وگو با اشاره به اینکه ما به طور مستمر با هلال‌احمر مصر و فلسطین در تماس هستیم افزود: همه ما در تلاش هستیم تا کمک‌های بشردوستانه را از طریق هلال‌احمر مصر به دست مردم مظلوم غزه برسانیم اما متأسفانه اسراییل راه‌های کمک به غزه را بسته و امکان ارسال بسیاری از کمک‌ها وجود ندارد.

وی با قدردانی از حمایت‌های هلال‌احمر ایران، موضوع برگزاری نشست کمیته اسلامی هلال بین‌الملل را دقیق، به موقع و سنجیده دانسته و عنوان کرد که این پیشنهاد را با جمعیت‌های ملی عضو این کمیته مطرح می‌کند تا با هماهنگی کامل کشورهای مذکور اقدامات عملیاتی لازم انجام شود چراکه جمعیت هلال احمر فلسطین در حال حاضر شرایط بسیار بغرنجی را تجربه می‌کند و حتی محموله‌های کمک‌های بشردوستانه هم از سوی اسراییل مورد هدف قرار می‌گیرد.

حملات اسراییل، جنایت علیه بشریت است

الحدید رییس جمعیت هلال‎احمر اردن نیز در گفت‌وگو با رئیس هلال‌احمر کشورمان درباره شرایط هلال‌احمر غزه و نحوه کمک‌رسانی به مردم این منطقه تاکید کرد: جنایت‌های رژیم غاصب اسراییل نه تنها برعلیه حقوق بشردوستانه که جنایت برعلیه بشریت است. واقعیتِ تلخِ در حال وقوع؛ حملات روزانه به مدارس، کلیساها، مساجد، بیمارستان‌ها، زنان و کودکان و غیرنظامیان است. امروز هیچ چیز و هیچکس در غزه از حملات رژیم اشغالگر صهیونیستی در امان نیست.

وی با ابراز تأسف عمیق خود از حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به غیر نظامیان در غزه افزود: بیشتر قربانیان این حملات وحشیانه، کودکان هستند.

الحدید در ادامه به استمداد بین‌المللی هلال‌احمر فلسطین که ۱۵ مهرماه منتشر شد، گفت: هلال احمر فلسطین ابتدا یک استمداد بین المللی به قیمت ۱۲ میلیون دلار اعلام کرد اما پنج روز بعد با شدت گرفتن حملات رژیم غاصب صهیونیستی، این استمداد را به ۱۲۵ میلیون دلار افزایش داد چراکه تمام زیرساخت‌ها، تجهیزات، آمبولانس‌ها، و … در هلال‌احمر غزه نابود شده است.

رییس هلال‌احمر اردن با بیان اینکه تاکنون سابقه نداشته که در استمداد یک جمعیت ملی، درخواست جلیقه ضد گلوله عنوان شود و این بدان معناست که نیروهای هلال احمر هم در این درگیری‌ها در امان نیستند.

وی تاکید کرد: کمیته اسلامی هلال بین‌الملل در بغداد اسنادی را در قالب یک کتابچه جمع آوری کرده که نشان‌دهنده نقض آشکار حقوق بشردوستانه بین‌المللی و عمق خشونت علیه امدادگران و کادر درمانی است، هرچند که در زمینه جنایات رژیم صهیونیستی در غزه می‌توان اسناد بی‌شماری در حد چندین کتاب جمع‌آوری کرد.

الحدید با اشاره به جنگ میان روسیه و اوکراین خاطرنشان کرد: زمانی که روسیه، آب و برق اوکراین را قطع کرد، مقامات آمریکایی، اروپایی و ارگان‌های بین‌المللی شروع به اعتراض کردند اما در شرایط مشابه در غزه، ما شاهد سیاست‌ها و استانداردهای دوگانه‌ای هستیم. مگر مردم غزه و فلسطین با مردم اوکراین فرق دارند؟ اسراییل به دنبال نسل‌کشی در غزه است. ما نباید اجازه دهیم این شرایط ادامه پیدا کند. امروز نه تنها اعضای هلال‌احمر فلسطین، امدادگران و کادر درمان که حتی کودکان و زنان هم هدف حملات وحشیانه این رژیم غاصب هستند.

رییس جمعیت هلال‌احمر اردن با تاکید براینکه باید نقض حقوق بشردوستانه در غزه را طی فراخوان بین‌المللی فریاد بزنیم، افزود: در گام‌های مساوی باید به فکر حل بحران سوخت در غزه باشیم. بیمارستان‌ها، آمبولانس‌ها و.... بدون سوخت، قادر به خدمات‌رسانی نیستند. همچنین آب آشامیدنی سالم، ژنراتور برای تأمین برق نیز از نیازهای فوری غزه است.

وی در ادامه با اشاره به نیازهای فوری دارویی در غزه گفت: در حال حاضر داروی بیهوشی از مهمترین نیازهاست چراکه مجروحان علاوه بر درد ناشی از انفجار، باید درد ناشی از تیغ جراحی را هم تحمل کنند.

الحدید تاکید کرد: ما مصاحبه‌های تلویزیونی متعددی با شبکه‌های بین المللی انجام دادیم تا صدای هلال‌احمر فلسطین را که به دلیل شرایط وخیم غزه و عدم دسترسی به امکانات، با یک بحران انسانی مواجه است، به گوش جهانیان برسانیم.

الحدید از پیشنهاد جمعیت هلال احمر ایران مبنی بر طرح شکایت بین المللی مشترک و تشکیل کمیته اسلامی هلال بین‌الملل و اقدامات مشترک استقبال کرده و بر لزوم عملیاتی کردن این پیشنهاد در اسرع زمان و به صورت فوری تاکید کرد.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد که جمعیت‌های ملی هلال‌احمر، دست در دست یکدیگر، بتوانند برای حمایت از مردم مظلوم فلسطین، حرکت و اقدامی مثبت داشته باشند.

همراهی هلال‌احمر عراق با هلال‌احمر ایران در حمایت از غزه

یاسین رییس جمعیت هلال‌احمر عراق نیز در گفت‌وگو با رییس جمعیت هلال‌احمر کشورمان در خصوص حمایت از هلال‌احمر، امدادگران، کادر درمان و غیرنظامیان غزه تاکید کرد: مهم‌ترین نکته در حال حاضر، واحد بودن کمک‌ها و همصدایی جمعیت‌های ملی در حمایت از غزه است.

وی با اشاره به اقدامات هلال‌احمر عراق در حمایت از هلال‌احمر و مردم فلسطین گفت: ما یک هواپیمای ۸۰ تنی از طرف دولت به ارزش ۵ میلیون دلار شامل غذا، دارو، تجهیزات پزشکی آماده کرده‌ایم تا به غزه ارسال کنیم اما در حال حاضر شرایط منطقه بحرانی است و نتوانسته‌ایم این اقلام را ارسال کنیم.

یاسین با اشاره به اعتراض هلال‌احمر عراق به نقض حقوق بشردوستانه که توسط نیروهای اسراییلی علیه مردم مظلوم غزه در جریان است، گفت: با پیشنهادات هلال‌احمر ایران برای برگزاری نشست فوری جمعیت‌های ملی، تلاش برای برقراری آتش بس در غزه، کمک برای مداوای مجروحان جنگی و ارسال کمک‌ها به منطقه موافقیم و برنامه‌های هلال‌احمر عراق نیز در همین راستا است. همچنین با پیشنهاد شکایت مشترک جمعیت‌های ملی از طریق مراجع بین‌المللی موافق بوده و از اقدام مشترک برای ارسال محموله‌های امدادی استقبال می‌کنیم.

تلاش برای بازشدن مسیر ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه

رییس جمعیت هلال‌احمر ترکیه نیز در گفت‌وگو با رییس جمعیت هلال‌احمر کشورمان با استقبال از پیشنهادات هلال‌احمر ایران برای حمایت از هلال‌احمر و مردم غزه گفت: باید تلاش کنیم تا با همراهی سایر جمعیت‌های ملی، کریدور کمک‌های بشردوستانه به غزه را از طریق رایزنی با ارگان‌ها و سازمان‌های بین‌المللی باز کنیم. باید همه دست به دست هم دهیم، صدایمان را بلندتر کنیم و همبستگی خودمان را با همراهی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ و فدراسیون بین‌المللی ص لیب سرخ و هلال‌احمر در حمایت از هلال‌احمر فلسطین اعلام کنیم.

وی افزود: هلال‌احمر ترکیه در تلاش است تا به هلال‌احمر فلسطین برای خرید سوخت، پول نقد برساند، الان تأمین سوخت حتی از تأمین غذا هم برای هلال‌احمر غزه مهمتر است. ما با پیشنهادات جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران مبنی بر شکایت مشترک از رژیم غاصب اسرائیل از طریق مراجع بین‌المللی، همین‌طور تشکیل جلسه اضطراری کمیته اسلامی هلال بین‌الملل و اقدام مشترک جهت ارسال محموله‌های امدادی به غزه اعلام موافقیم.

مهم‌ترین نیازهای مردم جنگ‌زده از زبان مدیر اجرایی هلال‌احمر فلسطین مستقر در غزه

مدیر اجرایی هلال‌احمر در غزه در گفت‌وگو با رئیس جمعیت هلال‌احمر کشورمان مهمترین نیازهای مردم جنگ‌زده و مظلوم و بی‌پناه غزه را اعلام کرد.

بشار مدیر اجرایی هلال‌احمر غزه در گفت‌وگوی تلفنی با ربیس هلال‌احمر کشورمان با تاکید بر اینکه تنها راه ورود کمک‌ها به غزه، گذرگاه رفح است افزود: روزانه تنها ۲۰ کامیون می‌تواند از این گذرگاه عبور کند.

وی با اشاره به مهمترین نیازهای هلال‌احمر غزه تاکید کرد: در مدت حملات رژیم صهیونیستی تا کنون ۱۰ آمبولانس هلال‌احمر از بین رفته است. ۲۰ هزار نفر نیز بر اثر حملات رژیم صهیونیستی مجروح شده‌اند که با تخریب مراکز درمانی، امکان رسیدگی و مداوای آنها را نداریم. چهار بیمارستان به طور کامل تخریب و بیشتر بیمارستان‌ها نیز آسیب جدی دیده‌اند و قادر به ارائه خدمات درمانی به مجروحان نیستند.

بشار با اشاره به اینکه در داخل بیمارستان‌ها بیش از ۱۶ هزار نفر که بیشتر شامل زنان و کودکان می‌شوند، پناه گرفته اند؛ تاکید کرد: در حال حاضر ارزیابی دقیقی از تمام نیازهای مردم جنگ زده نداریم اما مهمترین نیازها تأمین آب و سرپناه برای اسکان این افراد است. همچنین ژنراتور برای تأمین برق در بیمارستان‌ها، تأمین روزانه ۹ هزار لیتر سوخت برای مراکز بیمارستانی و آمبولانس‌ها، قطعات یدکی مورد نیاز آمبولانس‌ها و پتو برای کسانی که آواره و بی سرپناه شده‌اند، مهترین نیازهای فعلی ما هستند.

وی در پایان از نگاه بشردوستانه و برادرانه و پیگیری مستمر و روزانه جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران تشکر و قدردانی کرد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.