به گزارش قدس انلاین، دکتر علی فتحی آشتیانی روز چهارشنبه در حاشیه سومین همایش ملی سلامت روان بیان کرد: هم اکنون نظام روانشناسی و مشاوره کشور ۵۷ هزار عضو کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی دارد که از این شمار حدود ۲۰ هزار نفر پروانه فعالیت تخصصی خود را دریافت کرده و خدمات سلامت روانی ارائه میدهند.
وی افزود: بر اساس برآوردهای اولیه برای پاسخگویی به نیاز جامعه حدود ۱۰۰ هزار روانشناس و مشاور مورد نیاز است که البته برای بهرهمندی حداکثری مردم از این خدمات باید تحت پوشش بیمهای نیز قرار گیرند.
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره ادامه داد: در زمان حاضر تنها ۱۰ تا ۲۰ درصد مردم به مراکز ارائه خدمات سلامت روانی مراجعه میکنند و بیش از ۷۰ درصد مردم از این خدمات بیبهرهاند که پوشش بیمهای نبودن این خدمات از مهمترین عوامل آن است.
فتحی آشتیانی گفت: بر اساس تحقیقات متعددی که انجام شده بخش قابل توجهی از مردم کشور (مشابه بسیاری از دیگر کشورها)، نیازمند خدمات مشاوره و روانشناسی هستند و تنها راهکار بهره مند شدن آنها از خدمات سلامت روانی پوشش بیمهای این خدمات است.
وی با اشاره به پیگیریها و مذاکرات انجام شده برای تقبل پوشش بیمهای خدمات سلامت روانی، افزود: انتظار است در کنار خدمات روانشناسی بالینی که بیمه شد، دیگر گرایشهای روانشناسی شامل تربیتی ، صنعتی و سازمانی، کودکان استثنایی، تحصیلی و شغلی، خانواده و توانبخشی نیز تحت پوشش قرار گیرند چرا که اعتقاد ما بر این است که نیز مشمول بیمه شوند چرا که اعتقادمان بر این است که همه گرایش ها کار سلامت را انجام میدهند و نباید در وزارت بهداشت مورد غفلت قرار گیرد.
رئیس سازمان نظام روانشناسی اظهار کرد: نتیجه بیمه خدمات سلامت روانی به طور مستقیم ارتقای سطح سلامت روانی جامعه است چرا که در این صورت هنگامی که افراد مشکلی پیدا می کنند دیگر دغدغه مسائل مالی را ندارند و مراجعه به موقع سبب میشود تا این مشکلات زودتر حل شود و حالت مزمن پیدا نکند.
فتحی آشتیانی یادآور شد: در زمان حاضر براساس مصوبه هیات دولت تعرفه خدمات روانشناسی و مشاره برای کارشناسی ارشد ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار ریال و برای دکترای تخصصی ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار ریال برای ۴۵ دقیقه است.
وی اظهار کرد: در حالی که این تعرفه در برخی موارد جوابگوی هزینه های جاری مراکز خدمات مشاوره و روانشناسی نیست اما از سویی درصد قابل توجهی از مردم توان مالی پرداخت این تعرفه را ندارند چرا که به طور معمول خدمات روانشناسی بسنده به یک جلسه نمیشود و برای حل یه مشکل به طور میانگین نیازمند ۱۰ جلسه مشاوره هستیم که برای بسیاری از مردم هزینه بالایی است.
فتحی آشتیانی گفت: به همین دلیل پوشش بیمهای خدمات سلامت روانی را به صورت جدی دنبال میکنیم و مطالبه عموم مردم است که ورازت بهداشت و بیمه سلامت بر روی پوشش این خدمات کار کنند.
نظر شما