تحولات منطقه

رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس کفت: اگر بتوانیم شرایطی فراهم کنیم که رشد اقتصادی به پر شدن سفره‌ مردم بیانجامد، دولت به هدف خودش رسیده است. 

محمد صالح جوکار در گفت و گو با قدس: اگر  رشد اقتصادی به پر شدن سفره‌ مردم بیانجامد دولت به هدف خودش رسیده است
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

آمار مربوط به رشد اقتصادی کشور در سه ماهه اول سال جاری که اخیراً توسط بانک مرکزی و مرکز آمار ایران اعلام شد، رشد اقتصادی را با احتساب نفت در بهار امسال ۷.۹ درصد اعلام کرد. واقعیت این است که نشانه‌های رشد اقتصادی از نیمه‌ دوم سال قبل آشکار شده بود و می‌شد حدس زد که در بهار امسال شاهد بهبود وضعیت اقتصادی کشور باشیم. 

مهم اینکه، این نتایج در شرایطی به دست آمد که نه تنها تحریم‌های بین المللی علیه صنعت نفت و گاز کشور کاهش پیدا نکرده بود، بلکه به اذعان وزارت 
آمار و ارقام بیانگر این است که ایران در زمینه تجارت انرژی و توسعه ظرفیت برداشت و استخراج نفت و گاز نسبت به دیگر بخش‌های کشور عملکرد بهتری داشته است. بخش تولید و تجارت نفت، گاز و فرآورده‌های نفت و گاز کشور حدود ۲۰ درصد رشد اقتصادی را تجربه کرده و بیشترین تاثیر مثبت بر تولید ناخالص داخلی کشور را به خود اختصاص داده است. 

نظرات محمدصالح جوکار، رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس را در خصوص رشد اقتصادی بهار سال جاری در ادامه‌ می‌خوانید.

جوکار ضمن اشاره به این موضوع که رشد اقتصادی بهار ۱۴۰۲ بر اثر اقدامات اساسی دولت سیزدهم در حوزه‌های مختلف و به ویژه در صنعت نفت و گاز به دست آمد، تصریح کرد: تقدیر مقام معظم رهبری از دولت در دیدار با هیئت دولت نیز به خاطر کارهای زیرساختی بود که در حال انجام است. 

وی ادامه داد: مقام معظم رهبری تأکید کردند که مردم باید اثر این اقدامات را بر سر سفره‌های خودشان ببینند. اگر بتوانیم شرایطی فراهم کنیم که این رشد اقتصادی به پر شدن سفره‌ مردم بیانجامد، دولت به هدف خودش رسیده است. 

به گفته جوکار، رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس، پیمان‌هایی که در سطح منطقه ای و جهانی منعقد می‌شوند، بر رشد اقتصادی کشورها تأثیرگذار هستند. نتیجه‌ برخی سیاست گذاری‌ها در میان مدت مشخص‌ می‌شود. شاید در بازه‌ زمانی کوتاهی شاهد نتایج مثبتش نباشیم، اما در بلند مدت متوجه آن‌ها می‌شویم. 

جوکار خاطرنشان کرد: پیوستن کشور به سازمان همکاری شانگهای و سیاست گذاری‌های صحیحی که دولت در این زمینه داشت، توانست بسترسازی رشد اقتصادی کشور شود. 

وی ادامه داد: سازمان بریکس گستره‌ بیشتری را نسبت به شانگهای در برمی گیرد. اگر بتوانیم دلار را از تجارت خودمان حذف کنیم و دلارزدایی را با این کشورها دنبال کنیم، یقیناً دستاوردهای خوبی برایمان خواهد داشت. تمامی سیاست گذاری‌ها در حوزه‌های گازی و نفتی، مراودات با دیگر کشورها، پیوستن به سازمان‌های منطقه ای در نهایت به رشد اقتصادی کشور کمک کرد. 

رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس خاطرنشان کرد: اتکا به ظرفیت‌ها و توانمندی‌های داخلی یک راهبرد اساسی است که در دولت سیزدهم دنبال شد. 

جوکار گفت: اینکه بخواهیم تمامی کارها را در صنایع نفت و گاز با اتکا به تخصص خارجی‌ها جلو ببریم، سودی برایمان ندارد و منافع ما را تأمین نمی کند. این شرایط ما را بیش از پیش به دیگران وابسته‌ می‌کند و بر میزان آسیب پذیری کشور می‌افزاید.

وی ادامه داد: سیاستی که در دولت سیزدهم به اجرا گذاشته شد، استفاده‌ حداکثری از ظرفیت‌های داخلی و دانش بنیانی کشور بود که در نهایت نتیجه داد. اعتماد به توان متخصصان کشورمان باعث شد که در صنعت نفت و گاز به رفع نیازهای خودمان بپردازیم. تمرکز بر این دو مولفه بزرگ در استفاده از توان داخل و تکیه بر تجربیات ایران در پیگیری سیاست‌های تجاری مرتبط با حوزه تجارت نفت و گاز با فرض ماندگاری تحریم‌ها باعث شد که اقتصاد ایران در این بخش رشد دورقمی و نزدیک به ۲۰ درصدی را تجربه کند.

جوکار، رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس خاطرنشان کرد: اینکه ما در حوزه‌ برداشت از میادین گازی مشترک مانند فاز ۱۱ پارس جنوبی پیشرفت‌هایی داشتیم، مرهون اعتماد به توان داخلی است. بهره برداری از این فاز توسط یک پیمانکار داخلی اهمیت بسیار بالایی داشت. 
وی گفت: ادامه‌ روند فعلی مبنی بر اتکا به توان و تخصص داخلی در صنعت نفت و گاز ضرورت دارد. لازم است در صنایع دیگر نیز این امر پیگیری شود و حتی الامکان به بومی سازی فناوری‌ها بپردازیم. 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.