به گزارش قدس انلاین به نقل از خبرگزاری صداوسیما، مجید عشقی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت، امیدواریم که نمایشگاه کیش اینوکس به توسعه مسائل مالی کمک کند بازار سرمایه به عنوان یکی از بازوی تامین مالی اقتصاد کشور نقش بسیار مهمی دارد.
وی افزود: طی دهههای گذشته نقش تامین مالی از طریق بازار سرمایه در اقتصاد کشور کمرنگ بوده است، اما خوشبختانه از سال ۱۳۸۴ با تصویب قانون اوراق بهادار نقش بازار سرمایه پررنگتر شد.
رئیس سازمان بورس گفت: در سال ۱۴۰۱، حدود ۱۵۰۰ همت در مجموع سیستم بانکی افزون بر وامهایی که طی سالهای گذشته به بخشهای غیر دولتی تخصیص داده بود در حالی که این مبلغ سال گذشته در بازار سرمایه ۶۰۰ همت بوده که برآورد ما حدود ۳۰ درصد است در حالی که این رقم در سال ۱۳۹۵حدود ۱۴ بوده است.
عشقی تصریح کرد: در شش ماهه اول امسال مجموع انتشار اوراق و افزایش سرمایه حدود ۳۰۰ همت تامین مالی صورت گرفته انتظار میرود تا پایان سال این عدد به ۸۰۰ همت افزایش یابد.
وی بیان کرد این اعداد نشان میدهد که بازار سرمایه میتواند نقش موثری در تامین مالی اقتصاد صورت پذیرد و امید میرود با توجه به اقدامات این ارقام افزایش یابد.
رئیس سازمان بورس بیان کرد: در سال جاری تعداد نهادهای مالی فعال به بیش از هزار نهاد مالی رسیدیم در دوسال گذشته به ۲۰۰ نهاد مالی به منظور خدمات رسانی بهتر مجوزهایی در قالب کارگزاری، سبدگردان و ... رسیدیم، تعداد شرکتهای پذیرفته شده نیز به ۸۰۰ عدد رسیده است.
وی گفت: در ۱۰ سال گذشته روند تامین مالی در کشور مناسب نبوده و میزان استهلاک سرمایه از سرمایه گذاریهای جدید بیشتر بوده است، لذا به منظور تشویق جذب سرمایه یکی از برنامههای اصلی سازمان بورس است در همین راستا ۹ محور راهبردی و ۲۱ برنامه جامع بتوانیم به این امر مهم بپردازیم.
عشقی تصریح کرد: بحث ارتقا حاکمیت شرکتی یکی از موانع جدی در بحث سرمایه گذاری شناسایی شده است که برنامه ریزیهایی صورت گرفته است.
وی بیان کرد: بحث گسترش ابزارهای مالی نیز یکی دیگر از برنامههای ما است، در حوزه خدمات مالی در بازار سرمایه خوشبختانه بخش خصوصی عملکرد خوبی طی چندسال گذشته داشته است و بخش عمده خدمات به بخش خصوصی اختصاص داده شده است.
عشقی گفت: یکی از عوامل رونق بازار سرمایه در بازار اولیه و ثانویه بحث پیش بینی پذیری بودن این بازار است که با برخی نگاههای سینوسی به بخشی از بازار سرمایه و صنایع اعتماد سهامداران از بین میرود و سالها بازگشت آن طول میکشد.
وی بیان کرد: در یک طرحی در مهرماه حدود ۲هزار میلیارد تومان تامین مالی برای پروژه در بازار سرمایه گذاری حرفهای صورت گرفته، با وجود آنکه بازار سرمایه در حال حاضر چنگی به دل نمیزند، اما صندوقهای سهامی پذیره نویسی شدند و مورد استقبال قرار گرفتند.
رییس سازمان بورس بیان کرد: از تمام نهادهای دولتی و حاکمیتی خواهان کمک و اعتماد سازی هستیم، ابزارهای مالی و صندوقهای سرمایه گذاری برای سلایق مختلف اکنون در بازار سرمایه وجود دارد که میتوانند متناسب با میزان ریسک پذیریشان از آنها بهره گیرند.
وی گفت: سهام عدالت تقریبا یک جمعیت ۵۰ میلیون نفری را شامل میشود که در این مدت ۱۷ سال یک عدهای فوت کردند. دستگاههای مختلف به سازمان کمک کردند تا به صورت الکترونیک بتوان آنها را به وراث بدون هیچ کارمزدی انتقال داد فقط نیاز است یکی از وراث با مدارک لازم به یکی از کارگزاریها مراجعه کند.
عشقی تصریح کرد: انشاالله بتوانیم تا پایان سال بخشی از مجامع شرکتهای سرمایه گداری استانی را برگزار کنیم برنامه مفصلی در این حوزه در شورای عالی بورس دیده شده است.
نظر شما