به گزارش آستان نیوز، مهدی کریمی این اقدام را گامی در مسیر توسعه منابع دیجیتال و دسترس پذیری منابع از طریق کتابخانه دیجیتال آستان قدس رضوی عنوان کرد.
وی جذب این منابع را از طریق مراکز اطلاع رسانی و خیرین فرهنگی عنوان کرد که از طریق شخصیت های حقیقی و حقوقی به این مجموعه اهدا شده است.
کریمی این منابع را که ارزش تقریبی 14 میلیارد ریال برای آن برآورد شده است را مشتمل بر نسخه دیجیتال کتابهای خطی، نشریات ادواری و منابع الکترونیکی برشمرد که بخشی از آن ازسوی حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها، کتابخانه ملی و مؤسسه ایران به این مرکز اهدا شده است.
وی تصریح کرد: منابع دیجیتال دریافت شده به مرور پس از سازماندهی در کتابخانه دیجیتال آستان قدس رضوی با توجه به سیاست های آستان قدس رضوی و نیات اهداکنندگان در دسترس کاربران قرار خواهد گرفت.
این خبر حاکی است، مدیر فضای مجازی سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی نیز گفته است: به طور میانگین ماهانه بیش از 250 پژوهشگر از خدمات حضوری و غیرحضوری کتابخانه جامع الکترونیکی این آستان مقدس که دارای حدود یک میلیون منبع اطلاعاتی دیجیتال است، استفاده میکنند.
مهندس علی ضرابی اظهار کرد: کتابخانه جامع الکترونیکی آستان قدس رضوی با هدف دسترسی مراجعان کتابخانه مرکزی حرم مطهر حضرت رضا(ع) به خدمات دیجیتال سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در سال 1390 افتتاح شد. وی به فعالیت رسمی کتابخانه دیجیتال آستان قدس رضوی از سال 1394 نیز اشاره و اضافه کرد: در حال حاضر کتابخانه جامع الکترونیکی و کتابخانه دیجیتال، زیر نظر مدیریت فضای مجازی این سازمان، خدمات متنوعی به پژوهشگران و دانشجویان داخلی و خارجی ارائه میدهد. مهندس ضرابی در خصوص جزئیات خدمات کتابخانه جامع الکترونیکی آستان قدس رضوی گفت: نزدیک به یک میلیون منبع اطلاعاتی دیجیتال همچون کتابهای الکترونیک در موضوعات مختلف به ویژه علوم اسلامی و همچنین کتابهای نفیس اسکن شده این سازمان در قالب لوح فشرده(CD) در این کتابخانه در دسترس علاقهمندان قرار دارد.
امکان بهرهمندی از خدمات کتابخانه دیجیتال
مدیر فضای مجازی سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی بیان کرد: به منظور سهولت دسترسی پژوهشگران به ویژه دانشجویان برای انجام فعالیتهای تحقیقاتی خود، پایگاههای کتابخانه دیجیتال آستان قدس رضوی به صورت تمام متن از طریق کتابخانه جامع الکترونیکی این آستان مقدس قابل تورق و مطالعه برخط(آنلاین) برای مراجعان حضوری است.
ضرابی افزود: همچنین مخاطبان غیرحضوری کتابخانه جامع الکترونیکی آستان قدس رضوی برای دریافت پاسخ پرسشهای خود در حوزه مقالات میتوانند بر روی آیکون «گفتینو» که در گوشه پایین سمت چپ در صفحه اصلی وبسایت کتابخانه دیجیتال این آستان مقدس به نشانی: «https://digital.aqr.ir»، قرار گرفته است، کلیک کرده و با کارشناسان مربوطه گفتوگو کنند.
وی خاطرنشان کرد: اهل علم و پژوهش میتوانند از خدمات متنوع کتابخانه جامع الکترونیکی آستان قدس رضوی، همه روزه بجز روزهای تعطیل رسمی، از ساعت 7:30 تا 13:30، در مجاورت تالار محققان در طبقه همکف کتابخانه مرکزی این آستان مقدس، بهرهمند شوند.
۲۹ آبان ۱۴۰۲ - ۱۴:۵۴
کد خبر: ۹۳۷۱۹۸
رئیس بخش سازماندهی و توسعه منابع دیجیتال رضوی از جذب قریب به یک میلیون منبع دیجیتال از آبان ماه سال گذشته تا هفته کتاب سال جاری خبر داد.
زمان مطالعه: ۲ دقیقه
منبع: آستان نیوز
نظر شما