تحولات منطقه

کارشناس انرژی گفت: شکستن انحصار در صنعت نفت و گاز ایران این پتانسیل را دارد که فرصت‌ها متعددی را باز کند. مشارکت بخش خصوصی در سراسر زنجیره تولید باعث افزایش بهره وری و بهبود کیفیت خدمات می‌شود. تنوع بخشیدن به منابع فروش و ایجاد بازارهای رقابتی باعث تقویت جایگاه ایران در بازار جهانی می شود.

انحصار شرکت ملی نفت در توسعه میادین مشترک نفت و گاز شکست/ بررسی اهمیت شکستن انحصار برای رشد اقتصادی کشور
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

فرشاد جامع کارشناس انرژی در رابطه با اقدام مهم توسعه‌ای در برنامه هفتم توسعه و شکستن انحصار شرکت ملی نفت در توسعه میادین نفت و گازی کشور به خبرنگار قدس گفت: توسعه میادین نفت و گاز یک جنبه حیاتی از رشد اقتصادی و امنیت انرژی یک کشور است.

به گفته جامع، در ایران، شرکت ملی نفت ایران سال‌هاست که انحصار توسعه میادین نفت و گاز کشور را در اختیار دارد. اما این انحصار چالش‌هایی را از نظر روش‌های برداشت و دسترسی به بازار ایجاد کرده است.

وی افزود: اما اخیرا این انحصار برداشته شده است و به یک اتفاق ضدانحصاری بزرگ تبدیل شده است که مزایای بسیار برای اقتصاد ایران و همچنین ورود بخش خصوصی و سرمایه‌گذاری خارجی به صنعت نفت و گاز کشور خواهد شد.

جامع ادامه داد: انحصار شرکت ملی نفت ایران بر تولید نفت و گاز در ایران منجر به کنترل دولت بر بازار تولید و قیمت نهایی فروش شده است. این کنترل متمرکز رقابت در بازار را محدود کرده و مانع توسعه طیف متنوعی از منابع فروش شده است. با وجود ارائه تخفیف، مشکل فروش نفت و گاز در داخل کشور، خریداران بالقوه را از انجام معاملات تجاری منصرف کرده است. این وضعیت مستلزم ارزیابی مجدد ساختار انحصاری موجود است.

امکان افزایش مشارکت بخش خصوصی در سراسر زنجیره تولید و صادرات

وی افزود: با شکستن انحصار در توسعه صنعت نفت و گاز، امکان افزایش مشارکت بخش خصوصی در سراسر زنجیره تولید، از شناسایی میدانی و برداشت تا حمل و نقل و صادرات، فراهم خواهد شد. با مشارکت بخش خصوصی، ایران می‌تواند از تخصص‌ها، فناوری‌ها و سرمایه گذاری‌های متنوع بهره مند شود. این مشارکت بهره وری در تولید و برداشت نفت و گاز را افزایش می‌دهد و منجر به افزایش کارایی و مقرون به صرفه می‌شود.

این کارشناس انرژی با اشاره به افزایش رقابت در برداشت نفت و گاز گفت: شکستن انحصار، کشور را قادر می‌سازد تا به بازارهای مختلف و متعدد دسترسی داشته باشد و اتکای آن به یک خریدار را کاهش دهد و قدرت چانه زنی را افزایش دهد. ایران با داشتن پایگاه مشتریان متنوع‌تر، می‌تواند خود را با پویایی‌های متغیر بازار وفق دهد، خطرات را کاهش دهد و درآمد حاصل از صادرات نفت خام خود را به حداکثر برساند.

جامع گفت: شکستن انحصار باعث ایجاد رقابت در صنعت نفت و گاز ایران، تقویت نوآوری، کارایی و بهبود کیفیت خدمات می‌شود. افزایش رقابت شرکت‌ها را به سمت افزایش قابلیت‌های عملیاتی، پذیرش فناوری‌های پیشرفته و بهینه‌سازی فرآیندهای تولید و استخراج سوق می‌دهد. این در نهایت به یک بخش نفت و گاز رقابتی تر و پویاتر در ایران منجر می‌شود.

اهمیت شکستن انحصار در زمینه رشد اقتصادی کشور و توسعه بازارها

این کارشناس انرژی با اشاره به اهمیت شکستن انحصار در زمینه رشد اقتصادی کشور و توسعه بازارهای در دسترس ایران گفت: توسعه بازار رقابتی در صنعت نفت و گاز ایران مزایای اقتصادی قابل توجهی خواهد داشت. این امر باعث جذب سرمایه گذاری خارجی، ایجاد فرصت‌های شغلی و تحریک رشد اقتصادی می‌شود. علاوه بر این، افزایش بهره وری و ظرفیت تولید نفت و گاز منجر به درآمدهای بالاتر و به نفع اقتصاد و ارز کشور خواهد شد.

وی  گفت: شکستن انحصار در صنعت نفت و گاز ایران این پتانسیل را دارد که فرصت‌ها و مزایای متعددی را باز کند. مشارکت بخش خصوصی در سراسر زنجیره تولید باعث افزایش بهره وری، معرفی نوآوری و بهبود کیفیت خدمات می‌شود. تنوع بخشیدن به منابع فروش و ایجاد بازارهای رقابتی باعث تقویت جایگاه ایران در بازار جهانی نفت و گاز، افزایش درآمد و کاهش اتکا به یک خریدار می‌شود. برای ایران بسیار مهم است که مزایای بالقوه شکستن انحصار را در نظر بگیرد و از صنعت نفت و گاز بازتر و رقابتی تر برای تضمین توسعه و رفاه پایدار استقبال کند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.