تحولات منطقه

استاندار گلستان با بیان اینکه در سایه تلاش جمعی، بالاخره نهضت احیای خلیج گرگان منتج به نتیجه شد، افزود: با بازگشایی کانال جدید «آشور» و آبرسانی به خلیج گرگان، یکی از بزرگترین مخاطرات زیست محیطی شمال کشور مرتفع شد.

بازگشایی کانال آشوراده/ خلیج گرگان جان گرفت
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، علی‌محمد زنگانه عصر امروز چهارشنبه، یکم آذرماه در آیین آغاز بهره‌برداری از کانال جدید آشوراده و افتتاح طرح آبرسانی به خلیج گرگان، اظهار کرد: اگر امروز عملیات علاج‌بخشی و احیای خلیج گرگان محقق نمی‌شد، شاهد فاجعه بسیار بزرگ در حوزه زیست بوم منطقه بودیم که علاوه بر استان گلستان دیگر استان‌های کشور نیز متضرر می‌شدند.

وی با بیان اینکه پس از تبادل آب، شاهد احیای زیست بوم منطقه خواهیم شد و با ایجاد پروژه‌های گردشگری و سایت پرنده‌نگری در جزیره آشوراده همه مردم از زیبایی‌های طبیعی این منطقه لذت خواهند برد، ادامه داد: احیای خلیج با پیشرفت سریع پروژه لایروبی کانال آشوراده امید گلستانی‌ها را به رونق صنعت گردشگری منطقه افزایش داده است.

بازگشایی کانال آشوراده/ خلیج گرگان جان گرفت

استاندار گلستان با اشاره به اینکه در عملیات لایروبی، بالغ بر یک میلیون و ۴۲۰ هزار مترمکعب گل و لای برداشت شده است، افزود: این پروژه به شکل رسمی همزمان با سفر دوم رئیس جمهور به استان گلستان افتتاح می‌شود.

وی خلیج گرگان را دارای سه عنوان مهم حفاظتی، ذخیرگاه زیست کره میانکاله و تالاب بین‌المللی و پناهگاه حیات وحش دانست و خاطرنشان کرد: خشکسالی و تغییر رژیم آبی در سالیان گذشته، تغییر کاربری اراضی تالاب، بهره‌برداری بی‌رویه و ورود آلاینده‌های صنعتی، کشاورزی و شهری، تخریب‌های ناشی از فشار فزاینده جمعیت بر تالاب و رسوب‌گذاری و دیگر عوامل طبیعی سبب خشک شدن وسعت زیادی از این خلیج شده بود.

زنگانه با تأکید بر اینکه علاوه بر کاهش شدید ورودی آب، این خلیج در معرض نابودی نیز قرار گرفته بود، اضافه کرد: پس از سفر «دکتر ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور به استان گلستان و دستور صریح وی، علاج‌بخشی به خلیج گرگان به عنوان یک طرح ملی پراهمیت در اولویت دولت سیزدهم قرار گرفت که پیش از دستور وی یک سوم از پهنه آبی خلیج گرگان به زمین لم یزرع و کانون ریزگرد تبدیل شده بود به‌طوریکه تکرار فاجعه دریاچه ارومیه در خلیج گرگان دور از انتظار نبود.

وی پیگیری‌های مستمر مجموعه استانداری گلستان و مشارکت قرارگاه خاتم الانبیاء در زمینه لایروبی کانال‌های ارتباطی جزیره میانکاله و به ویژه کانال آشوراده عاملی مهم در جان بخشیدن به خلیج گرگان عنوان کرد و گفت: طرح علاج‌بخشی خلیج گرگان از اسفند ماه سال ۱۴۰۰ با اعتباری بیش از ۵ هزار و ۲۰۰ میلیون ریال آغاز شد که تاکنون ۵ هزارو ۴۰۰ متر دیواره چوبی برای حفاظت از کانال در برابر رسوبات احتمالی انجام شده که برای نخستین بار در کشور صورت گرفته است.

بازگشایی کانال آشوراده/ خلیج گرگان جان گرفت

عالی‌ترین مقام دولت در استان گلستان، احداث کانال آبرسانی و تسهیل تبادل آب خلیج گرگان به دریای خزر به طول ۱۱ کیلومتر و همچنین احداث چهار دایک به وسعت بیش از ۱۰۰ هکتار به‌منظور احیاء پوشش گیاهی بومی منطقه از جمله اقدامات دولت برای علاج بخشی خلیج گرگان برشمرد و تصریح کرد: این طرح ملی اکنون در مرحله بهره‌برداری قرار گرفته که با بازگشایی آن زمینه ورود بیش از یک و نیم میلیارد مترمکعب آب به خلیج گرگان نیز فراهم می‌شود.

وی یادآور شد: احیای حوضچه و اسکله بندرترکمن برای رونق گردشگری، ایجاد امکان تردد شناورهای سبک بین خلیج گرگان و دریای خزر، کاهش شوری آب، جلوگیری از ایجاد گرد و غبار، حفظ پناهگاه ۱۵ گونه آبزی و ۱۵۰ هزار پرنده مهاجر از دیگر مزایای احیای خلیج گرگان است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.