تحولات منطقه

وزارت نفت دولت سیزدهم در کنار ایفای نقش کلیدی خود در رونق اقتصادی و حفظ جایگاه بین‌المللی، موفق شده است ۲ هزار و ۲۱۰ پروژه عام‌المنفعه را تکمیل کند.

۲۲۱۰ پروژه مسوولیت اجتماعی توسط وزارت نفت تکمیل شد
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری در آخرین حضور خود در این وزارتخانه به عمل به مسوولیت‌ اجتماعی اشاره و با تأکید بر اولویت‌دهی به هزینه‌کرد این منابع در توسعه مناطق نزدیک به مراکز تولید، همچنین مراقبت از چانه‌زنی افراد، نهادها و سازمان‌ها در جذب این منابع، وزیر نفت را مکلف کرد با نظارت و کنترل هیاتی متشکل از افراد مسوول نسبت به اجرای منضبط و نظام‌مند مسوولیت‌های اجتماعی اقدام کند.

این وزارتخانه در دولت سیزدهم از ابتدای سکانداری یعنی از شهریور ۱۴۰۰، برای توسعه پایدار و زدودن غبار فقر و محرومیت در مناطق کمتر توسعه‌یافته، به دور از هزینه‌کرد بر مبنای چانه‌زنی و فشار، گام برداشته است تا آنجا که موفق به تکمیل ۲ هزار و ۲۱۰ پروژه مسوولیت اجتماعی و عام‌المنفعه در بازه زمانی نزدیک به سه سال شده است.

این پروژه‌ها که همسو با مسوولیت اجتماعی شرکت ملی نفت ایران توسط مدیریت نظارت بر طرح‌های عمرانی به منصه ظهور و اجرا می‌رسند، در حقیقت معیار و چارچوبی است که صنعت نفت به‌موازات فعالیت خود، درباره مسائل اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، محیط زیستی و همه جنبه‌های زیست انسانی همسو با آن گام برمی‌دارد.

در همین راستا، صنعت نفت مطابق قانون، بخشی از مبلغ سرمایه‌گذاری هر پروژه را به طرح‌های توسعه‌ای عام‌المنفعه و در جهت کمک ﺑﻪ ﺗﻮﺳﻌﻪ ﻋﻤﺮﺍﻥ ﻭ ﺁﺑﺎﺩﺍﻧﻲ ﺟﻮﺍﻣﻊ ﻣﺤﻠﻲ به‌ویژه مناطق نفت‌خیز و گازخیز اختصاص می‌دهد؛ مسوولیتی که وزارت نفت دولت سیزدهم از زمان آغاز به‌کار خود، آن را در رأس قرار داده و با نگاه عمل‌گرایانه به منصه ظهور رسانده است تا آنجا که ۱۷ هزار میلیارد و ۶۴۵ میلیون تومان اعتبار (اغلب ﺩﺭ استان‌های نفت‌خیز ﻭ گاز خیز) به این موضوع اختصاص‌ یافته که این رقم در مجموع دولت‌های یازدهم و دوازدهم فقط هشت‌هزار میلیارد تومان بوده است.

در این بازه زمانی، صنعت نفت ۶ هزار و ۲۱۸ تکلیف از نوع مسوولیت اجتماعی برای خود تعریف و تلاش کرد با مشارکت در پروژه‌های ﺁﻣﻮﺯشی، مدرسه‌سازی و مراکز علمی و آموزشی، راه‌سازی، آب، فاضلاب و برق، ﺑﻬﺪﺍﺷﺖ و مراکز درمان، ﺧﺪﻣﺎﺕ، ورزش، امور مذهبی و فرهنگی و هر آنچه در زندگی آحاد جامعه روزنه امید باز می‌کند، در این مسیر گام بردارد.

تاکنون ۲ هزار و ۲۱۰ تکلیف با بودجه سه‌هزار میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان به مرحله تکمیلی و بهره‌برداری رسیده که موارد فعالیت در آموزش ۴۵۵، ورزش ۴۴۷، بهداشت ۱۴۶، آبرسانی ۶۸، برق‌رسانی سه، طرح هادی ۷۸۴ و خدمات ۱۵۶ بوده است.

در همین حال، چهار هزار و هشت تکلیف هم با اختصاص اعتباری بیش از ۱۴ هزار میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان در حال اجراست.

ضمن اینکه از ابتدای سال ۱۴۰۲ تاکنون ۹۶۴ پروژه با اعتبار اختصاصی بیش از یک‌هزار میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان در بخشی‌های آموزشی با ۱۶۴ تکلیف، ورزشی با ۱۵۰ تکلیف، بهداشتی با ۵۵ تکلیف، راه با ۸۳ تکلیف، آبرسانی با ۳۹ تکلیف، برق‌رسانی با یک تکلیف، طرح هادی با ۳۸۵ تکلیف و خدماتی با ۸۷ تکلیف به مرحله تکمیل و بهره‌برداری رسیده است.

شایان‌ذکر است تلاش‌های صنعت نفت در عمل به مسوولیت اجتماعی خود، در استان‌های خوزستان و بوشهر بیش از همه مشهود و ملموس است تا آنجا که از ابتدای شهریور ۱۴۰۰ تاکنون در خوزستان یک‌هزار و ۷۳۶ تکلیف با اعتبار هشت‌هزار میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان تعریف شده که ۵۸۵ مورد تکمیل شده و یک‌هزار و ۱۵۱ مورد هم در حال اجراست.

در استان بوشهر هم ۷۴۱ پروژه با اعتبار یک‌هزار و ۳۵۰ میلیون تومان در حوزه‌های آموزشی با ۱۶۶، ورزشی ۱۱۵، بهداشتی ۳۷، راه ۴۴، آبرسانی پنج، برق‌رسانی چهار، طرح‌های هادی ۳۴۷ و خدماتی با ۲۳ مورد تعریف شده است که ۲۵۸ تکلیف تکمیل و ۴۸۳ مورد در حال اجراست.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.