تحولات منطقه

«اوپنهایمر» محصول سال ۲۰۲۳، فیلمی درباره سرگذشت یک دانشمند آمریکایی است که به او لقب ((پدر بمب اتم)) را داده اند. حالا به مناسبت نمایش این فیلم در سالی که به پایانش نزدیک شده ایم، این گزارش به معرفی برترین فیلم های تاریخ سینما در ژانر بیوگرافی (زندگی‌نامه ای) پرداخته است.

به بهانه «اوپنهایمر»، آخرین ساخته کریستوفر نولان/ نگاهی به ۵ فیلم برتر ژانر بیوگرافی
نمایی از فیلم «اوپنهایمر»
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

متین نجفی خبرنگار تحریریه جوان قدس : فیلم سینمایی «اوپنهایمر» به نویسندگی و کارگردانی کریستوفر نولان از مهم ترین فیلم های سال ۲۰۲۳ به شمار می‌رود. فیلمی که با وجود موضوع نسبتا خشک و جدی اش توانست اکران موفقی در سینما های جهان داشته باشد و فروشی بالغ بر ۹۵۰ میلیون دلار را تجربه کند. البته باید اشاره کرد تبلیغات و کار های رسانه ای نیز در دیده شدن اثر و تشویق مخاطبان برای تماشای فیلم تاثیر بسیار زیادی داشت.

با همه این ها، یکی از اساسی‌ترین دلایل برای اهمیت و حتی محبوبیت فیلم های بیوگرافی مانند «اوپنهایمر» آن است که مخاطبان خود را با افراد مهم تاریخ و اتفاقات مهمی که برای آن‌ها رخ داده بیشتر آشنا می‌کنند. ممکن است شما فرصت چندانی برای مطالعه کتاب درباره بسیاری از افراد مهم تاریخ را نداشته باشید اما فیلم‌های این ژانر – که پنج مورد از بهترین های آن ها در ادامه مقاله آمده است - چکیده و جوهره زندگی آن‌ها را در مدتی نه چندان طولانی به شما ارائه می‌کنند.

آندری روبلف؛ فیلمی از سرزمین سرما و وسعت

کارگردان: آندری تارکوفسکی | نویسنده: آندری تارکوفسکی، آندری کونچالوفسکی

تاریخ اکران: سال ۱۹۶۶ میلادی

به بهانه «اوپنهایمر»، آخرین ساخته کریستوفر نولان/ نگاهی به ۵ فیلم برتر ژانر بیوگرافی

فیلم «آندری روبلف» تا سال ۱۹۷۱ در جماهیر شوروی اکران نشد و به‌همین‌دلیل شهرت فراوانی به‌دست آورد ولی با این‌حال هنوز دلیل مشخصی برای توقیف اکران آن بیان نشده است. داستان فیلم درباره راهبی به نام آندری روبلف جریان دارد که به‌عنوان بزرگ‌ترین نقاش و شمایل‌نگار تمام دوران معروف شده است. او در قرن پازندهم میلادی برگزیده می‌شود تا به‌همراه یک شمایل‌نگار یونانی دیوارهای کلیسای جامع شهر ولادیمیر را با طرح‌هایی خاص رنگ‌آمیزی کند. همکاری این دو نفر که با مذهب‌هایی متفاوت درکنار هم قرار گرفته‌اند به داستان اصلی این فیلم تبدیل می‌شود و همین تقابل مذهب‌ها شاید عامل اصلی حاشیه‌های بسیار زیاد این فیلم به‌شمار می‌رود.

گاو خشمگین؛ ترکیب سینما و ورزش

کارگردان: مارتین اسکورسیزینویسنده: پل شریدر

تاریخ اکران: سال ۱۹۸۰ میلادی

به بهانه «اوپنهایمر»، آخرین ساخته کریستوفر نولان/ نگاهی به ۵ فیلم برتر ژانر بیوگرافی

«گاو خشمگین» با همکاری سه دوست قدیمی یعنی جو پشی، رابرت دنیرو و مارتین اسکورسیزی شکل گرفت و داستان یک بوکسور پرتلاش و کاربلد به نام جیک لاموتا را بازگو می‌کند. جیک لاموتا بوکسوری به‌شمار می‌رود که قصد دارد با رسیدن به قله‌های ورزش بوکس به آرزوهایش برسد و در این مسیر از هیچ کاری دریغ نمی‌کند. به‌عقیده بسیاری از منتقدین سینمایی این فیلم نه‌تنها بهترین فیلم مارتین اسکورسیزی به‌شمار می‌رود که بهترین فیلم ورزشی تاریخ سینما است.

ذهن زیبا؛ لطیف و روانشناسانه

کارگردان: ران هاوارد | نویسنده: آکیوا گلدزمن

تاریخ اکران: سال ۲۰۰۱ میلادی

به بهانه «اوپنهایمر»، آخرین ساخته کریستوفر نولان/ نگاهی به ۵ فیلم برتر ژانر بیوگرافی

فیلم «ذهن زیبا» که براساس رمانی با همین نام اثر سیلویا ناسار ساخته شده، داستانی است درباره شخصیت جان نش که با بازی راسل کرو جریان دارد؛‌ فردی بسیار باهوش که پس از فارغ‌التحصیل شدن وظیفه استادی را برعهده می‌گیرد. شخصیتی که توانایی بسیار بالایی در حل معماها و رابطه میان اشکال و اعداد دارد و همین موضوع باعث می‌شود تا از سمت سازمان سیا از او درخواست کمک شود. بااین‌حال این داستان به همین زیبایی نبوده و پیچش‌های داستانی فیلم به ما نشان می‌دهد که در واقعیت چه خبر بوده است.

نظریه همه چیز؛ داستانی عاشقانه در بطن علم

کارگردان: جیمز مارشنویسنده: آنتونی مک‌کارتن

تاریخ اکران: سال ۲۰۱۴ میلادی

به بهانه «اوپنهایمر»، آخرین ساخته کریستوفر نولان/ نگاهی به ۵ فیلم برتر ژانر بیوگرافی

فیلم « نظریه همه چیز» ماجرای زندگی استیون هاوکینگ، فیزیکدان نظری را به تصویر می‌کشد که چگونه در یک مهمانی عاشق همسرش جین شد و درنهایت با او ازدواج کرد. او کم‌کم دچار بیماری نادری می‌شود و تمام ماهیچه‌های بدنش از کار می‌افتند و به‌جز مغزش، اعضای دیگر بدنش قادر به کار کردن نخواهند بود. جین هاوکینگ در تمام این مدت درکنار همسر عزیزش می‌ماند و حتی فرزندی از او به دنیا می‌آورد. استیون هاوکینگ نظریه‌ای درباره سیاه‌چاله‌ها ارائه می‌دهد که در این فیلم به آن اشاره شده است. علاوه بر این ها، نباید از نقش‌آفرینی شگفت‌انگیز ادی ردمن غافل شویم که به‌صورت مبهوت‌کننده‌ای نقش استیون هاوکینگ را با تمام آن مشکلات فیزیکی به تصویر می‌کشد. ایفای نقش او آن‌قدر هنرمندانه بود که توانست جایزه اسکار بهترین بازیگر نقش اول مرد را به خودش اختصاص دهد.

بازی تقلید؛ درخشان و خوش ساخت

کارگردان: مورتن تیلدامنویسنده: گراهام مور

تاریخ اکران: سال ۲۰۱۴ میلادی

به بهانه «اوپنهایمر»، آخرین ساخته کریستوفر نولان/ نگاهی به ۵ فیلم برتر ژانر بیوگرافی

«بازی تقلید» بدون شک یکی از بهترین فیلم‌های سال ۲۰۱۴ به شمار می‌رفت و نه‌تنها جایزه انتخاب مردم به‌عنوان بهترین فیلم سال را کسب کرد، بلکه توانست نامزد کسب هشت جایزه اسکار و برنده این جایزه در بخش بهترین فیلم‌نامه اقتباسی سال شود. فیلمی که با اقتباس از کتاب Alan Turing: The Enigma اثر آندرو هاجس با بودجه‌ای تنها ۱۴ میلیون دلاری تولید و توانست فروش بسیار عالی ۲۳۴ میلیون دلاری را در گیشه‌ها تجربه کند. داستان این فیلم در بازه جنگ جهانی دوم جریان دارد و درباره شخصی به نام آلن تورینگ است که با ساخت ماشینی مخصوص برای مقابله با نازی ها، جلوی کشته شدن میلیون‌ها انسان بی‌گناه را در جنگ گرفت.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.