حسن پور توضیح داد: به منظور افزایش رشد اقتصادی در کشور باید به حمایت حداکثری از دانش بنیان ها و تولیدات بار اول در کشور بپردازیم. استفاده از تولیدات بار اول مزیت های زیادی برای کشور دارد. ضمن اینکه بستری برای صرفه جویی ارزی در کشور فراهم می شود، به بازارهای جدید صادراتی دست می یابیم .

تولید بار اول بسترساز صرفه‌جویی ارزی و دستیابی به بازارهای جدید صادراتی در صنایع بزرگ کشور

دولت سیزدهم برخلاف دولت قبل، به جای چشم دوختن به نتیجه ی مذاکرات با غربی ها به توان داخلی و دانش بنیانی کشور تکیه کرد. قانون ترک تشریفات مصوب مجلس یازدهم و اجرای طرح تولید بار اول معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز به کمک آمدند تا با استفاده از تولیدات بار اول به رفع نیازهای صنایع به اقلام راهبردی و استراتژیک بپردازیم.

قوانین حمایتی مانند قانون ترک تشریفات مناقصه و طرح تولید بار اول معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، بستری برای استفاده از توان دانش بنیانی کشور به وجود آورد. به نحوی که توانستیم در شرایط تحریم، نیازهای صنعتی خود را برآورده کنیم و حتی به صادرات برخی اقلام راهبردی مانند کاتالیست ها بپردازیم.

توسعه بازارهای در دسترس شرکت‌های دانش‌بنیان مهم‌ترین ویژگی سازوکار تولید بار اول است. علاوه بر اینکه در بدو ورود شرکت دانش‌بنیان به حوزه تولید بار اول این شرکت با یک پروژه مهم بومی‌سازی روبرو است، در صورت موفقیت در حوزه بومی‌سازی، این شرکت تبدیل به یک قطب تولیدات صنعتی در کشور خواهد شد و قابلیت صادرات و بازارسازی بین‌المللی را نیز پیدا خواهد کرد.

نمونه ی موفق صدور تولیدات بار اول را در صنعت نفت و گاز کشور شاهد هستیم. ایران برای اولین بار بعد از انقلاب به کمک خودکفایی در فرآیند پالایشگاهی و تولید بار اول تجهیزات پالایشی، به سهامداری و سرمایه‌گذاری در پالایشگاه‌های فراسرزمینی اقدام کرد و فروش نفت خود را به میزان 40 درصد افزایش داد.

نظرات شهباز حسن پور، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس را در ادامه در خصوص حمایت از تولیدات بار اول در کشور از طریق قانون ترک تشریفات مناقصه در ادامه می خوانید.

حسن پور با اشاره به این موضوع که مقام معظم رهبری طی سال های اخیر مکرراً بر موضوع حمایت از دانش بنیان ها و تولیدات بار اول در کشور تأکید داشته اند، تصریح کرد: در راستای خواسته های ایشان در مجلس قانونی تحت عنوان ترک تشریفات مناقصه را به منظور حمایت از تولیدات داخلی و بار اولی مصوب کردیم.

وی ادامه داد: با تصویب این قانون بستری به وجود آمد که جوانان و متخصصان کشور با انگیزه ی بالا به تلاش شبانه روزی برای تولید محصولات بار اولی بپردازند. با این تولیدات در راستای خنثی سازی تحریم ها گام برداشتیم و با مهندسی معکوس به تولید اقلام راهبردی مورد نیاز در صنایع روی آوردیم.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس خاطرنشان کرد: طی سال های اخیر به درستی حمایت از دانش بنیان ها در کشور در دستور کار قرار گرفته است. در مجلس مصوبات خوبی در راستای حمایت از آن ها داشتیم.

حسن پور گفت: اتفاقاتی که در ارتباط با شرکت های دانش بنیان و فناور، پارک های علم و فناوری و تجاری سازی دانش انجام شده، توانسته است بسیار کمک کننده باشد و کشورمان را در جایگاه خوبی به لحاظ علمی در جهان قرار دهد.

وی ادامه داد: اینکه در شرایط تحریمی توانسته ایم به رفع نیازهای خود به اقلام راهبردی در صنایع مختلف بپردازیم و حتی در برخی موارد به صادرات مبادرت کنیم، نشان می دهد که کشور در حال یک جهش بزرگ به لحاظ علمی است.

این عضو کمیسیون اقتصاد مجلس خاطرنشان کرد: در شرایط تحریمی که نه تنها تحریم ها علیه کشورمان برداشته نشده بلکه مضاعف هم شده است، متخصصان داخلی از هیچ تلاشی در راستای اعتلای کشور دریغ نکرده اند. این تلاش ها در سایه ی حمایت های مجلس و دولت از تولیدات بار اول، اتفاقات خوبی را برای کشور رقم زده است.

حسن پور گفت: با تصویب قانون ترک تشریفات مناقصه که فرآیند پیچیده ی مناقصه را برای عرضه ی محصولات تولید بار اول حذف کرد، زمینه برای فعالیت شرکت های دانش بنیان به نحوی فراهم شد که در نهایت به رفع نیازهای صنعتی و معدنی در کشور بپردازند.

حسن پور در پایان تأکید کرد: به منظور افزایش رشد اقتصادی در کشور باید به حمایت حداکثری از دانش بنیان ها و تولیدات بار اول در کشور بپردازیم. استفاده از تولیدات بار اول مزیت های زیادی برای کشور دارد. ضمن اینکه بستری برای صرفه جویی ارزی در کشور فراهم می شود، به بازارهای جدید صادراتی دست می یابیم که اهمیت بالایی دارد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.