عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به اینکه دانش بنیان ها به واسطه متخصصانی که در کشور داریم مولفه قدرت کشور ما به شمار می روند گفت: تولید بار اول یک فرصت استثنایی به وجود آورده که از یک طرف از این ظرفیت به رفع نیازهای صنعتی خود بپردازیم و از طرف دیگر بازارسازی برای این شرکت ها داشته باشیم.

شرکت های دانش بنیان از مولفه های قدرت در کشور ما به شمار می روند

اخیرا بانک مرکزی ایران شش ماهه ی اول سال را منتشر کردند. آمار و ارقام بیانگر این است که ایران در حوزه تجارت انرژی و توسعه ظرفیت برداشت و استخراج نفت و گاز نسبت به دیگر بخش‌های کشور، عملکرد بهتری داشته است. بخش تولید و تجارت نفت، گاز و فرآورده‌های صنعت نفت و گاز ایران بیش از 17 درصد رشد اقتصادی را تجربه کرده و بیشترین تاثیر مثبت بر تولید ناخالص داخلی کشور را به خود اختصاص داده است.

بخش تولید و تجارت نفت، گاز و فرآورده‌های صنعت نفت و گاز ایران در حالی پیشران اقتصاد کشور است که تاکنون نه تنها تحریم‌ها علیه تجارت انرژی لغو نشده است بلکه طبق اذعان خزانه‌داری آمریکا، بر میزان این تحریم‌ها نیز در یک سال اخیر افزوده شده است.

ایران با پیگیری سیاست خنثی‌سازی حداکثری تحریم‌های حوزه تجارت نفت و گاز توانست با رویکرد نوین و بازطراحی اساسی در سیاست‌های تجارت انرژی خود به بازارهای جدید و غیرقابل تحریمی برسد و از طرف دیگر در زمینه استخراج نفت و گاز از میادین مشترک نیز پیشرفت‌های چشم‌گیری داشته است که همه این عوامل نشان از تحول بزرگ صنعت نفت و گاز ایران در دولت سیزدهم دارد.

مصوبات مجلس در خصوص استفاده از تولیدات بار اول و قانون ترک تشریفات مناقصه نیز به کمک مان آمد تا استفاده ی حداکثری از دستاوردهای دانش بنیانی کشور داشته باشیم.  بهروز محبی، عضو انجمن اقتصاددانان ایران در خصوص رشد اقتصادی شش ماهه ی اول سال که به میزان هفت و نیم درصد اعلام شده است و رشد اقتصادی با احتساب نفت به 4.7 درصد و بدون احتساب آن به 3.6 درصد می رسد، تصریح کرد: سیاست گذاری های صحیح در نهایت نتیجه می دهند و پیشرفت را اجتناب ناپذیر می کنند. در شرایطی که پویایی داریم و به اعمال سیاست های صحیح و فعال می پردازیم، دستیابی به رشد اقتصادی دور از انتظار نیست.

وی ادامه داد: ما در یک دهه گذشته سرمایه گذاری خوبی در زمینه ی بهره برداری از میادین نفت و گاز کشور نداشته ایم. یکی از دلایل رشد اقتصادی پایین سال های قبل هم همین موضوع بود.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس خاطرنشان کرد: قوانین تسهیل کننده ی امور هستند و می توانند بسترهای لازم را برای رشد در کشور فراهم کنند. به ویژه وقتی این قوانین در حوزه ی دانش بنیان ها هستند، کمک شایانی به رشد اقتصادی کشور می کنند.

محبی گفت: دانش بنیان ها به واسطه ی تحصیلکردگان و متخصصانی که در کشور داریم، مولفه ی قدرت کشور ما به شمار می روند. در بسیاری از رشته ها در مرز دانش حرکت می کنیم و پیشرفت های خوبی داشته ایم.

وی ادامه داد: تولید بار اول یک فرصت استثنایی به وجود آورده است که از یک طرف از ظرفیت دانش بنیان ها برای خنثی سازی تحریم ها استفاده کنیم و به رفع نیازهای صنعتی خود بپردازیم و از طرف دیگر بازارسازی برای این شرکت ها داشته باشیم و آن ها را رشد دهیم. بخش نفت و گاز نیز در این زمینه بسیار خوب عمل کرده است و استفاده حداکثری از تولیدات بار اول در صنعت نفت و گاز کمک جدی به رشد اقتصادی این بخش از اقتصاد و همچنین رشد کلی اقتصاد کشور کرده است.

محبی گفت: در مجلس تلاش کردیم زمینه را برای استفاده ی حداکثری از تولیدات بار اول فراهم کنیم. دولت نیز پای کار آمد و به ارائه ی تسهیلات جدی و واقعی به دانش بنیان ها پرداخت که در نهایت این همکاری توانست رشد اقتصادی خوبی را برای کشور رقم بزند.

وی ادامه داد: تولیدات بار اول در نهایت می توانند ما را به فرصت های صادراتی جدید رهنمون کنند و ارزآوری برایمان داشته باشند. تمامی این روندها در نهایت می تواند رشد و پیشرفت را برای کشور به ارمغان بیاورد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.