تحولات منطقه

میخائیل اولیانوف سفیر و نماینده دائم روسیه نزد سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین با بیان اینکه مسیری که آمریکا در پیش گرفته است به نابودی روز افزون روابط میان مسکو و واشنگتن خواهد انجامید، تاکید کرد: هیچ زمینه‌ای برای از سرگیری مذاکرات با ایالات متحده در مورد کنترل تسلیحات هسته‌ای وجود ندارد.

مسکو: مسیر کنونی آمریکا به نابودی روز افزون روابط میان مسکو و واشنگتن خواهد انجامید
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، اولیانوف در مورد احتمال از سرگیری گفت وگوهای مسکو و واشنگتن در مورد کنترل تسلیحات هسته‌ای، گفت: نه‌تنها هیچ پایه‌ای برای از سرگیری گفت وگوهای فی‌مابین وجود ندارد، بلکه رویکرد کلی سیاست ایالات متحده روابط کنونی میان طرفین را هم به سوی نابودی سوق می‌دهد.

سفیر و نماینده دائم روسیه نزد سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین در ادامه سخنان خود تاکید کرد: بنابراین با توجه به وضعیت کنونی روابط میان مسکو و واشنگتن، پذیرفتن متخصصان آمریکایی و دادن اجازه انجام بازرسی از تاسیسات هسته‌ای روسیه چیزی بیش از یک خیالپردازی دور از واقعیت نیست.

وی همچنین با اشاره به اینکه در حال حاضر ناکارآمدی رویکرد کشورهای غربی مبنی بر نادیده گرفتن دیپلماسی روسیه از یک سو و تدارک انبوه تسلیحات برای کی‌یف از سوی دیگر امری ثابت شده است، افزود: شاید این امر موجب شود که برخی از حامیان اوکراین به این نتیجه برسند که باید در این رویکرد اشتباه خود تجدید نظر کنند.

اولیانوف در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر هم تعداد مخالفان ارسال کمک‌های نظامی به اوکراین در کشورهای حامی رژیم کی‌یف کم نیستند، خاطرنشان کرد: اما هنوز زود است تا درباره اینکه آیا تعداد زیاد این مخالفان به تغییر سیاست‌های حامیان اوکراین خواهد انجامید یا خیر صحبت کنیم اما آینده همه چیز را روشن خواهد کرد.

گفتنی است؛ جیک سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا پیشتر در بیانیه‌ای اعلام کرد: روسیه از معاهده نیروهای مسلح متعارف در اروپا (CFE) خارج شد. خروج روسیه از این معاهده به همراه ادامه جنگ تجاوزکارانه همه جانبه آن علیه اوکراین اساساً شرایط ضروری درنظر گرفته شده در این معاهده را برای سایر اعضای آن تغییر داده است. با توجه به این تغییر اساسی شرایط، آمریکا کلیه تعهدات خود تحت معاهده سی اف ای را با همه اعضای دیگر آن به حالت تعلیق در خواهد آورد.

سالیوان تصریح کرد: این تصمیم با مشورت نزدیک متحدان آمریکا در ناتو اتخاذ شده است. آمریکا و متحدان آن معتقدند که محدود ماندن آمریکا و متحدان آن در ناتو بر اساس این معاهده، در حالی که روسیه دارای بزرگ ترین نیروهای مسلح در اروپا است و همچنان فعالانه به جنگ تجاوزکارانه علیه اوکراین ادامه می‌دهد، غیرقابل قبول است.

مشاور امنیت ملی کاخ سفید ادامه داد: تعلیق تعهدات معاهده نیروهای مسلح متعارف در اروپا با حذف محدودیت‌هایی که بر برنامه‌ریزی، استقرار و رزمایش ها تأثیر می‌گذارد، توانایی بازدارندگی و دفاعی ائتلاف ناتو را تقویت می‌کند.

پیش از این، خبرگزاری تاس اعلام کرد: وزارت خارجه روسیه در بیانیه‌ای ضمن اعلام این مطلب اعلام کرد فرایند خروج روسیه از معاهده «نیروهای مسلح متعارف در اروپا» (CFE) در نیمه شب ۷ نوامبر (۱۶ آبان) به پایان رسید و این سند دیگر برای مسکو فاقد اعتبار است.

در این بیانیه آمده است: مقامات ناتو و نمایندگان آنها به وضوح نشان دادند که توانایی مذاکره را ندارند. از امروز، هیچ گونه توافقی در زمینه کنترل تسلیحاتی با آنها ممکن نیست.

معاهده CFE در سال ۱۹۹۰ امضا و در سال ۱۹۹۷ به روز رسانی شد. اما کشورهای ناتو نسخه تغییر یافته این معاهده را تصویب نکردند و همچنان به مفاد معاده سال ۱۹۹۰ پایبند بودند که شامل هنجارهای مربوط به تسلیحات متعارف بر اساس توازن بین ناتو و سازمان توافق ورشو بود.در نتیجه، روسیه مجبور شد اجرای این معاهده را در سال ۲۰۰۷ میلادی به حالت تعلیق در آورد. روسیه در ۱۱ مارس سال ۲۰۱۵ شرکت در نشست های گروه مشورتی مشترک درباره این معاهده را تعلیق و از این رو روند توقف عضویت خود در این معاهده را تکمیل کرد اما از جنبه حقوقی همچنان عضوی از آن است.

از آن زمان به بعد بلاروس به نمایندگی از روسیه در گروه مشورتی مشترک حضور دارد.ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در ۲۹ مه (۸ خرداد) گذشته قانونی را در انصراف از عضویت در این معاهده امضا کرد که از ۹ ژوئن (۱۹ خرداد) اجرایی شده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.