تحولات منطقه

فون واژه یک تجارت خاص و پررونق در بازار سیم‌کارت است که با استقبال ایرانیان روبرو شده است.

گزارشی از قیمت‌های میلیاردی سیم‌کارت‌های رند/"فون واژه" پررونق و سرسام آور
زمان مطالعه: ۷ دقیقه

سیم کارت یکی از لازمه‌های زندگی بشر است که راه ارتباطی ما با سایر مردم کشور و  جهان را راحت می‌کند. اما داشتن یک سیم کارت رند امروزه یکی از آپشن‌های پولداری فرد را نشان می‌دهد. این روزها داشتن سیم کارت ثابت با خط رند یکی از ملزومات برای کلاس گذاشتن است که افراد پولدار سعی می‌کنند با خرید سیم کارت با شماره رند، پولداری خود را به دیگران نشان دهند.

فروشنده‌ها می‌گویند قیمت سیمکارت کد یک بین ۴۰ تا ۴۶ میلیون تومان است و اگر عددهای بعدی با هم هماهنگ باشند ارزش خط تا ۳۰۰ و ۵۰۰ میلیون تومان بالا می‌رود. تنها پنج، شش شماره وضعیت خاص دارند و ممکن است قیمت‌شان به ۳۰ تا ۴۰ میلیارد برسد.

وقتی از «فون‌واژه» حرف می‌زنیم؛ دقیقا از چه چیزی حرف می‌زنیم؟

شماره تلفن‌های خصوصی که استفاده از آنها در کشورهای گوناگون رونق یافته است و با اصطلاح Vanity Number  شناخته شده اند و معادل فارسی آن فون واژه است. اگر بخواهیم که تعریف ساده تر از آن داشته باشیم، می‌شود جایگزین کردن حروف با اعداد.

اگر هنگام شماره گیری موبایل به صفحه گوشی دقت کنیم متوجه می‌شویم که در کنار اعداد حروف نیز جا داده شده است. این حروف که در سِیر ترتیبی یک شماره تلفن به چشم‌ می‌خورد، می‌تواند نشان‌دهنده‌ یک عدد باشد. علت چاپ این حروف روی گوشی‌های تلفن این است که در بسیاری از نقاط جهان، از جمله در آمریکا، کانادا، اروپا، استرالیا و… به جای اینکه شماره تلفن خود را با عدد بیان کنند، با حروف و با نام برند خود بیان می‌کنند.

به طور مثال شماره سامسونگ در آمریکا ۱۸۰۰Samsung   و شرکت MayApple ۱۸۰۰  است.  این موضوع با توجه به این مهم است که  حفظ یک برند ساده‌تر از حفظ یک عدد در ذهن است. قیمت‌ها در این بازار بر اساس مولفه‌های متعددی تعیین می‌شود، به‌طور مثال سیم‌کارت‌های چند ده میلیونی متعلق به شماره‌هایی است که می‌توان با آنها اسامی هفت‌حرفی ساخت. بدیهی است که اگر تعداد حروف کامل نشود، باید عددی به اول و آخر فون‌واژه اضافه شود که همین باعث کاهش قیمت می‌شود.

قیمت‌های میلیاردی شماره

سیم‌کارت همراه اول با پیش شماره ۹۱۲ به دلیل داشتن تقاضای همیشگی و بازار داغ خرید وفروش آن جنبه سرمایه‌گذاری نیز دارد که به مروز زمان به قیمت آن افزوده می‌شود. بر اساس آخرین بروز رسانی این شرکت که در ۶ دی‌ماه انجام شده است کف قیمت‌های شماره‌های رند کد۱ و ۲ را اعلام کرده است:

شماره

وضعیت

قیمت(تومان)

۰۹۱۲۱۵۵۳۵۷۸

کارکرده

۱۶۰.۰۰۰.۰۰۰

۰۹۱۲۱۰۰۵۴۵۰

کارکرده

۱.۲۷۰.۰۰۰.۰۰۰

۰۹۱۲۱۱۰۶۱۶۱

کارکرده

۲.۱۳۰.۰۰۰.۰۰۰

۰۹۱۲۱۷۱۲۰۲۰

کارکرده

۱.۵۹۵.۰۰۰.۰۰۰

۰۹۱۲۱۰۵۰۲۰۲

کارکرده

۱.۴۵۰.۰۰۰.۰۰۰

۰۹۱۲۱۱۲۲۲۰۱

کارکرده

۱.۲۹۵.۰۰۰.۰۰۰

قیمت‌های افسانه‌ای سیم کارت ایرانسل و همراه اول

خرید خط ۰۹۱۲ با چهار رقم اول ۱۱۱۱ و سه رقم پایانی ۳۳۰ نیازمند دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان وجه رایج مملکت است. چند خط ۰۹۱۲ دیگر با ارزش یک تا ۲.۵ میلیارد تومان آگهی شده‌اند و صاحبانشان برای آن‌ها در به‌در دنبال مشتری می‌گردند، در میان آگهی‌ها چندتایی سیمکارت رند ایرانسل هم به چشم می‌خورد. مثل سیمکارتی دائمی با پیش‌شماره ۰۹۳۶ که به‌صورت رند تکرارشونده به عددهای ۳۶، ۱۸، ۱۸ و بالاخره ۹ ختم می‌شود و قیمت فروش آن را یک میلیارد تومان تعیین کرده‌اند.

خرید خط ۰۹۱۲ با کد دو و سه، به حداقل ۱۴ میلیون تومان بودجه نیاز دارد. قیمت سیمکارت ۰۹۱۲ کارکرده با کد چهار و پنج، از ۱۰ میلیون تومان به بالا است و کف قیمت سیمکارت کد ۶ همراه اول به حدود ۹ میلیون تومان می‌رسد. با حدود هشت میلیون تومان می‌توان یک سیمکارت ۰۹۱۲ کد هفت خریداری کرد و قیمت خرید خط ۰۹۱۲ با کد هشت به حداقل هفت میلیون تومان می‌رسد. بررسی‌ها نشان می‌دهد برای انتخاب و خرید خط ۰۹۱۲ با کد ۹ از بین آگهی‌های منتشر شده در اینترنت باید شش تا ۱۸۰ میلیون تومان پول خرج کرد.

سیم کارت ایرانسل با پیش شماره ۹۰۱ هم یکی از شرکت‌های است که مشتری زیادی دارد که به دنبال داشتن شماره رند هستند کف قیمت‌های رند این شرکت به شرح زیر است:

شماره

وضعیت

قیمت(تومان)

۰۹۰۱۳۰۰۹۳۰۰

در حد نو

۱۲.۰۰۰.۰۰۰

۰۹۰۱۶۶۶۶۶۰۸

در حد نو

۲۹.۰۰۰.۰۰۰

۰۹۰۱۱۷۱۷۱۷۱

صفر

۱۸۰.۰۰۰.۰۰۰

۰۹۰۱۶۶۶۶۶۱۶

صفر

۳۰۰.۰۰۰.۰۰۰

خرید و فروش شماره‌های میلیاردی یک اتفاق عادی!

تعجب نکنید! فروش میلیاردی شماره‌های رُند در بازار ایران چندان داستان عجیب و تازه‌ای نیست. در بازار خط ایران چند شماره‌ کاملا رُند وجود دارد که با ارقامی بین ۴۰ تا ۵۰میلیارد تومان نیز معامله شده. یعنی معادل سه یا چهار آپارتمان لوکس صد متری در مناطق یک یا دو تهران. اینها را یکی از فروشنده‌های بازار موبایل می‌گوید: این شماره‌ها که در حدود ۵ تا ۶ شماره است، معمولا با خودروهای لاکچری و آپارتمان‌های لوکس نیز معامله می‌شود.

هر چه دوست داری بگو! هدیه یک پدر برای دخترش

شماره‌های رُند در ایران هم کارکرد تجاری دارد، هم کارکرد سرمایه‌گذاری. اما شماره یونیک بیست میلیارد تومانی نه از دسته کارکردهای تجاری و نه از دسته کارکردهای سرمایه‌گذاری است. ماجرایش کمی عجیب‌تر است؛ اعداد این شماره اصلا رُند نیست! یکی از قدیمی‌های بازار فون‌واژه که دوست ندارد نامش فاش شود، در مورد این ماجرا می‌گوید: «شماره یونیک 20 میلیاردی تومانی، هدیه یک پدر به دخترش است، علت گرانی این سیم‌کارت همین است که به حروف می‌شود، نام یک شخصیت کارتونی محبوب».

شماره رند را چگونه بشناسیم؟

وقتی که بخواهید که یک شماره رند خریداری کنید با اصطلاحات مختلف مواجه می‌شوید مثلا رند آینه‌ای، دوتایی، پله‌ای، .... که شماره رند میلیونی از معروفترین آنها است.

  1. سیمکارت رند پله‌ای:  این مدل شامل شماره‌هایی می‌شود که حداقل چهار رقم اول یا آخر آن‌ها را اگر دو رقم دو رقم جدا کنیم، رقم یکان یا دهگان آن‌ها برابر باشند و به دو دسته پله‌ای از اول و پله‌ای از آخر تقسیم می‌شوند.
  2. سیمکارت رند آینه‌ای‌:  این نوع رند شامل شماره‌هایی می‌شود که حداقل چهار رقم اول یا آخر شماره به‌صورت قرینه قرار گرفته باشند. مانند: ۵۱، ۱۵، ۰۹۱۲ یا ۴۱، ۱۴ *** ۰۹۱۲ در صورتی که سه رقم اول و آخر شماره نیز قرینه باشند باز هم شماره رند آینه‌ای به‌حساب می‌آید.
  3. سیمکارت رند ترازویی:  به شماره‌هایی که سه رقم ابتدایی شماره با سه رقم انتهایی دقیقا یکسان باشد، رند ترازویی می‌گویند.
  4. سیمکارت رند ترتیبی:  در صورتی که حداقل سه رقم از شماره به‌صورت اعداد پشت سر هم و به ترتیب در ابتدا یا انتهای شماره قرار گیرند به آن رند ترتیبی گویند و به دو مدل ترتیبی از اول و ترتیبی از آخر تقسیم‌بندی می‌شوند.
  5. سیمکارت رند جفت جفت:  شماره‌هایی که در آن اعداد بعد از پیش شماره یا در انتهای شماره به صورت دو رقم، دو رقم یکسان باشد رند جفت جفت می‌گویند. مانند: *** ۸۵، ۸۵، ۰۹۱۲ یا ۲۶، ۲۶ *** ۰۹۱۲. این نوع شماره‌های رند دارای انواعی مثل جفت جفت اول، جفت جفت از آخر، سه جفت از اول و سه جفت از آخر هستند.
  6. سیمکارت رند ۱۰ دهی:  در این نوع رند اعداد تشکیل‌دهنده شماره به‌صورت مضرب‌های ۱۰ یا مضرب‌های ۱۰ در آن‌ها به‌صورت پله‌ای در ابتدا یا انتهای شماره قرار گرفته‌اند.
  7. سیمکارت رند هزاری و ۱۰ هزاری:  همانگونه که از اسم آن مشخص است اعداد به‌صورت هزار، ۱۰ هزار یا مضربی از آن در ابتدا یا انتهای شماره قرار می‌گیرند.
  8. سیمکارت رند میلیونی:  شماره‌هایی که حداقل پنج عدد صفر در آن‌ها وجود داشته باشد، به‌صورت میلیون خوانده می‌شوند و از مرغوبیت بالایی برخوردار هستند.
  9. سیمکارت رند تکراری‌:  اگر در یک شماره یک عدد به‌صورت مرتب و پشت سر هم تکرار شود به آن رند تکراری می‌گویند. هر چه تعداد تکرار عدد مورد نظر بیشتر باشد، شماره از مرغوبیت بالاتری برخوردار خواهد بود.
  10. سیمکارت رند تکرار پیش‌شماره:  شماره‌هایی که در ابتدا یا انتهای آن‌ها پیش‌شماره مجددا تکرار می‌شود، به‌دلیل سادگی در به‌خاطر سپردن شماره رند محسوب می‌شوند.
  11. سیمکارت رند تاریخ تولدی:  شماره‌هایی که با یک تاریخ تولد شروع می‌شوند یا به یک تاریخ تولد که معمولا یکی از سال‌های شمسی است، ختم می‌شوند را رند تاریخ تولدی می‌گویند.
  12. سیمکارت رند متشکل از دو رقم:  در صورتی که اعداد شماره، تنها از دو عدد تشکیل شده باشند، دارای قیمت بالایی بوده و رند به حساب می‌آیند.
  13. سیمکارت رند تکرار دو رقم یکی:  اگر چهار رقم اول یا آخر شماره به صورت xxyy باشند این نوع شماره رند را تشکیل می‌دهند.

یک سیم کارت ساده با کیلو مترها فاصله طبقاتی

 بسیاری از افراد با وجود کار شبانه روزی گاها آنقدر خرده مخارج زندگی بر دوششان سنگینی می‌کند که از تهیه‌ای برخی واجبات معیشتی نیز باز می‌مانند. حال آنکه باید در نظر گرفت سیمکارت رند یک کالای ضروری نیست. لذا اگر کسی حاضر می‌شود پانصد میلیارد برای یک کالای غیر ضروری هزینه کند، در ضروریات زندگی‌اش می‌تواند چه فاصله‌ی طبقاتی با عموم مردم داشته باشد؟ !

آنچه همه خوبان دارند تو یک جا داری

گزارشی از قیمت‌های میلیاردی سیم‌کارت‌های رند/"فون واژه" پررونق و سرسام آور

یک شماره رند که در خردادماه امسال توجه همه را به خود جلب کرده بود، که ارزش آنرا ۲۵ میلیارد تومان عنوان کرده بود.

خدابخش حکیمی_ خبرنگار تحریریه جوان قدس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.