تحولات لبنان و فلسطین

وزیر اسبق امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه حرکت‌های مبارزاتی فلسطینی‌ها با پیروزی انقلاب اسلامی دچار تحول شود، گفت: این تحول در ۲ حوزه شکل گرفت؛ نخست اینکه مبارزات سازمانی از میان برداشته شد و در دستان مردم قرار گرفت. همچنین مبارزات فلسطینیان، رنگ و بوی اسلامی گرفت.

منوچهر متکی: پیروزی انقلاب اسلامی سبب تحول حرکت‌ مبارزاتی فلسطینی‌ها شد / غزه صحنه نبرد عصاره غرب و اسلام است

منوچهر متکی در نشست «تحولات منطقه غرب آسیا و نقش جمهوری اسلامی در راهبری آن» که صبح یکشنبه، ۱۷دی ماه در پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: غربی‌ها بر این باور هستند مولفه‌های زندگی بشری به ۲ گروه «علمی» و «غیرعلمی» تقسیم می‌شوند. غربی‌ها بر این باور هستند که فقط مسائل علمی قابل اعتنا هستند.

وی ادامه داد: غربی‌ها سعی کردند با اتکا به دیدگاه فقط مسائل علمی اهمیت دارند، مادی‌گرایی را در جوامع جاری کنند و دیدگاه غیرعلمی بودن مسائل متافیزیک و خداباوری را ترویج دهند. هدف از ترویج این دیدگاه‌ها این بود که مسلمان‌ها به سمت دیدگاه‌های مارکسیستی سوق داده شوند و از اندیشه‌های خداباوری دور شوند.

شاهد تحولات عظیم در منطقه هستیم

متکی با بیان اینکه از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ شاهد تحولات عظیم در منطقه هستیم، افزود: این تحولات در ارتباط با موضوعی است که به طور رسمی ۷۵ سال از زمان شکل‌گیری آن می‌گذرد. همچنین شکل‌گیری موضوع شکل‌گیری رژیم صهیونیستی به  صورت غیرر سمی ۱۰۷ سال عمر دارد.

دیپلمات اسبق جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: هنگامی که «آرتور جیمز بالفور»، نخست‌وزیر انگلستان؛ بیانیه تشکیل یک دولت یهودی در ۲ نوامبر ۱۹۱۷ را صادر کرد، درنظر داشتند که دولت مدنظر خود را در آراژنتین تاسیس کنند. پس از مدتی، گزینه مدنظر آنها تغییر کرد و سرزمین فلسطین را انتخاب کردند. انتخاب فلسطین به منظور تحقق یک هدف بزرگ انجام شد.

وی ادامه داد: سازمان ملل متحد، تشکیل دولت یهودی را در سال ۱۹۴۸ تصویب کرد. «بیانیه بالفور» در سال ۱۹۱۷ صادر و تشکل‌گیری یک دولت یهودی در سال ۱۹۴۸ به تصویب رسید؛ در این بازه زمانی ۳۰ ساله تلاش کردند که یهودیان را به سرزمین فلسطین بیاورند و با بهره‌گرفتن از فشار، تهدید، اخراج فلسطینی‌ها و خرید زمین بتوانند موجودیت خود را در سرزمین فلسطین جابیاندازند.

استفاده از زور برای تحقق اهداف

سفیر اسبق جمهوی اسلامی ایران در ترکیه با بیان اینکه «دوره تثبیت» در تاریخ رژیم صهیونیستی وجود دارد، گفت: رژیم صهیونیسیت، بازه زمانی سال‌های ۱۹۴۸ تا ۱۹۷۹ را دوره «تثبیت، مشروعیت و استقرار» نام‌گذاری کرده است. آنها با استفاده از خشونت و اخراج مردم سرزمین فلسطین توانستند یهودیان را به سرزمین فلسطین بیاورند.

دیپلمات اسبق جمهوری اسلامی ایران گفت: یکی از تئورسین‌های رژیم صهیونیستی درباره شکل‌گیری این رژیم می‌گوید، مردم بی‌سرزمین را به سرزمینی بدون مردم آورده‌اند. من بر این باور هستم که چنین دیدگاهی از پایه و اساس اشتباده است؛ چرا که آنها یهودیان اروپایی را که دارای سرزمین بودند به سرزمین مردم فلسطین آوردند.  

وی با بیان اینکه رژیم صهیونیستی تلاش کرده است که با جنگ‌افروزی از پیچ و خم مسائل و مشکلات عبور کند، گفت: به طور مثال، ۶۰ گروه در این رژیم تشکیل شده‌اند که مسئولیت ترور فلسطینیان را برعهد داشتند.

وزیر اسبق امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه اسرائیل در جنگ‌های مختلف تلاش کرده‌است که از خشن‌ترین ضربه‌ها استفاده کند، گفت: استراتژی رژیم صهونیستی در جنگ‌های ۱۹۶۷ و ۱۹۷۳، «صبرا» و «قانا» بر مبنای هجوم خشن، گسترده و قوی بنا شده است. هرگاه این رژیم در جنگ‌ها با بحران و مشکل ماجه شده است حامیان او به میدان آمده‌اند و تلاش کرده‌اند با آتش‌بس به ماجرا پایان دهند.  

تاثیر انقلاب اسلامی بر مبارزات مردم فلسطین

 وی درباره تاثیر انقلاب اسلامی بر مبارزات مردم فلسطین گفت: انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۹۷۹ به پیروزی رسید و معادلات جهان را برهم زد. شرایط به نحوی بود که دانشگاه «تل‌آیو» نسبت به تشکیل کرسی‌های شیعه‌شناسی در دانشگاه اقدام کرد.

عضو شورای وحدت نیروهای انقلاب اسلامی بابیان اینکه حرکت‌های مبارزاتی فلسطینیان با پیروزی انقلاب اسلامی دچار تحول شود، افزود: این تحول در ۲ حوزه شکل گرفت؛ نخست اینکه مبارزات سازمانی از میان برداشته شد و در دستان مردم قرار گرفت. همچنین مبارزات فلسطینیان، رنگ و بوی اسلامی گرفت. پیش از اینکه مبارزات مردم فلسطین رنگ و بوی اسلامی به خود بگیرد، گروه‌های متعددی با ایدئولوژی‌های مختلف مبارزه می‌کردند اما مقاومت در این روزها برمبنای اسلام بنا نهاده شده است.

وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی بر پایه اسلام و مردم شکل‌گرفته ‌است، گفت: هنگامی که قیام ۱۵ خرداد سال ۱۳۴۲ را بررسی می‌کنیم به این نتیجه می‌رسیم که «مکتب اسلام»، «رهبری» و «مردم» در آن نقش دارند. مولفه‌های «مکتب اسلام»، «رهبری» و «مردم» ۲۲ بهمن ۵۷ نیز وجود دارد؛ تمام مردم در بهمن به میدان آمدند و انقلاب اسلامی پیروز شد. اگر تمام مردم در ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ به میدان می‌آمدند، انقلاب اسلامی در آن روز به پیروزی می‌رسید.

مبارزات اولیه فلسطینیان به شکل ساده بود

وی با بیان اینکه مبارزات اولیه فلسطینیان به شکل ساده بود، گفت: آنها به شکل ساده و با سنگ مبارزه می‌کرند و «انتفاضه» شکل‌گرفت. گروه‌های مبارز فلسطینی به جهت ارتباط با جمهوری اسلامی به این نتیجه رسیدند که فراگرفتن حرکات چریکی در مبارزه ضرورت دارد. آنها به به این نتیجه رسیدند که باید جنگ‌های چریکی را بیاموزند و مجهز شوند. مبارزه مسلحانه به معنای مقابله با استراتژی خشن رژیم صهیونیستی در مواجهه با فلسطینیان است.

متکی با بیان اینکه تلاش کرده‌اند که رژیم صهیونیستی را یک رژیم موفق و در حال پیشرفت نشان دهند، گفت: پیش از ۷ اکتبر ۲۰۲۳، برخی از کشورهای جهان در حال عملیات عمرانی در رژیم صهیونیستی بودند. همچنین آمریکایی‌ها تلاش می‌کردند که برخی از کشورها را برای برقراری ارتباط با رژیم صهیونیستی ترغیب کنند؛ به طور مثال، آنها به نخست‌وزیر هند اعلام کرده‌اند که در مناقشات میان دو کشور هند و پاکستان به صورت مشروط از هندی‌ها دفاع می‌کنند. شراط حمایت آمریکایی‌ها از هندی‌ها این است که نخست‌وزیر هندوستان به اسرائیل سفر کند یا نخست‌وزیر رژین صهیونیستی به هند بیاید.

غزه صحنه نبرد عصاره غرب و اسلام است

دیپلمات اسبق جمهوری اسلامی ایران درباره جنگ غزه گفت: غزه، میدان نبرد عصاره تمدن و حکمرانی غربی یعنی رژیم صهیونسیتی با عصاره جهان اسلام و مقاومت است.

وی با اشاره به نظریه‌های «فرانسیس فوکویاما» گفت: فوکویاما در یکی از کتاب‌های خود نوشته است، هنگامی که شوروی متلاشی شد و آمریکا در برابر بلوک شرق به پیروزی رسید، غرب به این نتیجه رسید که باید یک دشمن برای خود ایجاد کند و اسلام را به عنوان دشمن خود قرار داد. اسلام‌ستیزی، آزار و اذیت مسلمانان در اروپا، سوزاندن قرآن و حمایت از سلمان رشدی‌ها در جهت ارائه تصویری نادرست از اسلام و حذف این دین است. 

سفیر اسبق جمهوی اسلامی ایران در ترکیه با بیان اینکه رژیم صهیونیستی را در میان جهان اسلام ایجاد کردند، گفت: رژیم صهیونیستی با یک نظام دموکراتیک ایجاد کردند. نه تنها رژیم صهیونیستی با یک نظام دموکراتیک را ایجاد کردند بلکه تلاش کردند که بگویند رنگ و بوی نظام دموکراتیک در کشورهای مسلمان وجود ندارد.

کشتار بیش از ۱۳ هزار فلسطینی

وی با بیان اینکه بررسی‌ها بیانگر این است که ۱۳ هزار و ۷۰۰ فلسطینی  طی ۶ سال به فیض شهادت نائل آمده‌اند، گفت: رژیم صهیونیستی ۱۳ هزار و ۷۰۰ فلسطینی را طی ۶ سال به فیض شهادت نائل کرده است. فلسطینی‌ها با استفاده از یک جنگ نامتقارن و عملیات طوفان‌الاقصی توانستند تمام معادلات را برهرم زنند.

متکی ادامه داد: شرایط به نحوی شده است که کشورهایی که مشغول انجام پروژه در این رژیم بوده‌اند، از انجام ادامه پروژه صرف‌نظر کردند. به طور مثال، تایلندی‌ها توسط حماس اسیر شدند و از ما خواستند که با حماس برای آزادی گروگان‌های تایلندی مذاکره کنیم.

 آمریکا یک لایه پنهان حاکمیتی دارد

وی با بیان اینکه حمایت از رژیم صهیونیستی جزو برنامه‌های اصلی ایالات‌متحده به حساب می‌آید، گفت: نه تنها حمایت از رژیم صهیونیستی بلکه مقابله با ایران جزو برنامه‌های اصلی ایالات‌متحده است. جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها بر این موضوع اتفاق نظر دارند و در برخی از استراتژی‌هایی که برای این اهداف به‌کار می‌گیرند، اختلاف دارند. هنگامی که عملیات طوفان‌الاقصی آغاز شد، رژیم صهیونیستی مدعی نقش ایران در این عملیات شد اما ایالات‌متحده نقش ایران در این عملیات را رد کرد.

متکی با بیان اینکه آمریکا یک لایه پنهان حاکمیتی دارد، گفت: ما این لایه پنهان را حلقه استکبار می‌دانیم که در سرمایه‌گذاری غرب و تاسیس رژیم صهیونیستی پس از طرح اولیه نخست‌ویزی انگلستان مبنی بر ایجاد یک دولت یهودی، نقش دارد.

دیپلمات اسبق جمهوری اسلامی ایران گفت: پس از اینکه انقلاب اسلامی ایران به پیروزی رسید، سازمان سیا به بررسی احتمال وقوع انقلاب در عربستان پرداخت. آنها بر این باور بودند که اولین فاکتور برای الگوی اسلامی بودن، مسلمان بودن است. غربی‌ها تجربه خوشایندی از اسلام ندارند؛ جنگ‌های صلیبی و امپراتوری عثمانی جزو تجربه‌های ناخوشایند غربی‌ها از اسلام است.

 عملیات طوفان‌الاقصی بر آینده رژیم صهیونیستی اثر می‌گذارد

وی با بیان اینکه عملیات طوفان‌الاقصی بر آینده رژیم صهیونیستی اثر می‌گذارد، گفـت: پس از پایان جنگ ۳۳ روزه، کمیسیونی برای بررسی علل شکست رژیم صهیونیستی تشکیل شد و نخست‌وزیر وقت این رژیم برکنار شد. در حال حاضر، این کمیسیون تشکیل شده و برخی نسبت به عملکرد نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی معترض هستند. مقاومت می‌داند تا زمانی که تجهیزات آن تمام نشود به مقاومت ادامه می‌دهد.

متکی خاطرنشان کرد: رژیم صهیونیستی دیر یا زود ناچار به تسلیم است و این احتمال نیز وجود دارد که حماس دست به عملیات خارق‌العاده دیگری بزند. اگرچه تحولات منطقه تلخ است؛ اما نقش سردار سلیمانی در سانت به سانت سرزمین‌های مقاومت به چشم می‌خورد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.