تحولات منطقه

عضو هیئت انتخاب بخش تازه‌های تئاترِ چهل‌ودومین جشنواره بین‌المللی فجر، مهم‌ترین ملاک انتخاب آثار این بخش را کیفیت بالا به لحاظ فرم و محتوا دانست.

کیفیت مهم‌ترین ملاک انتخاب آثار تئاتر فجر است
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، چهل‌ودومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، از روز چهارشنبه ۲۷ دی ۱۴۰۲ با دو بخش رادیو تئاتر و نمایش‌های تلویزیونی آغاز می‌شود و شامگاه پنجشنبه ۱۲ بهمن، با برگزاری مراسم اختتامیه، به پایان می‌رسد.

از روز یکشنبه یکم بهمن، بخش صحنه‌ای این جشنواره کلید خواهد خورد که هفت نمایش آن مربوط به «تازه‌های تئاتر ایران» است که در کنار آثار «مرور تئاتر ایران»، «برگزیدگان منطقه‌ای»، «مهمان» و ...، اجرا خواهند شد.

توحید معصومی، محمدمهدی خاتمی و مهرداد کوروش‌نیا، انتخاب آثار تازه تئاتر ایران را برای حضور در عرصه رقابت صحنه‌ای جشنواره فجر ۱۴۰۲، برعهده داشتند.  

مهدی خاتمی، کارگردان و نمایشنامه نویس کشورمان، درباره رویکرد هیئت انتخاب در بررسی آثار بخش تازه‌های تئاتر گفت: از آن‌جایی که مجموعه آثار بخش صحنه‌ای در کنار هم قرار می‌گیرند و داوری می‌شوند، باید کارهایی را انتخاب می‌کردیم که قابلیت رقابت با نمایش‌های بخش مرور و منطقه‌ای را داشته باشند. همان‌طور که می‌دانید، آثار بخش مرور قبلا اجرای عمومی شده‌اند، تماشاگر دیده‌اند و کامل‌تر هستند، بنابر این کیفیت نمایش‌های گروه «تازه‌های تئاتر ایران»، برای‌مان اهمیت بسیاری داشت.

او ادامه داد: اگر چه نمایش‌های بخش مسابقه صحنه‌ای، از کانال‌های متفاوت وارد جشنواره فجر می‌شوند، اما همگی باید از سطح کیفی بالایی برخوردار باشند تا در جدول اجراها، یک هارمونی وجود داشته باشد.

این هنرمند، درباره روند انتخاب آثار گروه «تازه‌های تئاتر ایران» نیز گفت: ۳۸ کار در این بخش داشتیم که مربوط به استان‌ها و تهران بود که به صورت اجرای زنده بازبینی شدند. چهار نمایش نیز از یزد، سیستان، تهران و گیلان به درخواست کارگردان‌ها از طریق فیلم بازبینی شدند. جلسه بازبینی در دبیرخانه و با حضور کارگردانان اثر برگزار شد. کارهای تهران در پردیس تئاتر تهران و کارهای شهرهای دیگر در همان شهر بازبینی شدند و در نهایت هفت نمایش به گروه تازه‌ها راه یافتند.

خاتمی، با اشاره به این‌که آثار راه‌یافته به این بخش، از خارک، اصفهان، قزوین و تهران (چهار نمایش) هستند، افزود: ما در انتخاب، محتوا و فرم را در کنار هم مورد توجه قرار دادیم؛ کارهایی که در هر دو بخش قابل تامل بودند، برای جشنواره انتخاب شدند. شاید اگر امکان انتخاب گسترده‌تری داشتیم، کارهای دیگری هم می‌توانستند در جشنواره باشند، اما آثار با هم مقایسه شدند، امتیاز گرفتند و مجموع امتیازها، نتیجه را مشخص کرد.

او درباره اهمیت بخش تازه‌های تئاتر توضیح داد: به اعتقاد من، هنوز بخش تازه‌های تئاتر جای خودش را باز نکرده، ولی بخش بسیار جذاب و خوبی است؛ چراکه نمایش‌ها صرفا برای جشنواره تولید می‌شوند و در هیچ رقابتی شرکت نکرده‌اند و همین ویژگی، دیدن‌شان را جذاب می‌کند.

خاتمی در پایان تاکید کرد: این بخش، می‌تواند ضابطه‌مندتر و با برنامه‌ریزی بهتر و هدفمندتر برگزار شود. همچنین کارها می‌توانستند با کیفیت بالاتری به مرحله بازبینی برسند و هنرمندان با تجربه‌تری که پیش از این جشنواره فجر را تجربه کرده‌اند، دست به تولید بزنند تا شاهد آثار بیشتر و بهتر از میان تازه‌های تئاتر ایران باشیم.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.