به گزارش قدس آنلاین به نقل از ایسنا، نوزدهمین دوره از حراج تهران هنر کلاسیک و مدرن ایران روز جمعه ۶ بهمنماهِ جاری برگزار خواهد شد. نمایش آثار شرکت داده شده در این دوره روز چهارشنبه چهارم و پنجشنبه پنجم بهمن ماه از ساعت ۱۱ تا ۲۱ در هتل پارسیان آزادی تهران برگزار خواهد شد. مراسم حراج و چکشزنی آثار نیز روز جمعه ساعت ۱۷ با اجرای حسین پاکدل صورت خواهد گرفت.
هجدهمین دوره از حراج تهران در حوزه هنر معاصر، آذر ماه ۱۴۰۲ به صورت آنلاین برگزار شد که ۱۱۴ اثر در این حراج شرکت داده شدند؛ اثری ارائه شده از پرویز تناولی با عنوان «زن فرنگی روی فرش ایرانی II» به مبلغ نهایی ۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان به فروش رفت که گرانترین اثر فروخته شده در این حراج بود. در هجدهمین حراج تهران ۱۳ اثر با ارزش برآورد قیمت میلیاردی به مجموعه داران پیشنهاد شد که هر ۱۳ اثر با قیمت یک تا ۵ میلیارد تومان فروش رفتند.
پس از اثر پرویز تناولی در رتبه دوم دوره هجدهم حراج اثری با عنوان «معما ۹۲» از آیدین آغداشلو و تابلویی بدون عنوان از مسعود عربشاهی قرار گرفت که به مبلغ ۴ میلیارد و ۶۲۰ میلیون تومان به فروش رسیدند. جایگاه سوم رکوردداران این دوره از حراج به تابلو نقاشی خطی محمد احصایی با عنوان «پاییز گل آفتاب گردان» اختصاص پیدا کرد که به مبلغ ۴ میلیارد و ۱۸۰ میلیون تومان به فروش رسید.
در نوزدهمین دوره از حراج هنر کلاسیک و مدرن ایران اما قرار است ۹۰ اثر به حراج گذاشته شود. گران ترین اثر شرکت داده شده در این حراج یکی از آثار سهراب سپهری است.
امضای سهراب سپهری در پایین سمت راست تابلو ثبت شده است. این اثر با رنگروغن روی بوم خلق شده و ابعاد آن ۱۰۸×۶۲ سانتیمتر است. این اثر از سهراب سپهری حدود دهه ۵۰ خلق شده است.
پیشتر در حراج هنر مدرن و معاصر ایران که تیر ۱۴۰۲ برگزار شد نیز نقاشی سهراب سپهری گرانترین اثر حاضر در حراج بود که ۲۱ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان به فروش رفت. برآورد قیمت فروش این اثر ۱۷ تا ۱۹ میلیارد تومان بود.
اثر دیگری از سهراب سپهری نیز در حراج هنر مدرن و معاصر ایران (تیر ۱۴۰۲) ارائه شده بود که به مبلغ ۱۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان چکش خورد.
اما در نوزدهمین دوره از حراج تهران که طی روزهای آینده برگزار میشود نیز سه اثر از سهراب سپهری ارائه شده است. علاوه بر گرانترین اثر حاضر در حراج که پیش تر به آن اشاره شد، دو اثر دیگر از سهراب سپهری نیز ارائه شده است. یکی از این آثار که ۱۴ تا ۱۶ میلیارد تومان برآورد قیمت شده همراه با اثری از حسین زندهرودی (متولد ۱۳۱۶) با عنوان «چه کسی مینگرد؟» در جایگاه دومین آثار گران این دوره قرار گرفته است.
حسین زندهرودی (متولد ۱۳۱۶)، صادق تبریزی (۱۳۹۶-۱۳۱۷)، فرامرز پیلارام (۱۳۶۲ – ۱۳۱۵)، منصوره حسینی (۱۳۹۱ – ۱۳۰۵)، نصرالله افجهای (متولد ۱۳۱۲)، هادی هزاوهای (متولد ۱۳۱۹)، محسن وزیریمقدم (۱۳۹۷ – ۱۳۰۳)، مسعود عربشاهی (۱۳۹۸ – ۱۳۱۴)، عبدالحمید پازوکی (متولد ۱۳۳۴)، ایرج شایستهپور (متولد ۱۳۲۵)، بهمن محصص (۱۳۸۹ – ۱۳۰۹)، جلال شباهنگی (۱۴۰۲ – ۱۳۱۴)، پرویز کلانتری (۱۳۹۵ – ۱۳۱۰)، منوچهر نیازی (متولد ۱۳۱۵)، محمود جوادی پور (۱۳۹۱ – ۱۲۹۹)، سهراب سپهری (۱۳۵۹ – ۱۳۰۷)، حسین کاظمی (۱۳۷۵ – ۱۳۰۳)، پرییوش گنجی (متولد ۱۳۲۴)، فریده لاشایی (۱۳۹۱ – ۱۳۲۳)، احمد وثوق احمدی (متولد ۱۳۲۶)، احمد اسفندیاری (۱۳۹۱ – ۱۳۰۱)، محمدعلی ترقیجاه (متولد ۱۳۸۹ – ۱۳۲۲)، صادق تبریزی (۱۳۹۶ – ۱۳۱۷)، ژازه تباتبایی (۱۳۸۶ – ۱۳۰۹)، نامی پتگر (۱۳۸۷ – ۱۳۲۴)، منصور قندریز (۱۳۴۴ – ۱۳۱۴)، هوشنگ پزشکنیا (۱۳۵۱ – ۱۲۹۶)، بهمن محصص (۱۳۸۹ – ۱۳۰۹)، محمود فرشچیان (متولد ۱۳۰۸) و... از هنرمندانی هستند که آثارشان در دوره پیش رو به حراج گذاشته خواهد شد.
پس از یکی از آثار سهراب سپهری، پیشبینی شده است که اثری از حسین زندهرودی (متولد ۱۳۱۶) با عنوان «چه کسی مینگرد؟» ۱۶ - ۱۴ میلیارد تومان چکش بخورد.
از حسین زنده رودی اثر دیگری نیز در این دوره از حراج شرکت داده شده است.
اثری از آیدین آغداشلو نیز سومین اثری است که در سه اثر گران قیمت این دوره قرار گرفته است. برآورد قیمت این اثر ۱۲ - ۱۰ میلیارد تومان است.
نظر شما