به گزارش قدس آنلاین، حجتالاسلام حامد کاشانی در ویژه برنامه شب وفات بانوی صبر استقامت؛ حضرت زینب کبری(س) که شب گذشته بعد از نماز مغرب و عشاء در رواق بزرگ امام خمینی(ره) برگزار شد، گفت: قبل از واقعه عاشورا بروز اجتماعی جدی و قابل توجه از حضرت زینب(س) در تاریخ نقل نشده و این نشان میدهد که این بانوی بزرگوار ذخیرهی ارزشمند خدا و اهل بیت(ع) برای عاشورا بوده است.
وی تصریح کرد: حضرت زینب(س) قهرمان جهاد تبیین بودند. جهاد تبیین یعنی برای اینکه حقیقت به دست عدهای برسد یک عده همه هستی خود را فدا میکنند و حضرت زینب(س) برای رساندن حقیقت کربلا به نسلهای بعدی همه هستی خود را فدا کرد.
سخنران حرم رضوی افزود: بعد از شهادت سیدالشهدا(ع) و یاران آن حضرت، زینب کبری(س) با خطبههایی که در کاخ یزید و دیگر مکانها خواند یزید و آل ابوسفیان را برای همیشه در تاریخ رسوا کرد و امروز میبینیم که نام حضرت زینب(س) و اهل بیت(ع) بر تارک تاریخ میدرخشد ولی از دشمنان آنها جز بدنامی باقی نمانده است.
وی ابراز کرد: خطبههای حضرت زینب(س) در اوج بلاغت و در اوج هنرمندی بود و آن حضرت در اوج اقتدار علمی و با فهم دقیق آیات قرآن خطبه خواند و دشمن با خطبه خوانی او به این نکته پی برد که ذوالفقار علی(ع) امروز در کام دختر رشید آن حضرت است.
حجتالاسلام کاشانی بیان کرد: یزید بعد از واقعه عاشورا میخواست شکست اهل بیت(ع) و شکست دختر علی(ع) را به نمایش بگذارد ولی حضرت زینب کبری(س) در خطبه قرّاء یزید را با عبارات تندی مورد خطاب قرار داد و به او گفت که تو هرچه قدر هم تلاش کنی باز هم نمیتوانی نور اهل بیت(ع) را خاموش کنی.
وی بیان کرد: حضرت زینب(س) نه تنها الگوی زنان بلکه الگوی همه بشریت است چرا که این بانوی بزرگوار پرورش یافته مکتب نبوی و دامان پاک حضرت زهرا(س) و علی مرتضی(ع) بود.
گفتنی است؛ قرائت زیارت امینالله توسط ذاکر آل الله؛ جواد مشکیباف، مرثیه سرایی محمد صفاتی و قرائت زیارت آل یاسین با نوای علیرضا کارگر از دیگر برنامههای شب وفات حضرت زینب(س) در حرم مطهر رضوی بود.
در این مراسم همچنین وحید قاسمی سروده زیبای خود در وصف عقیله بنیهاشم را برای حاضران قرائت کرد.
زینب عقیله ای ست که جاهش زبانزد است، میراث دار عزت آل محمد است
واژه چگونه وصف کند این مقام را، او درک کرده پنج امام هُمام را
چون نور در مجادله ی با شب است او، از حُسن انتخاب خدا زینب است او
بر خاتم وقار و شرف، گوهر است او، جانِ کلام ! نایبه الحیدر است او
دلبسته ی نگاه و صدای حسین بود، آیینه ی تمام نمای حسین بود
در وقت نافله، نفسی چاره ساز داشت، حتی حسین(ع) هم به دعایش نیاز داشت
بالای نیزه گریه ی خورشید دیده است، این زن هر آنچه داغ بگویید دیده است
و در ادامه یک رباعی را پیشکش عقیله بنیهاشم کرد؛
در کوفه ماندم چه گذشته بر دل زینب، وای از شلوغیهای دور محمل زینب
ناموس آل الله بر محمل مُعذب بود، هم صحبت با شمر قتل صبر زینب بود
نظر شما