تحولات منطقه

رئیس سازمان فضایی ایران گفت: سال آینده اولین پرتاب خورشید آهنگ از پایگاه چابهار انجام می‌شود. ماهواره‌های ظفر ۲ و ناهید ۲ سال آینده پرتاب می‌شود که ظفر ۲ یک ماهواره سنجشی و ناهید ۲ یک ماهواره مخابراتی است.

نخستین پرتاب خورشید آهنگ سال آینده از پایگاه فضایی چابهار/ ماهواره‌های ظفر ۲ و ناهید ۲ سال آینده پرتاب می‌شود
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، حسن سالاریه در مراسم روز ملی فناوری فضایی در محل پژوهشگاه فضایی ایران که با حضور رییس‌جمهور و وزیر ارتباطات و مقامات لشکری و کشوری برگزار شد اظهار کرد: ما اخیرا دو پرتاب موفق داشتیم که اولی پرتاب ماهواره ثریا با ماهواره قائم ۱۰۰ بود که در مدار قرار گرفت. ماهواره بعدی مهتا بود که همراه با دو ماهواره کیهان و هاتف در مدار زمین تزریق شد.

وی افزود: اگر بخواهم عملکرد یک ساله صنعت فضایی ایران به صورت تیتروار بگویم، ما در بهمن ۱۴۰۱ رونمایی از نمونه کیفی ماهواره ناهید ۲ داشتیم که امسال نمونه پروازی آن ارایه شد. ماهواره طلوع ۳ نیز از دستاوردهای سازمان فضایی است.

رئیس سازمان فضایی ایران ادامه داد: در اردیبهشت ۱۴۰۲ تجهیز آزمایشگاه‌ها تا کلاس ۵۰۰ کیلوگرم و در خرداد ۱۴۰۲ نیز ابلاغ قراردادهای ماهواره‌های ناهید ۳ و پارس ۳ انجام شد. در ادامه انعقاد قرارداد خرید تضمینی تصاویر ماهواره‌ای صورت گرفت که باعث رونق بخش خصوصی خواهد شد.

سالاریه گفت: ایران در شهریور ۱۴۰۲ قرارداد طراحی منظومه باریک باند پروژه شهید سلیمانی را شاهد بود و حجم قراردادها در صنعت فضایی ایران در سال جاری در بخش خصوصی بیشتر از قراردادهای ۱۰ سال گذشته است. البته حجم قراردادهای سازمان فضایی ایران با دانشگاه‌ها ۱۰ میلیون دلار بوده است.

وی ادامه داد: ایران در مهر ۱۴۰۲ ماهواره نور ۳ را توسط ماهواره‌بر قاصد به فضا پرتاب کرد که عمده این ماهواره توسط بخش خصوصی تولید شده است. ما در همین ماه پیشرفت پایگاه فضایی چابهار را داشتیم که در فاز اول بیش از ۴۰ درصد پیشرفت داشته است و اجرای عملیات عمرانی فاز اول پد پرتاب آغاز شده است و اولین پرتاب خورشید آهنگ سال آینده از پایگاه چابهار انجام خواهد شد.

سالاریه گفت: پایگاه چابهار در فاز اول مخصوص ماهواره‌برهای با سوخت جامد برای پرتاب مدار خورشید آهنگ است.

رئیس سازمان فضایی ایران تصریح کرد: در آذرماه امسال یک اتفاق بزرگ افتاد و ما شاهد پرتاب کپسول زیستی ایران بودیم که توسط پرتابگر سلمان در آذرماه ۱۴۰۲ به فضا پرتاب شد. در دی ماه پرتاب موفقیت‌آمیز ماهواره ثریا با پرتابگر بومی قائم ۱۰۰ انجام شد و یک هفته بعد نیز شگفتانه‌ای رقم خورد و آن هم تزریق چندگانه ماهواره‌های مهتا، کیهان و هاتف بود. ما سه ماهواره آماده پرتاب داریم که شامل ماهواره‌های ظفر ۲، ناهید ۲ و سامان یک است.

سالاریه گفت: ماهواره ظفر ۲ یک ماهواره سنجشی است که هم‌اکنون در دانشگاه علم و صنعت ایران مستقر است که یک ماهواره با دقت تصویربرداری ۱۶ متر است که سال آینده پرتاب خواهد شد. نمونه پروازی ناهید ۲ نیز به اتمام رسیده که یک ماهواره مخابراتی با وزن ۱۲۰ کیلوگرم است که معمولا در ساخت ماهواره‌ها در ابتدای راه دو نمونه کیفی برای ماهواره ساخته شده و سپس پرتاب می‌شود.

وی ادامه داد: بلوک انتقال مداری سامان ۱ نیز سال آینده پرتاب خواهد شد که وظیفه انتقال اجرام تا ۱۰۰ کیلوگرم را برعهده دارد و نمونه پروازی آن در حال تست‌های سیستمی است.

منبع: خبرگزاری تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha