تحولات منطقه

معاون مرکز سلامت محیط کار وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر وضعیت نمک در نان به ویژه نان‌های سنتی وضعیت نزدیک به ۷۰ درصد بهبودی را نشان می‌دهد و این موضوع در ۳۰ درصد نانوایی‌ها به خوبی رعایت نمی‌شود.

نان‌های بانمک/ ۳۰ درصد نانوایی‌ها میزان مصرف نمک را رعایت نمی‌کنند
عکس تزئینی است
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

محسن فرهادی، در برنامه «روزنه» رادیو گفت وگو درباره اقدامات وزارت بهداشت برای کاهش مصرف نمک در نانوایی‌ها اظهار کرد: افرادی که فشار خون بالا دارند و یا در سنین بالایی هستند باید در مصرف نمک دقت کنند.

وی افزود: خیلی از مردم متأسفانه به طعم نمک عادت دارند و معمولاً غذاها را پرنمک استفاده می‌کنند. مقدار نمک در نان‌های سنتی و فانتزی به عنوان قوت غالب مردم ایران به تجربه نانوا و کیفیت آرد و فصل بستگی دارد اما نان‌های نیمه حجیم و حجیم تقریباً در کارخانجات فرمولاسیون دقیقی دارند و میزان نمک نسبت به خمیر مشخص می‌شود.

معاون مرکز سلامت محیط کار وزارت بهداشت گفت: سازمان ملی استاندارد و شورای عالی سلامت و امنیت غذایی به ریاست رئیس جمهور و دبیری وزیر بهداشت، میزان مجاز استفاده از نمک را ۱. ۸ دهم میلیگرم در کیلوگرم خمیر اعلام کرده‌اند.

این مقام مسئول متذکر شد: نانوایی‌ها باید سعی کنند کمتر از این میزان نمک در تهیه نان استفاده شود و همکاران ما نیز با دستگاه‌های مخصوص میزان نمک را در خمیر و نان اندازه گیری می‌کنند و همان موقع به نانوا اعلام می‌شود که میزان مصرف نمک بالاست و در برخی موارد هم منجر به برخورد قهری می‌شود.

فرهادی عنوان کرد: در حال حاضر وضعیت نمک در نان به ویژه نان‌های سنتی یک وضعیت نزدیک به ۷۰ درصد بهبودی را نشان می‌دهد و این موضوع در ۳۰ درصد نانوایی‌ها به خوبی رعایت نمی‌شود که یا به دلیل خطای انسانی است و یا توجیهات مهارتی عنوان می‌شود.

معاون مرکز سلامت محیط کار وزارت بهداشت افزود: طرح «نان کامل» به صورت مشترک توسط شورای عالی سلامت و امنیت غذایی و دبیرخانه شورا و انستیتو تحقیقات تغذیه کشور اجرایی می‌شود. ما در این طرح رعایت بهداشت فردی، استفاده از آرد کامل و مخمرهای مناسب، موقعیت نانوایی و ابزار و تجهیزات مورد استفاده آن را رصد می‌کنیم و امیدواریم به زودی الگوهای مشخص آن را از شهر تهران و چند شهر بزرگ آغاز کنیم.

منبع: خبرگزاری فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.