تحولات منطقه

 آیت الله اراکی، در بیست و پنجمین جشنواره بین المللی شیخ طوسی و تجلیل از پژوهشگران و صاحبان آثار برتر پژوهی جامعةالمصطفی، اظهار داشت: پیشتازی در صحنه‌های مختلف عقیدتی از جمله امتیازات پیروان اهل بیت علیهم السلام و از برجسته‌ترین امتیازات علمای دین است.

پیشتازی در صحنه‌های مختلف عقیدتی، از برجسته‌ترین امتیازات علمای دین است
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، آیت الله اراکی، در بیست و پنجمین جشنواره بین المللی شیخ طوسی و تجلیل از پژوهشگران و صاحبان آثار برتر پژوهی جامعةالمصطفی، که در سالن قدس مجتمع جامع امام خمینی (ره) برگزار شد، ضمن گرامیداشت اعیاد ماه مبارک شعبان، بر اهمیت توجه به ابعاد علمی و اخلاقی شخصیت‌های تراز اسلام تصریح نمود.

وی اظهار داشت: پیشتازی در صحنه‌های مختلف عقیدتی از جمله امتیازات پیروان اهل بیت علیهم السلام و از برجسته‌ترین امتیازات علمای دین است؛ بزرگان دین در مواجهه فکری با بیگانگان همواره در صف مقدم دفاع از ارزش‌ها و اندیشه‌های ناب اسلامی و زیرساخت‌های تمدنی اسلام قرار داشتند.

عضو جامعه مدرسین حوزه‌های علمیه با بیان اینکه علما در تمام اعصار در خط مقدم دفاع از اسلام و مبانی اسلام و اندیشه‌های قرانی و اسلامی حضوری فعال داشتند، اظهار داشت: در عصر ما نخستین نحله‌ای که به سوی جهان اسلام هجوم آورد گرایش داروینیسم بود که در اوایل قرن بیستم و کمی پیش از آن جهان را به خود مشغول ساخت و امواج ان به جهان اسلام رسید.

وی در ادامه سید جمال الدین اسد آبادی و آقا رضا مجد اصفهانی را از علمای پیشتاز در خط مقدم نقد علمی، مؤثر و عمیق تفکر داورینیسم دانست و ابراز داشت: وقتی موج کمونیسم و مارکسیسم منطقه اسلامی به ویژه غرب آسیا را در نوردید؛ این علما و بزرگانی چون علامه طباطبایی، استاد شهید مطهری، شهید محمد باقر صدر و بزرگان دیگر در این عرصه ورود نموده، بهترین نقدها را نسبت به مکتب مارکسیسم ارائه نمودند.

آیت الله اراکی با بیان اینکه بعد از انقلاب اسلامی مواجهه‌های اندیشه‌ای و فلسفی به سمت مواجهه در عرصه فلسفه سیاسی سوق پیدا کرده است، اظهار داشت: عمده درگیری‌ها و رویارویی‌ها بعد از انقلاب اسلامی در حوزه اندیشه سیاسی شکل گرفته است و علمای فلسفه سیاسی اسلام نیز در رویارویی با فلسفه سیاسی غرب، دست بالایی از خود نشان داده، توانستند در عین دفاع از فلسفه سیاسی اسلام، آن را احیا و پیاده کنند و نقشه‌های شوم استعماری و استکباری علیه جوامع اسلامی را بر هم زنند.

وی با بیان اینکه سیاستهای سلطه آمریکا در منطقه در مقام انفعال قرار دارند و جریان مقاومت نیز فعال و پویاست، اظهار داشت: در عصر جدید با میدان داری علمای اسلام؛ اسرائیل، آمریکا و نیروهای جبهه استکبار در مقام انفعال و دفاع قرار گرفته، جبهه مقاومت پویاتر از گذشته کنشگری فعال دارد.

آیت لله اراکی در ادامه به رویارویی فلسفی و میدانی علمای جهان اسلام به ویژه علامه شیخ باقر شریف القرشی اشاره نمود و ابراز داشت: مرحوم علامه القرشی توانست با تمرکز بر حضور اجتماعی و مبتنی بر کار میدانی، تفکر مارکسیستم را به چالش بکشد.

وی مدیریت رابطه بین سرمایه و کار را از مشکلات اجتماعی و میدانی مارکسیسم و مورد توجه علامه القرشی دانست و ابراز داشت: علامه القرشی یکی از نخستین علمایی است که در این عرصه ابتکارات به جا، مؤثر و به موقع؛ رابطه بین کار و سرمایه، کار و کارفرما و نیز کار و تولید را به خوبی ترسیم و از دیدگاه اسلام تبیین کند؛ آثار ایشان نخستین اثر رویارویی میدانی با تفکر مارکسیسم بود.

آیت الله اراکی با تأکید بر اینکه مرحوم القرشی در ۷۰ سال کار علمی ورود مؤثر، خوب و به جایی به تبیین تفکرات اسلامی داشتند، اظهار داشت: علامه القرشی در آثار و کتاب‌های خود مباحث مهم، روز و مسائل اصلی اجتماعی جامعه بشر را هدفگذاری نمود.

منبع: خبرگزاری مهر

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha