علی دارابی با جهاد هارون، کارشناس اردنی ایکوموس و روسادان میرزیکاشویلی، کارشناس گرجستانی ایکوموس که برای بررسی مجدد پرونده ماسوله به ایران سفر کردهاند در محل معاونت میراثفرهنگی دیدار و گفتوگو کرد.
او ضمن ابراز خرسندی از حضور ارزیابان ایکوموس در ایران، گفت: وقتی از ایران سخن میگوییم، از ۷ هزار سال تاریخ میگوییم و سابقهای با یکمیلیون سال سکونت بشری در این سرزمین.
دارابی ادامه داد: در حوزه میراث ملموس جزو ۱۰ کشور نخست دنیا و در حوزه میراث ناملموس هم جزو ۵ کشور نخست هستیم.بنابراین موضوع ثبت جهانی برای ما اهمیت ویژهای دارد.
او اظهار کرد: ماسوله یک نمونه عالی از شهرهای اسلامی پلکانی است و اهمیت پیشینه ذوب آهن در آن منطقه بر اهمیت ثبت ماسوله میافزاید.
دارابی گفت: اگر برای ثبت ماسوله تعجیل داریم، می خواهیم تحت کنوانسیون ۱۹۷۲ حفاظت و حمایت بیشتر و بهتری از آن داشته باشیم.
ابراز رضایت ارزیابان ایکوموس از روند بررسی پرنده ماسوله
جهاد هارون، کارشناس ایکوموس درباره روند بررسی چندمرحلهای پرونده ماسوله گفت: مرحله نخست، جمعآوری اطلاعات میدانی و انتقال آن به همکارانمان در ایکوموس است. سپس مرحله به مرحله، پیش میرویم.
او افزود: در واقع این فرآیند که در حال انجام است، یک فرآیند مرسوم در مأموریتهای همیاری است تا به اجماع برسند. البته فرآیندی زمانبر است. هر چقدر که زمان بیشتری داشته باشیم، اطلاعات بیشتری میتوان جمعآوری کرد و پرونده بهتری را ارائه داد.
هارون ضمن ابراز خرسندی از همکاری کارشناسان ایرانی یادآور شد: در مراحل مختلف مجموعاً ۲۵ کارشناس ایکوموس روی پرونده ماسوله کار خواهند کرد. چون ثبت پرونده، یک کار گروهی است.
میرزیکاشویلی، دیگر ارزیاب ایکوموس هم گفت: برای نخستین بار است که به ایران میآیم و خوشحالم که جزو کارشناسانی هستم که روی پرونده ماسوله کار میکنم.
او گفت: تیم تحت مدیریت شما پیشرفتهای خوبی روی پرونده داشته است و امیدوارم بتوانیم ما هم طی این مدتی که ایران هستیم، به گردآوری اطلاعات پرونده کمک کنیم و سپس وارد بررسیهای کتابخانهای شویم.
نظر شما