تحولات لبنان و فلسطین

سخنگوی پنتاگون روز جمعه در جریان کنفرانس مطبوعاتی گفت که ایجاد یک بندر موقت «بشردوستانه» در شهر غزه چند هفته طول خواهد کشید.

پنتاگون جزئیات جدیدی درباره ایجاد بندر موقت در غزه فاش کرد

به گزارش قدس آنلاین، پت رایدر، سخنگوی پنتاگون در این باره گفت که این بندر به ارائه بیش از ۲ میلیون وعده غذایی در روز به ساکنان نوار غزه کمک می‌کند و خاطرنشان کرد که واشنگتن به هماهنگی با طرف‌های شریک (که نامی از آنها نبرد و بدون اشاره به جزئیات بیشتر) از جمله اسرائیل که مسؤولیت امنیتی را برعهده خواهد داشت، به تلاش ادامه خواهد داد.

سخنگوی پنتاگون به مطبوعات توضیح داد که ارتش ایالات متحده یک اسکله شناور در سواحل غزه ایجاد خواهد کرد تا کشتی‌های باری بزرگ را قادر سازد در آنجا پهلو بگیرند و کالاهای خود را در قایق‌های کوچک‌تر تخلیه کنند تا این کمک‌ها را به یک پل دریایی موقت که به ساحل غزه متصل می‌شود، منتقل کنند.

وی افزود: روند ساخت بندر و اسکله «بیش از ۱۰۰۰ سرباز آمریکایی را می‌طلبد و تا ۶۰ روز» طول خواهد کشید.

سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا نیز اخیرا گفت که بندر موقت در ساحل غزه روزانه صدها بار کمک اضافی را تحویل خواهد گرفت و واشنگتن با کشورهای شریک و سازمان‌های بشردوستانه برای بهره برداری از بندر موقت در سواحل غزه همکاری خواهد کرد. ضمن اینکه با اسرائیل در خصوص شرایط امنیتی بندر هماهنگ خواهد شد.

جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا گفت که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی باید تلاش‌های بیشتری برای اجازه ورود کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه انجام دهد.

این سخنان روز جمعه در مورد ایجاد بندر موقت در سواحل غزه برای رساندن کمک‌های بشردوستانه به ساکنان نوار غزه بیان شد و وی افزود: اسرائیلی‌ها امنیت بندر را تامین خواهند کرد.

او همچنین - عصر پنجشنبه - در جریان سخنرانی سالانه خود اعلام کرد که دستورالعملی را به ارتش آمریکا برای ایجاد بندر موقت در سواحل غزه صادر کرده‌است و افزود که کمک‌های بشردوستانه بیشتر از طریق دریا از طریق این بندر وارد غزه خواهد شد بدون اینکه سربازان آمریکایی پا در قلمروی نوار غزه بگذارند.

خبرگزاری فرانسه به نقل از یک مقام آمریکایی که نامش مشخص نیست، گزارش داد: «ما منتظر اسرائیلی‌ها نیستیم. این لحظه (برای نشان دادن) رهبری آمریکا در میان ناامیدی فزاینده در کاخ سفید به دلیل امتناع اسرائیل از اجازه ورود کمک های بیشتر به نوار غزه است.»

مقامات آمریکایی نحوه عملکرد این بندر در غیاب پرسنل نظامی آمریکایی در غزه را مشخص نکردند، اما تلویحاً گفتند که «شرکا و متحدان» علاوه بر سازمان ملل و سازمان‌های امدادی در اجرای این پروژه مشارکت خواهند داشت.

به دلیل جنگ و محدودیت‌های اعمال شده توسط اشغالگران، ساکنان غزه در سایه کمبود شدید مواد غذایی، آب، دارو و ذخایر سوخت، با آواره شدن حدود ۲ میلیون فلسطینی از نواری که از ۱۷ سال در محاصره قرار گرفته‌است، در آستانه قحطی قرار دارند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.