به گزارش قدس آنلاین؛ مجید جلالی که مدتی قبل از سوی فدراسیون فوتبال عنوان مدیر توسعه و پیشرفت فوتبال منصوب شده بود، در روزهای اخیر با حفظ سمت به عنوان رئیس کمیته فنی فدراسیون و مشاور مهدی تاج انتخاب شد.
جلالی در شرایطی در فدراسیون فوتبال مشغول به کار است که سابقهای طولانی در سرمربیگری در لیگ برتر دارد اما در سالهای اخیر از این شغل فاصله گرفته است. او امروز در گفتگو با خبرنگار ما در خصوص شرح وظایف خود در فدراسیون فوتبال صحبت کرد و اعلام کرد دیگر قصد بازگشت به حرفه مربیگری را ندارد.
گفتگو با جلالی را در ادامه میخوانید:
* شما به عنوان رئیس کمیته فنی فدراسیون فوتبال انتخاب شدید. شرح وظایف شما در این پست چه خواهد بود؟
کمیته فنی فدراسیون مسئولیت انتخاب مربیان تیمهای ملی فوتبال و تعیین شاخصههای موردنیاز این مربیان را دارد. همچنین دورادور نظارتی بر برنامههای آنها خواهد داشت. به طور کلی وظایف کمیته فنی این است. در واقع این کمیته جنبههای اساسی فنی و توسعه فوتبال، فوتسال و فوتبال ساحلی را تجزیه و تحلیل میکند و بر آن نظارت دارد.
* این مسائل شامل تیم ملی بزرگسالان هم میشود؟
بله، به طور کلی این مسائل شامل همه تیمهای ملی میشود.
* به عنوان تکنیکال دایرکتور چه وظایفی داشتید و در این مدت برنامههایتان چطور پیش رفته است؟
اصلیترین بخشی این سمت این است که یک برنامه راهبردی و استراتژیک برای آینده فوتبال طراحی کند. همچنین تقریبا تمام مسئولیتهای فدراسیون در حوزه فنی، زیرمجموعه تکنیکال دایرکتور است. در واقع مدیریت بخش فنی فدراسیون محسوب میشود.
* در واقع وظایف شما در هر دو سمتتان در یک راستا هستند؟
خیلی وقتها اقداماتی که در بخشهای مختلف در فدراسیون انجام میشده، موازی بوده است. در واقع الان همه مسیر از یک جا تعیین میشود تا همه در یک جهت و به سوی توسعه و پیشرفت باشد.
* حضور شما در این پستها به این معناست که از مربیگری فاصله گرفتهاید یا همچنان نگاهی به بازگشت به این حرفه دارید؟
نه. اتفاقا در خلال اینکه فدراسیون به من پیشنهاد داد، یک پیشنهاد هم از لیگ برتر داشتم اما ترجیح دادم که دیگر در آن سمت کار نکنم و به این سمت بیایم.
* شما در شرایطی به عنوان مدیر توسعه و پیشرفت فوتبال منصوب شدهاید که برای مثال در تمام این سالها با حضور مربیان خارجی در کشور که یکی از راههای توسعه فوتبال محسوب میشود، مخالف بودید و اعتقاد داشتید بیتالمال نباید برای مربیان خارجی هزینه شود.
استنباط شما با چیزی که در ذهن من هست، متفاوت است. من اعتقاد دارم اگر کشوری بین ۲۰ تا ۲۵ سال گذشته ۳۰۰ میلیون دلار به مربیان خارجی داده اما یک دلار خرج تربیت مربی نکرده است، این مسیر کاملا غلط است. به اعتقاد من توسعه باید متوازن باشد. شما اگر میخواهی فوتبالت جلو برود، یکی از ارکان پیشرفت، مربی باکیفیت است. شما نمیتوانی مربی نسازی و بگویی همه اینها را از خارج بیاوریم تا فوتبال پیشرفت پیدا کند. شما در کنار خارجیهایی که میآورید، باید بتوانید روی نیروهای خودتان هم سرمایهگذاری کنید تا تبدیل به مربیان خوبی شوند. اگر اینها کنار هم باشد، منجر به پیشرفت است اما اگر این طرف را رها کنی و فقط مربی خارجی بیاوری، یک تفکر وابسته خواهد بود. یعنی شما همیشه وابسته خواهید بود.
* پس برنامه شما هم در همین راستاست؟
دقیقا برنامهریزی ما برای آینده در همین راستاست. ما میخواهیم برای بچههای خودمان بستر فراهم کنیم و روی مربیان جوانمان سرمایهگذاری کنیم، اما هیچوقت هم از علم و تکنولوژی که نزد مربیان خارجی هست، غافل نشویم. شما در آینده این را خواهید دید.
* اما در مورد شما این نگاه وجود دارد که تنها دلیل اینکه میگفتید مربیان خارجی نباید وارد فوتبال ایران شوند این بود که میخواستید پولها برای مربیان ایرانی هزینه شوند، نه مربیان خارجی.
برخی نسبت به صحبتهای شما قضاوت منصفانه دارند و برخی نسبت به همان صحبت، یک قضاوت مغرضانه دارند. کسی را که مغرض است، به هیچ شکل نمیتوانی متقاعد کنی. مثلا من حدود ۸ سال پیش در یک مصاحبه گفتم آقای قلعهنویی از مورینیو بهتر است؛ آن روز محور صحبت ما این بود که محیط میتواند در پرورش استعداد نقش زیادی داشته باشد و من آنجا شرح داده بودم فدراسیون فوتبال پرتغال برای مورینیو چه کار کرده که مورینیو شده و ما برای قلعهنویی چه کار کردهایم که قلعهنویی شده است. پس از این بحث به این نتیجه رسیدیم که اگر آقای قلعهنویی هم در آن محیط بود، میتوانست بهتر باشد. مثلا اینجا کسانی که مغرض هستند، یک جور برداشت میکنند و کسانی که منصف هستند، یک جور دیگر برداشت میکنند. بنابراین من به آنهایی که منصف هستند میگویم ما به پیشرفت فوتبال فکر میکنیم. خود من در کلاسهای متعدد با مدرسان و مربیان برجسته دنیا بودم که خارجی بودند و از آنها یاد میگرفتم. مطمئنم که بچههای ما هم باید وارد آن کلاسها شوند و چنین فضایی برایشان مهیا شود. دیدگاه ما این است. من مخالف این هستم که بگویید ما مربی نداریم و همیشه باید از خارج بیاوریم و ۵۰ سال این کار را کردیم و ۵۰ سال دیگر هم باید این کار را بکنیم. من میگویم این توسعه و پیشرفت نیست.
* به بحث کمیته فنی برگردیم. در حال حاضر شما در انتخاب سرمربیان تیمهای ملی نقش اساسی را دارید؟
در فدراسیون کمیتههای مختلفی هستند که کار میکنند؛ آموزش، جوانان، فوتسال، ساحلی، بانوان و ... . اینها پیشنهاداتشان را در مورد مربیان تیم ملی به کمیته فنی میدهند و کمیته فنی روی موضوع کارشناسی میکند و در نهایت نظرش را به هیئت رئیسه فدراسیون میدهد و تصمیم نهایی را هیئت رئیسه میگیرد.
* به عنوان یک مربی که سابقه بالایی دارد، فکر میکنید چه کار مهمی در دوران مربیگری کردهاید که به توسعه فوتبال کمک کرده و باعث شده در سمت فعلیتان باشید؟
فکر میکنم من در دوره مربیگری توانستم در سه بخش در زمینه پیشرفت و توسعه فوتبال اقدام کنم. یکی اینکه سعی کردم ورود تکنولوژی را به فوتبال تسهیل کنم و این دیدگاه را به جامعه بدهم؛ در واقع تلفیق علم با کار عملی در فوتبال. دومین کاری که انجام دادم این بود که همیشه سعی میکردم از دستیارانی استفاده کنم که بتوانند در آینده برای فوتبال کشور سرمایه باشند. سومین کارم هم این بود که همیشه سعی میکردم جوانگرا باشم و در چرخه تولید بازیکن هم اقدامات مناسبی در دوره کاریام انجام دادم. اینها نظر من است و قضاوتش هم با مردم است.
* سایر اعضای کمیته فنی چه کسانی خواهند بود؟
همه تلاش ما این است که اولین جلسه کمیته فنی را این هفته برگزار کنیم. به امید خدا ترکیب کمیته فنی را ظرف دو سه روز آینده نهایی خواهیم کرد و اگر این کار را انجام بدهیم، اولین جلسه را هم برگزار خواهیم کرد.
* سرمربیان تیم ملی امید و سایر تیمهای پایه چه زمانی مشخص خواهند شد؟
در اولین جلسه روی گزینهها بحث خواهیم کرد.
نظر شما