تحولات منطقه

رئیس نظام پرستاری مشهد گفت: درآمد برخی پزشکان از کارانه که هر ماه به حسابشان واریز می‌شود، تا ۳۰۰ میلیون تومان هم می‌رسد در حالی که یک پرستار با شیفت‌های زیادی که دارد،  ۲/۵ میلیون تومان کارانه می‌گیرد!

۳۰۰ میلیون کارانه برای پزشکان، ۲/۵ میلیون برای پرستاران
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

به گزارش قدس خراسان، تقریباً کسی نیست که از سختی‌ها و مشقت‌های شغل پرستاری بی‌خبر باشد؛ حرفه‌ای که شب و روز نداشته و رابطه‌ای مستقیم با سلامتی و جان مردم دارد.  هنوز به قطعیت از دوره کرونا جدا نشده‌ایم و یادمان نرفته چه اوضاعی بر شهر و کشورمان حاکم بود.

آن زمان مانند همه زمان‌های دیگر پرستاران و کادر درمان پیشتاز در خط مقدم مبارزه با کرونا بودند و شماری از آن‌ها در این راه به شهادت رسیدند. آن‌ها از خود گذشتند تا امروز ما نهایت آرامش را در زندگی احساس کنیم. با این تفاسیر و با وجود اینکه از سختی‌های حرفه پرستاری آگاهیم، در چنین شرایط سخت کاری، یک پرستار هر چقدر دغدغه کمتری داشته باشد، بی‌شک توانایی ارائه خدمات بهتر و باکیفیت‌تری را به بیماران خواهد داشت. گلایه‌ها از طرف پرستاران در این زمینه بی‌پایان است و خیلی از آن‌ها هم بجا بوده و هم از سوی مسئولان قابل پیگیری است.

مشکل پابرجای تعرفه‌های پرستاری

پرستار یکی از بیمارستان‌های دولتی مشهد با بیان اینکه بیشتر مسائل و مطالبات مطرح شده از سوی پرستاران با موضوع معیشت آن‌ها مرتبط است، می‌گوید: با وجود اینکه چند سال است موضوع تعرفه‌های پرستاری و نحوه پرداخت آن‌ها به پرستاران مطرح شده و حتی مسئولان قوانینی برای اجرایی شدن آن وضع کرده‌اند؛ اما نمی‌دانیم چرا این بحث به سرانجام نمی‌رسد و اگر اجرا می‌شود، ناقص بوده و دارای اشکال است.

وی ادامه می‌دهد: بزرگ‌ترین مشکل ما در این زمینه این است که از قدیم تعرفه‌های پرستاری به دلیلی غیرمنطقی به حساب پزشکان واریز می‌شده با وجود اینکه زحمت و سختی کار آن به دوش پرستاران بوده است. در حال حاضر نیز با اینکه از نظر قانون این موضوع باید به درستی اجرایی شود، هنوز نقص‌هایی در اجرا دارد و تعرفه‌های پرستاری سرانجام مشخصی نگرفته است.

او همچنین به این مطلب اشاره می‌کند که متأسفانه بسیاری از همکاران ما به خصوص در بیمارستان‌های دولتی اضافه کار اجباری دارند در حالی که قانونی برای این موضوع وجود ندارد و هیچ مدیری نمی‌تواند بیشتر از موظفی یک پرستار از او انتظار کار داشته باشد. با وجود اینکه اضافه کاری اجباری در بیشتر بیمارستان‌های دولتی مشهد وجود دارد؛ اما پرداختی‌های این اضافه کار به طور کامل به آن‌ها داده نمی‌شود!

بدقولی در اجرای فوق‌العاده خاص پرستاران

یکی دیگر از پرستاران با ابراز گلایه از مسئولان به ویژه نمایندگان مجلس در خصوص پیگیری نکردن موضوع فوق‌العاده خاص در فیش حقوقی پرستاران می‌گوید: از زمان شیوع کرونا و در بحبوحه تلاش سختی که پرستاران در مراکز درمانی برای مقابله با این بیماری داشتند، موضوع پیگیری به ثمر رسیدن فوق‌العاده خاص پرستاران مطرح شد که همه ما امیدوار بودیم نمایندگان مجلس به صورت جدی پیگیر این موضوع مهم باشند؛ اما هنوز هیچ اتفاق مثبتی در این زمینه نیفتاده است.

وی همچنین درباره در نظر گرفتن گزینه رفاهیات برای پرستاران شاغل می‌افزاید: با وجود اینکه گاهی می‌بینیم در بعضی ارگان‌ها به کارکنانشان در طول سال مواردی از پرداخت رفاهیات از جمله بسته‌های معیشتی و رفاهی در نظر گرفته می‌شود؛ اما برای قشر پرستار چنین موضوعی وجود ندارد و حتی هزینه لباس که هر ۶ ماه باید به روز پرداخت شود، با فاصله زمانی دست‌کم یک سال به پرستاران داده می‌شود.

۳۰۰ میلیون کارانه برای پزشکان، ۲/۵ میلیون برای پرستاران

رئیس نظام پرستاری مشهد در واکنش به اجرایی نشدن دقیق موضوع تعرفه‌های پرستاری می‌گوید: با وجود اینکه سیستمی با عنوان کارآمد برای برطرف شدن بحث تعرفه‌ها تعریف شده؛ اما به دلیل اینکه این سیستم هنوز نتوانسته با سیستم قدیمی که اطلاعات پرستاران و تعرفه‌های پرستاری در آن ثبت شده است، ارتباط برقرار کند، همچنان مسئله تعرفه‌های پرستاری به صورت کامل برطرف نشده و هنوز این تعرفه‌ها به حساب پزشکان واریز می‌شود.

سیده فاطمه بحرینی ادامه می‌دهد: درآمد برخی پزشکان از کارانه که هر ماه به حسابشان واریز می‌شود، تا ۳۰۰ میلیون تومان هم می‌رسد در حالی که یک پرستار با شیفت‌های زیادی که دارد، ۲/۵ میلیون تومان کارانه می‌گیرد!

وی در مورد اضافه کارهای اجباری که برخی بیمارستان‌ها برای پرستاران درنظر می‌گیرند و آن‌ها مجبور به انجامش هستند، اظهار می‌کند: به دلیل ناکافی بودن نیروی مورد نیاز، این موضوع هنوز وجود دارد و برای برطرف شدن آن باید تعداد پرستاران، تنها در حوزه دانشگاه علوم پزشکی مشهد دو برابر شود.

فشار کار زیاد، فوق‌العاده خاص مسکوت مانده

بحرینی همچنین درخصوص اجرایی شدن بحث فوق‌العاده خاص پرستاران می‌افزاید: متأسفانه با وجود اینکه نمایندگان مجلس قول‌های زیادی برای این مورد به پرستاران به ویژه در زمان شیوع کرونا داده بودند؛ اما هنوز در این زمینه اقدامی صورت نگرفته است. حتی همکارانی که در همه‌گیری کرونا درگیر این ویروس شدند و به شهادت رسیدند، فقط اسم شهید روی آن‌ها گذاشته شد و خانواده‌های آن‌ها از هیچ مزایایی برخوردار نشدند. نکته تأمل برانگیزتر اینکه با توجه به تداوم قرار گرفتن پرستاران در فضای بیمارستانی در زمان شیوع کرونا، اکنون که یکی دو سال از آن زمان می‌گذرد، متأسفانه در برخی موارد شاهد شیوع بیشتر بیماری‌هایی از جمله سرطان، نارسایی قلبی و مرگ‌های ناگهانی در میان همکارانمان هستیم که احتمال می‌رود از فشار کار زیاد و تزریق واکسن‌های پیاپی در ایام همه‌گیری کرونا باشد و این موجب نگرانی شده است!

رئیس نظام پرستاری مشهد درباره رفاهیات و درخواست‌هایی که پرستاران در این زمینه دارند نیز بیان می‌کند: طبق بخشنامه‌ای که اول مهر ۱۴۰۲ از سوی معاون اول رئیس جمهور ابلاغ شد، حتی برای مناسبت‌های ایام سال پرداخت پاداش و رفاهیات مثل روز پرستار در نظر گرفته شده؛ اما این مورد نیز عملی نشده است. نکته دیگر اینکه حق لباس پرستاران که بر اساس قانون باید هر ۶ ماه پرداخت شود نیز از سال ۱۴۰۱ داده نشده و پرداختی در این زمینه صورت نگرفته است.

خبرنگار: هاشم رسائی‌فر

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • معین ۱۱:۱۸ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۴
    0 0
    واقعا نظام سلامت ما پزشک سالاری است و خدمات پرستاران برای برخی از آنها هیچ ارزشی ندارد امروز چه کاری را سراغ دارید ساعتی 20هزار تومان مزد داشته باشد وآن هم شب تا صبح بیدار باشی ومراقب باشی واقعا باید خود را به جای پرستاران بگذاریم که آیا میتوانیم فقط یک شیفت 7شب بیاییم وتا صبح فقط بیدار باشیم و به بیماران رسیدگی کنیم وعصر روز بعد وهمین طور روز بعد و.شب بعدی و.... ولله ولله ظلم است