تحولات منطقه

معاون میراث‌ فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی گفت: سال گذشته ۲۰ اثر تاریخی منقول، غیرمنقول، طبیعی و ناملموس این استان در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.

ثبت ۲۰ اثر خراسان شمالی در فهرست آثار ملی
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، محمدرضا قهرمانیان اظهار کرد: درباره حفاظت، نگهداری و مرمت بناهای تاریخی، پارسال مرمت بخش‌هایی از ۱۳ بنای تاریخی استان انجام شد که با توجه ‌به شرایط این بناها نیاز به تکمیل مرمت در دوره‌های بعدی وجود دارد. این بناها شامل سبزه‌میدان بجنورد، قلعه خان مانه و سملقان، امامزاده نبی راز و جرگلان، باغ مزار و رباط عشق گرمه، حمام تاریخی جاجرم، حمام بام اسفراین، آب‌انبار صفی‌آباد، پایاب الله‌آباد، حمام گلیان و خانه یحیی بیگ شیروان و حمام چری و حمام فاروج است.

وی با اشاره به ثبت شش اثر تاریخی ناملموس از خراسان شمالی در فهرست آثار ملی در سال ۱۴۰۲ گفت: این آیین‌ها شامل اماج و کماج، عید اول، دسته روی ایام محرم و صفر، پخت خوراک قلیف چال، پخت غذای محلی کمه جوش، قورتو و ده و که لی و پخت نان علفی است.

قهرمانیان ادامه داد: دو اثر طبیعی شامل غار کسگ و درخت کهنسال چنار قلعه چه ایرج اسفراین در این مدت در فهرست میراث ملی طبیعی ثبت شدند. همچنین سال گذشته ۶۴ شیء تاریخی در موزه‌های خراسان شمالی مستندسازی و ۲۰ شیء پیداشده از کاوش‌های باستان‌شناسی در این بازه زمانی مرمت شدند.

معاون میراث‌ فرهنگی خراسان شمالی با اشاره آثار شناسایی‌شده در استان، گفت: پارسال با شناسایی چهار اثر، تعداد آثار خراسان شمالی به ۱۱۵۱ اثر رسید.

قهرمانیان بیان کرد: انجام شش کاوش و گمانه‌زنی در محوطه کلاته یاور بجنورد، محوطه تاریخی دوین، ویرانشهر و ارگ نادری شیروان، آلمادوشن راز و جرگلان و تپه فریمان اسفراین از دیگر اقدامات انجام‌شده توسط میراث‌ فرهنگی خراسان شمالی در سال گذشته است.

وی با اشاره به تصویب عرصه و حریم چهار اثر تاریخی استان، گفت: ثبت عرصه و حریم تپه معصوم‌زاده در بجنورد، تپه حیدران در جاجرم، منجاق تپه در صفی‌آباد و محوطه ویرانشهر در فاروج از این جمله‌اند.

قهرمانیان به بازدید از اماکن تاریخی و تحت پوشش خراسان شمالی بیان کرد: سال گذشته ۳۰ هزار و ۱۹۱ گردشگر از موزه‌های استان و ۲۵ هزار و ۸۷۸ گردشگر از پایگاه میراث‌ فرهنگی ارگ بلقیس اسفراین دیدن کردند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.