صندوق بین المللی پول در آخرین گزارش اقتصادی خود که هر سه ماه یکبار منتشر می کند، رشد اقتصادی کشورمان را 5.4 درصد اعلام کرد. این در حالی است که رشد اقتصادی دنیا در این سال نسبت به سال قبل کاهش یافته و به ۳.۱ درصد رسیده است. متوسط رشد اقتصادهای توسعه یافته در این سال تنها ۱.۶ درصد بود. در سال ۲۰۲۲ متوسط رشد این اقتصادها ۲.۶ درصد اعلام شده بود.
موضوع مهم دیگر این است که ایران در شرایط تحریمی به رشد اقتصادی 5.4 درصدی دست یافت. این امر اهمیت موضوع را بیشتر می کند.
رشد اقتصادی مثبت کشورمان طی سال گذشته میلادی، این امید را در دل مردم کشور زنده کرد که با وجود تحریم ها هم می توانیم به فعالیت خود ادامه دهیم و اقتصاد را پیش ببریم. به این ترتیب، نقشه دشمنان برای به کسادی کشاندن اقتصاد کشورمان خنثی شد.
ناگفته پیداست که هیچ پیشرفتی بدون تلاش، خودباوری و سیاست گذاری های صحیح به دست نمی آید. دولت سیزدهم طی سال های گذشته تلاش خود را در راستای به اجرا گذاشتن یک دیپلماسی فعال اقتصادی و سیاسی و بسترسازی برای فروش نفت و گاز کشور به کار گرفت. این تلاش ها در نهایت نتیجه داد و رشد اقتصادی مطلوبی را در سال گذشته میلادی تجربه کردیم.
نظرات فاطمه مقیمی، رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و گرجستان را در خصوص اهمیت دستیابی کشورمان به رشد اقتصادی 5.4 درصدی که بخش اعظمی از آن را مرهون صنایع نفت و گاز هستیم، در ادامه می خوانید.
مقیمی با اشاره به این موضوع که قطعاً فروش نفت و گاز کشور در شرایط تحریم برایمان مزیت محسوب می شود، تصریح کرد: شاخص های رشد اقتصادی اهمیت بالایی دارند و هر چقدر رشد اقتصادی در کشور بالاتر می رود، نشان می دهد که بهبود بیشتری در وضعیت ما به وجود آمده است. افزایش رشد اقتصادی کشور طی سال گذشته میلادی و رسیدن آن به 5.4 درصد بسیار مثبت ارزیابی می شود.
وی ادامه داد: ما باید این واقعیت را قبول کنیم که طی 40 سال گذشته همواره هدف تحریم ها بوده ایم. سایه این تحریم ها هیچ گاه از اقتصاد کشور برداشته نشده است.
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و گرجستان خاطرنشان کرد: در شرایطی صندوق بین المللی پول از رش اقتصادی کشورمان طی سال گذشته میلادی به میزان 5.4 درصد خبر داده است که این رشد آن هم تحت شرایطی که ما تحت تحریم های شدید هستیم و طی سال های گذشته تحریم ها تنگناهای بسیاری برایمان به وجود آورده اند، ارزشمند است و با وجود این محدودیت ها، اینکه توانستیم به توسعه رشد عملکردی و تراز تجاری کشور بپردازیم، از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی ادامه داد: بنده از منظر تجارت انرژی و تحول در این بخش، اقدامات بسیاری خوبی انجام شده است و در موضوع فروش نفت با توجه به سیاست ایران در بازسازی پالایشگاه های مستهلک شده و سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی و فروش نفت به پالایشگاه های کوچک در شرق آسیا توانستیم در زمینه فروش نفت با یک جهش مواجه شویم و همچنین رشد اقتصادی نیز به دست بیاوریم
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران خاطرنشان کرد: همکاری در پالایشگاه های فراسرزمینی به اتصال بیش از پیش ما به اقتصاد بین الملل منجر می شود و نتایج مثبتی برایمان دارد. با ادامه سیاست های صحیح فعلی که به رشد اقتصادی کشور منجر شده اند، می توانیم آینده بهتری را برایمان خودمان ترسیم کنیم.
وی ادامه داد: به طور کلی، استفاده از ظرفیت های موجود و توان داخلی در شرایط تحریمی بسیار کارساز است. در همین ارتباط می توانیم به اثرگذاری مثبت استفاده از دستاوردهای دانش بنیانی در راستای رفع نیازهای داخلی و خنثی سازی تحریم ها اشاره کنیم.
نظر شما