به گزارش قدس خراسان، حسن ابراهیمی عنوان کرد: زبالهها در مناطق شهری توسط شهرداریها به نحو مطلوب جمعآوری میشود و مشکلی در این بخش وجود ندارد ولی بعد از جمعآوری و در زمینه تفکیک و دفع پسماند با معضل جدی مواجه هستیم.
وی تصریح کرد: زباله گاهها (محل انباشت و دفن زبالههای جمعآوری شده) شهرداریهای گناباد استاندارد نیست و مدیریت لازم بر آنها اعمال نمیشود و این معضل موجب پراکنده شدن پلاستیک و زبالههای سبک در اطراف زباله گاهها و در نتیجه آلودگی عرصههای منابع طبیعی میشود.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست گناباد گفت: شهرداریهای گناباد و شهرهای تابعه آن هیچ برنامه جامعی برای تفکیک پسماند و جمعآوری پسماندهای خشک ندارند.
ابراهیمی با اشاره به برگزاری چهار جلسه کارگروه پسماند طی سال گذشته در گناباد افزود: با وجود مشکلات جدی در مدیریت پسماند ولی شهرداران و نماینده دهیاران اهتمام جدی برای حضور در این جلسهها ندارند و این مسأله موجب شده که مصوبههای این جلسات به درستی اجرا نشود و ضمانت اجرایی نداشته باشد.
وی ادامه داد: در مناطق روستایی این شهرستان جمعآوری زبالهها با مشکلات جدی مواجه است و مورد تأیید محیط زیست نیست و تجمیع و دفن زبالههای روستاها هم به صورت اصولی انجام نمیشود.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست گناباد گفت: در قانون موارد بازدارنده برای برخورد با اشخاصی که در مدیریت پسماند اهتمام جدی ندارند پیشبینی شده و تاکنون بیشتر تلاش شده است با برگزاری جلسات کارگروه مدیریت پسماند موضوعها مطرح و پیگیری شود.
ابراهیمی افزود: در جلسههای کارگروه مدیریت پسماند سال گذشته به صورت مکرر بابت کوتاهی در مدیریت و دفع پسماند به مسوولان ذیربط اخطار داده شده و از ابتدای امسال در گشتهای زیست محیطی این مسأله بررسی میشود.
وی اضافه کرد: اگر شهرداران و دهیاران به این مسأله عنایت کافی نداشته باشند و مصوبهها را اجرا نکنند برای حفظ بهداشت و سلامت عمومی مردم و جامعه از طریق مراجع قضایی با خاطیان برخورد میشود.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست گناباد در خصوص مشکلات جمعآوری زبالههای بیمارستانی گفت: بر اساس قانون مراکز درمانی و مطبهای پزشکی موظف هستند که زبالههای خود را به مرکز امحای زبالههای پزشکی انتقال داده و بعد از بیخطرسازی آنها را به شهرداریها تحویل دهند.
ابراهیمی افزود: انباشت زبالههای بیمارستانی و مراکز درمانی در سطل زباله سطح شهر ممنوع است و در صورت مشاهده این مسأله با خاطیان برخورد میشود و باید بعد از بیخطرسازی برای دفن آنها در زباله گاهها تحویل شهرداریها داده شود.
وی با بیان این که مصوبههای کمیته پسماند زبالههای بیمارستانی تاکنون اجرا نشده است از پزشکان خواست به عنوان متولیان بهداشت و سلامت جامعه در بیخطرسازی زبالههای بیمارستانی و مراکز درمانی مطبهای خود اهتمام بورزند.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست گناباد گفت: این اداره با همکاری شهرداری شهر کاخک از توابع این شهرستان و همراهی صنایع، گروههای مردمی دوستدار محیط زیست در هفته زمین پاک امسال به صورت نمادین و با هدف ترویج فرهنگ حفاظت محیط زیست و پاسداری از زمین، رودخانه این شهر را پاکسازی کردند.
ابراهیمی، پاکسازی عرصههای منابع طبیعی روستای زیرجان، قله بنفش و پارک جنگلی قوژد گناباد با همکاری دوستداران محیط زیست را از سایر برنامههای هفته زمین پاک برشمرد.
۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۶
کد خبر: ۹۸۱۵۳۴
رییس اداره حفاظت محیط زیست گناباد گفت: مدیریت و دفع پسماند زباله در این شهرستان با مشکل جدی مواجه است و مسوولان ذیربط در شهرداری ها و دهیاریها توجه جدی به این مساله ندارند.
زمان مطالعه: ۲ دقیقه
منبع: خبرگزاری ایرنا
نظر شما