تحولات لبنان و فلسطین

براساس آخرین گزارش استنادی نشریات پزشکی کشور دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی، شیراز، همدان، مشهد و بقیه‌الله (عج)، بیشترین نشریات چارک اول (Q۱) را دارند.

راه اندازی سرویس نمایه‌سازی نشریات در پایگاه‌های معتبر علمی

بر اساس آخرین گزارش استنادی نشریات پزشکی کشور (۱۴۰۱-۲۰۲۲) SID-JCR که در سال گذشته منتشر شد، فهرست مراکز علمی که دارای بیشترین تعداد نشریه در میان نشریات حاضر در چارک اول (Q۱) این گزارش هستند، منتشر شد.

گزارش استنادی نشریات علمی - پژوهشی مصوب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، بیش از ۱۴ سال است که به‌صورت سالانه توسط مرکز اطلاعات علمی جهاددانشگاهی (SID) استخراج و منتشر می‌شود.

محمدمهدی مشیدی؛ معاون توسعه بانک‌ها و خدمات تخصصی مرکز اطلاعات علمی، در این‌خصوص گفت: در میان دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، دانشگاه علوم پزشکی تهران با ۱۹ عنوان، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با ۹ عنوان و دانشگاه‌های علوم پزشکی شیراز، علوم پزشکی همدان، علوم پزشکی مشهد و بقیه‌الله (عج) هرکدام با ۵ عنوان نشریه در فهرست نشریات چارک اول (Q۱) گزارش استنادی (۱۴۰۱-۲۰۲۲) SID-JCR حضور دارند.

وی افزود: جهاددانشگاهی نیز به‌عنوان یک نهاد علمی، فرهنگی و آموزشی با سه عنوان نشریه پزشکی Avicenna Journal of Medical Biotechnology، گیاهان دارویی و پایش در فهرست برترین‌های نشریات چارک اول (Q۱) این گزارش قرار دارد.

مشیدی در خصوص نشریات نمایه شده در پایگاه‌های معتبر بین‌المللی، اظهار داشت: باتوجه به بررسی‌های انجام شده، ازآنجاکه نشریات نمایه شده در پایگاه‌های معتبر بین‌المللی، ضریب نفوذ بیشتری در میان جامعه علمی و در عرصه بین‌الملل دارند، دارای استنادهای بیشتری بوده و درنتیجه دارای شاخص تأثیر (If) و شاخص آنی (II) بالاتری نیز هستند و براین اساس جایگاه بهتری در رتبه‌بندی‌های علمی داشته و در جذب مقالات کیفی از محققان برجسته اقبال بیشتری خواهند داشت.

معاون توسعه بانک‌ها و خدمات تخصصی SID عنوان کرد: این مرکز در آستانه بیستمین سالگرد تأسیس و در راستای رسالت اصلی خود که همواره ایجاد تعامل علمی سازنده میان محققان کشور و همچنین کمک به افزایش سطح کمی و کیفی نشریات و مقالات علمی است، سرویس نمایه‌سازی نشریات در پایگاه‌های معتبر علمی را با مشاوره بهترین کارشناسان امر جهت توسعه خدمات تخصصی به ارکان نشریات، راه‌اندازی کرده است.

صاحبان و یا سازمان‌های دارای نشریات علمی می‌توانند از این پس در قالب تفاهم‌نامه همکاری با مرکز اطلاعات علمی جهاددانشگاهی (SID) از خدمات تخصصی این مرکز شامل مشاوره و بررسی نشریات تحت پوشش جهت ارتقاء سطح علمی در عرصه ملی و بین‌المللی و همچنین امکان حضور و نمایه در پایگاه‌های معتبر همچون SCOPUS و ... بهره‌مند شدند.

منبع: خبرگزاری مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.