به گزارش قدس آنلاین، رئیس ستاد مشترک ارتش کرهجنوبی در سئول امروز سهشنبه اعلام کرد که دهها سرباز کرهشمالی از مرز نظامی عبور و پس از آتش هشدار ارتش تحت فرمان وی به سمت شمال عقبنشینی کردند.
به گفته این مقام نظامی، در حادثه دیگری نیز چندین سرباز کرهشمالی در نزدیکی مرز دو کره در اثر انفجار مین مجروح شدند.
به گفته یکی از مقامهای ستاد کل ارتش کرهجنوبی، این سربازان در حال پاکسازی و مینگذاری در امتداد مرز بودند، اما «در اثر انفجارهای مکرر مین در حین کار، تلفات زیادی متحمل شدند». این مقام افزود، با وجود این «به نظر میرسد که ارتش شمالی بیپروا به عملیات خود ادامه میدهد».
این مقام ستاد کل ارتش کرهجنوبی همچنین اعلام کرد که ارتش کرهشمالی همچنین با مینگذاری، ساخت موانع جدید ضد تانک و جنگلزدایی در مناطق وسیع، استحکامات خود را در سمت مرز تقویت میکند.
وی افزود: به نظر میرسد فعالیتهای پیونگیانگ اقدامی برای تقویت کنترل داخلی از جمله جلوگیری از فرار نیروهای کرهشمالی به جنوب باشد.
این وقایع در حالی رخ میدهد که قرار است تا ساعاتی دیگر، ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه برای دیداری کمسابقه وارد کرهشمالی شود.
افزایش تنشها در شبه جزیره کره
خبرگزاری فرانسه در ادامه گزارش خود نوشت: چندین ماه است که کرهشمالی تلاش دارد جادهها و خطوط راهآهنی که این کشور را زمانی که روابط بین دو کشور بهتر بود به جنوب وصل میکرد، از بین ببرد.
این دومین بار در کمتر از دو هفته است که نیروهای کرهشمالی به عبور از مرز مشترک اقدام میکنند. در روز ۹ ژوئن (۲۰ خرداد) نیز تعدادی از نظامیان این کشور برای مدت کوتاهی وارد خاک کرهجنوبی شدند و پس از هشدارهای صوتی و شلیکهای هشداردهنده سربازان از جنوب، عقبنشینی کردند.
دو کره توسط یک منطقه غیرنظامی (DMZ) به وسعت چهار کیلومتر از هم جدا شدهاند. خط تقسیم در وسط منطقه قرار گرفته و مرزهای دو کره با فاصله از این خط، بسیار مستحکم شده اما خط مرزی منطقهای مینگذاری شده است که فقط با علائم ساده مشخص میشود.
امروز روابط دو کره یکی از پرتنشترین دورههای سالهای اخیر را میگذراند. درگیری دو کره در ۱۹۵۰ تا ۱۹۵۳ با یک آتشبس و نه یک معاهده صلح به پایان رسید و به این ترتیب دو کشور از نظر فنی در حال جنگ هستند.
کرهشمالی همواره به حضور نیروهای آمریکایی در همسایه جنوبی خود معترض است و این حضور و رزمایشهای مشترک سئول با واشنگتن را عامل بروز تنش و ناامنی در منطقه میداند، پرتابهای موشکی خود را افزایش داده است. این در حالیست که سئول همین اقدامات را عامل بیثباتی منطقه و بهانهای برای توجیه حضور نظامیان خارجی قلمداد میکند.
در هفتههای گذشته تنشها میان دو کره وارد مرحله تازهای شده است. پیونگ یانگ صدها بالن حاوی زباله را به کرهجنوبی ارسال کرده و دلیل این اقدام را تبلیغات سئول علیه پیونگیانگ و اقداماتی چون ارسال بالن حاوی اعلامیه و فلشهایی حاوی سریال و موسیقی کرهجنوبی اعلام کرده است.
دو کره همچنین بلندگوهایی را در نزدیکی مرز با هدف از سرگیری پخش تبلیغات صوتی نصب کردهاند؛ اقدامی که از سال ۲۰۱۸ به حالت تعلیق درآمده بود.
نظر شما