تحولات لبنان و فلسطین

مدیرکل دفتر زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی گفت: با توجه به اسناد بالادستی از جمله قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت موضوعات دارای اولویت شامل ازدواج و فرزندآوری با تأکید بر تعامل گسترده با سازمان‌های مردم‌نهاد فعال در حوزه‌های مختلف در دستور کار قرار گرفت.

تعامل گسترده با سازمان‌های مردم‌نهاد برای حمایت از خانواده

به گزارش قدس خراسان، مشارکت و تعامل اداره‌های دولتی با سمن‌ها و تشکل‌های فرهنگی در راستای اجرای قانون حمایت از خانواده موضوعی است که در ذیل ماده ۳۱ این قانون به آن اشاره شده است، این امر سبب می‌شود با به‌کارگیری سازمان‌های مردم‌نهاد در اجرای قانون حمایت از خانواده، در به ثمر رسیدن اهداف این قانون مردم نیز سهیم باشند.

برای بررسی عملکرد استانداری خراسان رضوی در راستای اجرای ماده ۳۱ قانون حمایت از خانواده به سراغ مدیرکل دفتر زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی رفتیم تا در گفت‌وگو با وی از جزئیات اقدام‌های دفتر بانوان در حوزه تسهیل و ترویج ازدواج، تشویق به فرزندآوری و استحکام خانواده و مشارکت و تعامل با سمن‌ها و تشکل‌های فرهنگی استان جویا شویم. 

شیوا خوش‌نسب در این باره بیان کرد: در راستای اهداف دفتر امور بانوان و خانواده و با توجه به اسناد بالادستی از جمله قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت موضوعات دارای اولویت شامل ازدواج و فرزندآوری با تأکید بر تعامل گسترده با سازمان‌های مردم‌نهاد فعال در حوزه‌های مختلف در دستور کار قرار گرفت.

مدیرکل دفتر زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی افزود: در همین راستا تقویم عملیاتی برای دفاتر امور بانوان شهرستان‌ها با تأکید بر برگزاری دوره‌های آموزشی در حوزه ازدواج و فرزندآوری برای اقشار مختلف از جمله برگزاری نشست‌های تخصصی با گروه‌های مختلف، دعوت از سازمان‌های مردم‌نهاد در جلسات مختلف و واسپاری بسیاری از طرح‌های اجرایی با هدف توسعه و تقویت سازمان‌های مردم‌نهاد اجرا شد.

وی ادامه داد: این طرح‌ها شامل طرح «تربیت کنشگر جمعیت» برای حمایت از زوجین دهه شصتی که پس از قانون جوانی جمعیت ازدواج کرده و یا صاحب فرزند شده‌اند، ارائه خدمات حمایتی بهداشتی و معیشتی به متقاضیان فرزندآوری دارای مشکل، ارائه خدمات حمایتی به بانوان باردار و دارای فرزند شیرخوار که مشکلات اقتصادی دارند، است و در راستای ترغیب به فرزندآوری برای گروه‌های مختلف برنامه‌هایی نیز ارائه کرده‌ایم. 

خوش‌نسب از تشکیل کمیته مردمی ذیل ستاد جمعیت با دستور استاندار خراسان رضوی و در راستای حمایت بیشتر از سازمان‌های مردم‌نهاد خبر داد و گفت: همچنین در این راستا دستورالعملی برای سفرهای مسئول کمیته مردمی تدوین شد، بر این اساس در سال گذشته سفرهایی به همه شهرستان‌های استان صورت گرفت و جلسات متعددی با گروه‌های حاکمیتی و مردمی فعال در حوزه جمعیت برگزار شد، در این جلسات از خانواده‌های دارای بیشترین فرزند نیز قدردانی به‌ عمل آمد.

مدیرکل دفتر زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی افزود: همچنین یکی از محورهای هفت‌گانه رویداد جایزه ملی جوانی جمعیت، سازمان‌های مردم‌نهاد بود که در این راستا سازمان‌های مردم‌نهاد فعال در حوزه جمعیت شناسایی شده و مورد قدردانی قرار گرفتند. 

وی از راه‌اندازی و افتتاح اتاق رصد وضعیت جمعیت استان در اردیبهشت سال جاری خبر داد و بیان کرد: اتاق رصد وضعیت جمعیت خراسان رضوی با بهره‌مندی از ظرفیت سازمان‌های مردم‌نهاد فعال در حوزه جمعیت ایجاد شد تا آمار و اطلاعات مرتبط با حوزه فرزندآوری از این طریق احصا شود. 

خوش‌نسب خاطرنشان کرد: تعاملات گسترده‌ای نیز با سازمان مردمی «نفس» داشتیم تا در راستای چالش حفظ حیات جنین همکاری‌هایی داشته باشیم، به همین خاطر نماینده این سازمان در جلسات ستاد جمعیت جزو اعضای ثابت است. 

مدیرکل دفتر زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی ادامه داد: با حمایت‌های صورت گرفته یک فیلم کوتاه با عنوان «موهبت» و یک مستند با عنوان «نفس (نجات فرزندان سقط)» تهیه شده که در سینماهای سطح استان به‌صورت عمومی اکران شد. همچنین به متقاضیان سقط خدماتی همچون خدمات بهداشتی و سلامت، تهیه سیسمونی و اهدای کمک جهیزیه ارائه می‌شود و تا مرحله انصراف کامل از سقط و تولد نوزاد این افراد را حمایت و همراهی می‌کنیم. 

با توجه به حمایت‌های متعددی که در راستای حمایت از نهاد مقدس خانواده در سال‌های اخیر شکل گرفته است، هنوز جای خالی برنامه‌های بلندمدت در راستای فرهنگ‌سازی و شکستن تابوهای عرفی غلط جامعه در برنامه‌های عنوان شده، وجود دارد.

خبرنگار: فریده خسروی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.