به گزارش قدس آنلاین، «سعید جلیلی» نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در نشستی که با حضور جمعی از نمایندگان تشکلها و اصناف مختلف صیادی برگزار شد، ضمن شنیدن حرفها، شکایات و پیشنهادات که بیشتر حول محور پیگیری تعاملات استانهای همجوار جنوبی و منطقهای، تاثیر روابط دیپلماسی در فروش محصولات صیادی و آبزی پروری در بازار داخلی و جهانی، رفع مشکلات تولید و پیگیری آن بود، با بیان اینکه در ۱۰ سال گذشته جلسات متعدد و طولانی با فعالان عرصه آبزیپروری، صیادی، صنایع مربوطه و شناورسازی برگزار کردیم، اظهار کرد: ایران دارای ظرفیتهای گوناگونی در زمینه نفت، گاز، کشاورزی، ترانزیت، گردشگری و .. است و خوشبختانه یکی از ظرفیتهای خوب کشور شیلات و آبزیپروری است، باید از این ظرفیت به بهترین شکل ممکن استفاده شود.
وی ادامه داد: برخی کشورها ظرفیت دریایی تقریبا مشابه با ایران دارند اما سالانه چندین میلیارد دلار درآمد دارند. کشور ما از شمال و جنوب به دریا دسترسی دارد و باید تلاش کنیم از این ظرفیت به خوبی استفاده شود.
جلیلی افزود: نباید اجازه دهیم بخشنامهای صادر شود که مخاطبان اصلی آن، پس از تصویب متوجه شوند؛ اولین کار دستگاه دولتی این است که قبل از صدور بخشنامه با کسانی که موضوع و مخاطب آن بخشنامه هستند، جلسات متعدد داشته باشد و حرفهای آنان را بشنود تا برنامه دقیقتر و بینقصتر باشد.
وی با تاکید بر اینکه وقتی میگوییم اشتغال و ارزآوری برای ما مهم است نباید مانع کار باشیم، تصریح کرد: برای جهش کشور باید زمان را مدیریت کنیم؛ فرصت نداریم؛ باید آنچه را در این ۱۰ سال بدان رسیدهایم به احکام اجرایی بدل شده و به سرعت ابلاغ شود.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری خطاب به کارگروه شیلات دولت سایه، تصریح کرد: آخرین مشورتها را به فعالان این حوزه داشته باشید و مباحثی همچون روانسازی مقررات و بومی سازی بخشنامهها را دنبال کنید. توسعه شیلات در دستور کار خواهد بود.
وی توسعه شیلات را در توسعه صنایع مرتبط همچون شناورسازی امری مهم برشمرد و گفت: شناورهای ما باید به روز رسانی شوند تا خانواده صیادان احساس امنیت کنند و صیادان ما نیز در حین کار احساس آرامش و رفاه لازم را داشته باشند.
جلیلی با تاکید بر اینکه باید کاری کنیم که صیاد ما تبدیل به صادرکننده شود، گفت: در دو سال گذشته سیاستهای کلی برنامه هفتم و سیاستهای کلی اقتصاد دریامحور توسط رهبر انقلاب ابلاغ شد، رشد هشت درصدی اقتصاد، به صورت خود به خود انجام نمیشود بلکه این موضوع باید در بخشهای مختلف اقتصادی دنبال شود. این رشد زمانی حاصل می شود که تمامی ابعاد اقتصادی به خصوص صیادی و شیلات و سیاست های دریا محور برنامه داشته باشیم و این برنامه باید در کوتاه ترین زمان و با مطالعه گسترده اجرایی شود و باید فعالان این حوزه و خانواده آنان این تغییرات را در ابعاد زندگی خود حس کنند.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری عنوان کرد: به دنبال این هستیم که ظرف چند سال، آرامش و رفاه و پیشرفت را به شکل محسوسی در زندگی مردم پیاده کنیم.
ایران پر از فرصتهای اقتصادی است
جلیلی یادآور شد: در۱۰ سال گذشته جلسات متعددی با فعالان حوزه آبزی پروری و صنایع مربوطه و شناورسازی داشته باشیم. چه در بوشهر، بندرعباس و خوزستان و چه جلساتی که در تهران داشتیم اطلاعات و مشکلات همچنین راهکارهای علمی و نقطه نظرات فعالان این صنعت را شناسایی و در برنامه های دولت گنجانده شد. ایران پر از فرصتهای اقتصادی است.
وی یکی از توفیقات کشور را بهرهمندی از ظرفیت های متنوع اقتصادی برشمرد و گفت: این ظرفیت ها در کمتر کشوری وجود دارد. یکی از این ظرفیت ها شیلات و اقتصاد دریا و به طور کل آبزیان است. باید از این ظرفیت به بهترین شکل استفاده شود. در حال حاضر برخی از کشورهایی که ظرفیت دریای آنها شیلاتشان با ما یک اندازه است، سالانه چندین میلیارد دلار درآمد دارند در حالی که ما از این درآمد بی بهره هستیم.
صدور بخشنامه پشت میزی ممنوع است
سعید جلیلی گفت: شیلات عرصه دریا است و ما کشوری هستیم که هم در شمال و هم در جنوب خداوند موهبت دریا را در اختیار ما قرار داده است. با مطالعاتی که طی ۱۰ سال گذشته در حوزه اقتصاد شیلات انجام و جلساتی که با فعالان این صنعت داشتیم به همراه اینکه سال گذشته نیز مقام معظم رهبری سیاست های اقتصاد دریا محور را ابلاغ کردند اکنون کاملاً برنامه ها تدوین و قابلیت اجرای سریع را دارد. وظیفه داریم موضوع استفاده از ظرفیت های مختلف را دنبال کنیم و این در دستور دولت در سایه طی این ۱۰ سال بود. صدور بخشنامه پشت میزی ممنوع است.
وی یکی از چالش های اساسی در حوزه شیلات را صدور بخشنامه های پشت میزی دانست و افزود: باید مقررات و بخشنامه ها با آگاهی ذینفعان و مخاطبین آن تنظیم شود تا قانون و برنامه دقیقتر و بینقصتر باشد. بومیسازی بخشنامه ها متناسب با اقتضاعات استان ها یکی از برنامه های دولت ما است. به هر حال ما اگر می گوییم اشتغال و ارزآوری موضوعیت دارد، باید کمک کنیم قوانین و مقررات علاوه بر مانع زدایی، جنبه تشویقی نیز داشته باشند.
جلیلی گفت: ما برای اداره و جهش کشور باید زمان را به بهترین شکل مدیریت کنیم. آنچه طی این ۱۰ سال گذشته به آن رسیدیم باید به یک برنامه اجرایی تبدیل شود تا به محض آغاز کار دولت، در کوتاه ترین زمان اجرا شود. این برنامه نیز پشت میزی نبوده و از استانهای جنوبی و شمالی اطلاعات لازم آن استخراج شده است.
فعالان حوزه شیلات و صیادان باید بهترین زندگی و بهترین رفاه را داشته باشد
نامزد انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: درباره روان سازی مقررات و بومی سازی بخشنامه ها نیز در حوزه های مختلف شیلات و اقتصاد دریا و حتی استانهای فاقد دریا نیز برنامه هایی تدوین شده است.
وی با تاکید بر اینکه نباید به حداقل ها اکتفا کرد، بیان کرد: در هر موضوعی باید به قله نگاه شود و نباید به حداقل ها اکتفا کرد. باید فعالان حوزه شیلات و صیادان و کسی که در این عرصه کار می کند بهترین زندگی و بهترین رفاه را داشته باشد که از بهترین درامد ناشی می شود.این امکان وجود دارد که تولیدی که انجام میشود فرجام آن مشخص باشد.
جلیلی یکی از مشکلات در حوزه شیلات کشور را کم بودن محصولات شیلی و آبزی در سبد غذایی مردم عنوان و بیان کرد: رفع این چالش نه تنها برای سلامت مردم مفید است و سطح رفاهی آنان را افزایش میدهد، بلکه بازار گوشت قرمز و گوشت مرغ را تعدیل و کنترل می کند. باید خیال صیادها از معیشت آسوده باشد.
باید خیال صیادها از معیشت آسوده باشد
سعید جلیلی ادامه داد: این موضوع فقط به صید محدود نیست و شامل تمامی صنایع تبدیلی مرتبط با صید می شود؛ ناوگان شناورهای صیادی باید حتما به روز رسانی و نوسازی و مجهز شوند. از حال فرسوده خارج شود تا خانواده صیاد احساس امنیت برای سفر دریایی کند.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری یادآور شد: این مجموعه مباحث است که نه تنها برای دولت هزینه اضافی ندارد بلکه هزینه ها را نیز کاهش می دهد و می تواند به عرصه اشتغال کمک کند. علاوه بر این میتوان با چنین سرمایه گذاری برای کشور ارز آوری کرد و صیاد و فعالان حوزه شیلا را به یک صادر کننده تبدیل کرد.
نظر شما