درآمدهای مالیاتی که در دولت سیزدهم افزایش چشمگیری داشت و در سال گذشته به بیش از 800 هزار میلیارد تومان رسید، دست دولت را برای ارائه خدمات بهتر به مردم باز کرد. بخشی از مالیات بر ارزش افزوده در اختیار شهرداری ها قرار گرفت، تا از آن برای توسعه شهری و افزایش ارائه خدمات به مردم استفاده شود.
بخش دیگری از مالیات بر ارزش افزوده در حوزه بهداشت و درمان به کار میافتد. به این ترتیب، زمینه برای ارائه خدمات بیشتر و بهتر به مردم فراهم میشود و نوعی بازتوزیع ثروت در کشور در راستای عدالت اجتماعی رخ میدهد.
مالیات یک منبع پایدار درآمد برای دولتها محسوب میشود. درآمدهای مالیاتی ثبات بالایی دارند و میتوان از آنها برای بودجهریزی سود برد. تا کنون ما نگاهی تزیینی به مالیات داشتهایم، زیرا برای اداره کشور به درآمدهای نفتی وابستگی داشتیم.
در دولت سیزدهم تلاش خوبی در راستای کاهش وابستگی کشور به درآمدهای نفتی انجام شد. به نحوی که مقابله با فرار مالیاتی در دستور کار قرار گرفت و مالیاتستانی حقه از همگان بر مبنای اطلاعات مدنظر بود. بر اثر اقدامات صورت گرفته، درآمدهای مالیاتی دولت افزایش یافت و زمینه برای کنترل رشد نقدینگی در کشور فراهم شد.
احمد آریایی نژاد، نماینده ملایر را در مجلس شورای اسلامی در خصوص اقدامات دولت سیزدهم در زمینه برداشتن تمرکز از درآمدهای نفتی برای امور جاری و تلاش در راستای اصلاح نظام مالیاتی کشور تصریح کرد: در دولت سیزدهم اقدامات خوبی در راستای دریافت مالیات عادلانه و حقه از همگان صورت گرفت. لازم است این روندها ادامه پیدا کند، زیرا کار هنوز تمام نشده است. روند اصلاح نظام مالیاتی کشور باید به همین شکل در دولت چهاردهم نیز در یک روند منطقی و با شیب مناسبی پیش برود.
نماینده ملایر در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: به کار انداختن درآمدهای مالیاتی در حوزه بهداشت و درمان اقدام مناسبی است. تکمیل پروژه های بیمارستانی و بهداشتی در دولت سیزدهم به پشتوانه درآمدهای مالیاتی مثبت است. راه اندازی بیمارستانهای تخصصی کودکان نیز مثبت ارزیابی می شود.
آریایی نژاد گفت: هزینه کردن در زمینه راه اندازی بیمارستانها و یا رایگان شدن درمان کودکان زیر 7 سال مثبت است. اما نیاز است در حوزه بهداشت و درمان اقدامات اساسی که در بالا گفته شد نیز دیده و اجرایی شود.
وی ادامه داد: هزینه کردن در بخش پیشگیری باعث می شود که مبالغ بیشتری برای افراد بیمار در اختیار داشته باشیم. زیرا از تعداد بیماران کاسته می شود. اختصاص دادن یک درصد از مالیات بر ارزش افزوده به حوزه بهداشت مبنی بر اعطای یارانه دارو، هزینه برای بیماران خاص، بیمه بیکاری و موارد این چنینی خوب است. اما باید در زمینه پیشگیری نیز سرمایه گذاری داشته باشیم.
نظر شما