تحولات منطقه

گروه «سیاست» قدس آنلاین/ اشکال کار از زمانی آغاز می شود که عده ای در دولت با اتخاذ تصمیمات مهم سعی در پیوند زدن مشکلات داخلی اقتصادی با مذاکرات هسته ای داشتند و تمامی تدبیر های خود، برای حل مشکلات فراوان اقتصادی و معیشتی مردم را منوط به رسیدن به توافق با غرب بر سر مسائل هسته ای می دانستند.

لوزان، ژنو، نیویورک یا ایران؟!
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

از ابتدای روی کار آمدن دولت یازدهم و تغییرات به وجود آمده در راس وزارت خانه ها و نهاد های مهم کشور، مسیر تصمیم گیری ها و رویکرد های دولت در حوزه های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و ... تفاوت های چشمگیری پیدا کرد. شعار هایی از قبیل توسعه اقتصادی، تنش زدایی سیاسی و فضای باز فرهنگی در راستای همین تغییر نگرش می باشد.

یقینا نحوه سیاست های اتخاذ شده در بحث رشد و توسعه اقتصاد رکود زا و تورم آفرین و حل مشکل هسته ای در چارچوب مذاکرات با 5+1، می تواند مهمترین این مسائل و تغییرات باشد.

اما اشکال کار از زمانی آغاز می شود که عده ای در دولت با اتخاذ تصمیمات مهم سعی در پیوند زدن مشکلات داخلی اقتصادی با مذاکرات هسته ای داشتند و تمامی تدبیر های خود، برای حل مشکلات فراوان اقتصادی و معیشتی مردم را منوط به رسیدن به توافق با غرب بر سر مسائل هسته ای می دانستند.

جدای از این که این نگاه باعث شد که طرف ایرانی مذاکره کننده، در دوران توافق دستش برای توافق یا عدم توافق بسته باشد و حاضر به پذیرش توافقی بد مثل برجام شود، آسیب جدی دیگری هم دارد و آن هم این که ما و ملت ما نمی توانیم خودمان مشکلات اقتصادی را حل کنیم و باید چشممان به خارج از مرز های خودمان باشد، تا شاید آن ها در مسیر حل مشکلات اقتصادی و معیشتی کمکمان کنند. البته کسی منکر این امر نیست که بسیاری از مشکلات اقتصادی کشور از قبیل تورم، رکود، پایین بودن میزان صادرات و عدم تعامل با کمپانی ها و شرکت های بزرگ اقتصادی دنیا معلول همین تحریم ها و کار شکنی های غربی هاست. اما بحث این جاست که آیا واقعا همان ها که آفریننده این مشکلات هستند، تنها راه حل می باشند؟!

رهبر معظم انقلاب در طول سالیان اخیر و خصوصا یک سال و نیم گذشته بار ها نگاه به داخل و توانمند سازی تولیدات داخلی را تنها راه حل مشکلات اقتصادی عنوان کردند و چشم دوختن به دست دشمنان این نظام و انقلاب را کاری بی فایده و بی نتیجه دانستند. ایشان در سخنان مهم خود در جمع هزاران نفر از کارگران کشور برای چندمین بار تاکید کردند که تقویت تولید داخلی ستون فقرات حل مشکلات کشور و تحقق اقتصاد مقاومتی است: «برخی می‌گویند در شرایط تحریم و فشار، رونق تولید داخلی امکان‌پذیر نیست، بدون شک تحریم‌های ظالمانه در بروز مشکلات تأثیر داشته است اما تحریم‌ و فشار، بدون تردید نمی‌تواند جلوی تلاش عمومی، سازمان‌یافته و برنامه‌ریزی شده را برای رونق تولید داخلی بگیرد.»

ایشان همچنین درباره این نگاه غلط که حل مسائل داخلی کشور به روابط سیاسی و مذاکرات هسته ای گره زده شود، فرمودند: «کلید حل مشکلات اقتصادی در لوزان و ژنو و نیویورک نیست، در داخل کشور است و همه باید مسئولیت‌های متفاوت خود را در تقویت تولید داخلی به عنوان تنها راه علاج مشکلات اقتصادی، انجام دهند.»

توجه به یک نکته نیز بر اهمیت گوش سپردن به بیانات و فرمایشات مقام معظم رهبری می افزاید، و آن هم این که اگر ما خودمان در صدد حل مشکلات کشور خصوصا مشکلات اقتصادی بر نیاییم، قطعا روحیه خودباوری و «ما می توانیم» در مردم از بین خواهد رفت. روحیه و انگیزه ای که موتور محرک انقلاب در سی و چند سال گذشته بوده است.

حضرت آیت الله خامنه ای در این باره فرمودند: «توجه و تمرکز بر تولید داخلی علاوه بر حل مشکلات اقتصادی موجب احساس عزت و استغنای ملی می شود.»

و اتفاقا همین روحیه ملی و احساس عزت مردم است که پشتوانه محکم دولتمردان و تیم مذاکره کننده هسته ای در کوران مذاکرات بود. رهبر انقلاب با تذکر به موقع این نکته مهم فرموده اند که: «استحکام ساختار داخلی قدرت از جمله در زمینه‌ی اقتصادی، موجب تقویت مذاکره‌کنندگان پشت میز هر مذاکره‌ای می‌شود والا طرف مقابل مدام شرط و شروط می‌گذارد و حرف‌های مفت و بی‌ربط می‌زند.»

حال با وجود این بیانات صریح مقام معظم رهبری و همچنین نکات مطرح شده به نظر می رسد که شایسته است دولت مردان کشورمان که مورد اعتماد همه ملت هستند با درک صحیح از اوضاع کشور و پتانسیل های موجود در داخل، چشم امید خود را به توان متخصصان و جوانان خودمان بدوزند و عزت مندانه از منافع و حقوق کشور دفاع کنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.