تحولات منطقه

رئیس گروه سیاست‌گذاری و ارزیابی ستاد توسعه فناوری‌های نانو و میکرو گفت: ضعف عمومی کشور در تجاری‌سازی و نبود زیرساخت‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری بر توسعه فناوری بویژه تاز جمله توسعه فناوری نانوسایه افکنده است.

ضعف عمومی کشور بر توسعه فناوری نانو سایه افکنده است
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

مجید صاحبی‌نژاد، به مشکلات و موانع این فناوری اشاره کرد و افزود: به طور کلی ضعف عمومی کشور در تجاری‌سازی و نبود زیرساخت‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری بر توسعه فناوری در کشور سایه افکنده است. این مسئله توسعه فناوری‌نانو را نیز متاثر می‌سازد.

وی ادامه داد: تحقیقات و سرمایه‌گذاری در فناوری‌های نوین دیر بازده هستند، لذا شرایط بازار نمی‌تواند بخش خصوصی را به تحقیق و سرمایه‌گذاری در این حوزه که منافع آن به عموم جامعه برمی‌گردد، تشویق کند بنابراین لازم است دولت از طریق سرمایه‌گذاری یا سیاست‌های تشویقی مانند معافیت‌های مالیاتی در توسعه فناوری و تجاری‌سازی آن دخالت کند.

وی در پاسخ به این پرسش که دولت چه اقداماتی می‌تواند برای رفع این چالش‌ها داشته باشد، اظهار کرد: لازم است دولت برای حمایت و تقویت زیربناهای صنعتی و فناورانه کشور که راهبردی بوده، اما به خودی خود قابلیت توسعه ندارند، ورود کند؛ بنابراین، مداخله دولت برای توسعه زیرساخت‌های تحقیق و توسعه، صنعتی‌سازی و تجاری‌سازی فناوری بیش از پیش ضرورت دارد.

صاحبی‌نژاد یادآورشد: کمک به شکل‌گیری زیرساخت مبادله برای تسهیل ارتباط طرف‌های عرضه و تقاضای فناوری از اصلی‌ترین کارکردهای دولت در این زمینه است. به دلیل پیچیدگی‌های فضای کسب و کار در کشور، بسیاری از بنگاه‌ها و به‌ویژه بنگاه‌های نوپا، توان گذار از مراحل مختلف تجاری‌سازی را ندارند؛ در نتیجه نقش دولت در فراهم کردن زمینه‌های حمایت از این کسب‌وکارها برجسته شده و از اهمیت زیادی برخوردار است.

وی تاکید کرد: باید توجه داشت که معرفی یک فناوری نوظهور، فرصت و تهدیدهایی را در پی خواهد داشت. بدترین حالت برای پیشروان، غفلت از یک فناوری نوظهور است. اقدام هوشمندانه آن است که بتوان به موقع یک فناوری را شناسایی و برنامه‌های متناسب با آن را اتخاذ کرد.

منبع: آنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.