معاون اقتصادی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال خبرنگار قدس آنلاین در خصوص برنامه دولت سیزدهم برای تقویت روابط و تعاملات اقتصادی ایران و عربستان به عنوان پایه قوام روابط سیاسی دو کشور در دوره جدید با بیان اینکه سفرش به عربستان برای پیگیری از سرگیری روابط اقتصادی به دلایل مختلفی با تاخیر اتفاق افتاد، گفت: در سفر اخیر به ریاض ملاقات ها و گفتگو های خوبی با مقامات این کشور به ویژه وزیر تجارت عربستان انجام دادیم و مقرر شد کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور به زودی و تا دو یا سه ماه آینده برگزار شود.
صفری افزود از مقامات عربستان به ویژه وزیر امور سرمایه گذاری و تجارت عربستان دعوت کردم تا به ایران بیاید و از توانایی ها و دستاوردهای فناورانه ایران باز دید کند تا بتوانیم در این بخش با هم همکاری و مشارکت داشته باشیم.
معاون اقتصادی وزارت امور خارجه تصریح کرد: در این سفر با بانک مرکزی عربستان هم در خصوص روشهای تبادل مالی و سویفت های گفتگو و تبادل نظر کرده و ایده هایشان را ارائه دادیم.
وی که در نشست خبری سخنگوی وزارت امور خارجه در محل نمایشگاه یک هزار و ۲۰ روز تلاش جهادی: در تشریح دستاوردهای دیپلماسی اقتصادی دولت شهید رئیسی سخن می گفت: با بیان اینکه سه سال نیست که معاونت اقتصادی فعالیت میکند، افزود: بلکه از همان سالهای ابتدایی انقلاب این قسمت با اسامی مختلف در وزارت خارجه فعالیت میکرده است.صفری ایجاد درآمدزایی ارزی برای کشور، ایجاد شغل، افزایش و تسهیل تبادلات تجاری کشور در حوزه اقتصادی را از جمله اهداف این معاونت خواند.
وی به موضوع جذب سرمایه گذاری در کشور اشاره کرد و گفت: ابزار بسیار قوی برای صادرات و واردات و انتقال تکنولوژی، ترانزیت است. اگر مسیر درست باشد و گمرکات در چارچوب باشد ترانزیت را رشد میدهد. پل آستاراچای بعد از ۵۰ سال ساخته شد. الان گیت ورود و خروج ما به روسیه، آسیای مرکزی و قفقاز است.این دیپلمات ارشد ایرانی بیان کرد: کریدور شمال - جنوب ما پنج آلترناتیو داریم که در حال انجام است. بندر کاسپین، اینچه برون و ... حل شده است. بندر امیرآباد داریم که تا ۶ ماه دیگر کارش پایان مییابد.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه درباره چابهار هم گفت: قرارداد چابهار بعد از چندین سال بسته شد. مهدی صفری درباره کریدورهای شرقی و غربی بیان کرد: یکی از آنها شلمچه بصره بود که یکسری اقدامات در این خصوص انجام شده است.وی گفت: در سال ۱۴۰۳ حدود ۱۷.۵ میلیون تن در مقایسه با هشت میلیون تن ترانزیت داشتیم و ۱.۷ میلیارد دلار درآمد ارزی داشتیم و تا آخر سال ۲۰ میلیون تن خواهیم داشت.
وی همچنین گفت: ما هاب انرژی را در نظر داشتیم که با قراردادی که ابتدا با ترکمنستان برای سوآپ و الان با روسها ایجاد کردیم میتوانیم به کشورهای مختلف ترانزیت و سوآپ کنیم.معاون وزیر خارجه به موضوع دانش بنیانها اشاره کرد و افزود: روزی که شروع کردیم ۳۰۰ میلیون دلار بود سال گذشته دو و نیم میلیادر بود و هدف ما امسال پنج میلیارد دلار است. خانههای فناوری ایجاد کردیم که این خانهها تا به حال در ۱۲ کشور ایجاد شده و هدفمان این است امسال به ۳۰ کشور برسانیم. نمایشگاههایی از تولیدات دانش بنیان ما در آن کشور است که آنجا میبینند و سفارش میدهند.
وی گفت: پیمان ارزی با روسیه را دو سال کار کردیم که بزودی کارتهای میر و شتاب در این کشور کار کند.صفری بیان کرد: من زمان اول سفیر در روسیه بودم و آن زمان شانگهای شکل گرفت و ما پیشنهاد دادیم عضو بشویم و بعد آمدیم ایران تلاش کردیم ناظر شدیم و قرار بود با هند و پاکستان وارد شویم و به دلایلی نشد ولی در سفر اول رئیس جمهور شهید به تاجیکستان آنجا پروسه وارد شدن ما شکل گرفت و ۶۰۰ سند امضا شد. وی گفت: بریکس و شانگهای چه امتیازی برای ما دارد؟ اولا در این اجلاسها روسا همدیگر را میبینند و این ملاقاتهای دوجانبه در روابط دو کشور به خصوص اقتصادی موثر است و وزرا هم ملاقات میکنند و در اینجا پلاتفورمی هست که آشنا میشوید.
این دیپلمات ارشد ایرانی در پاسخ به سؤالی درباره مناسبات با عربستان در دولت سیزدهم بیان کرد: اخیرا سفری به عربستان داشتیم و میخواستیم بخش خصوصی را در عربستان فعال کنیم. بزودی کمیسیون مشترک ما با عربستان برگزار خواهد شد و در خصوص سرمایه گذاری از وزیر سرمایه گذاری عربستان دعوت کردم به ایران بیاید و تکنولوژیهای نو را از نزدیک ببیند.وی افزود: ملاقاتی با معاون وزیر خارجه عربستان داشتیم و گفت اولین قدم ما کمیسیون مشترک است و انشاءالله در سطح سران ملاقات انجام خواهد شد. عربستان مشتاق به همکاری در بخش اقتصادی است. دو تا سه ماه آینده این کمیسیون برگزار خواهد شد.
مهدی صفری در پاسخ به سؤالی درباره نشست اخیر روسای پارلمانَهای کشورهای عضو بریکس در سن پترزبورگ اظهار داشت: آقای قالیباف ۱۲ ملاقات دوجانبه داشت. یک جلسه با پوتین داشت و ملاقات بسیار خوبی بود. این در جهت تحکیم چندجانبه گرایی بود. سفر بسیار مفیدی بود به خصوص برای کارهای دوجانبه که در بخش تجاری و ترانزیت هم مباحثی مطرح شد.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه درباره وضعیت تولید و صادرات گاز کشور بیان کرد: مصرف گاز در کشور نسبت به دیگر کشورها بالاست. سوآپ گاز به کشورهای مختلف میتواند انجام شود.
انتهای پیام/
نظر شما