عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به این روایت از امام رضا(ع) که فرمودند «هر که از خدا توفیق بخواهد، اما عرق نریزد و خطر و تلاش نکند خودش را مسخره کرده است»، گفت: مذهب بدون وظیفه و مسئولیت، تخدیرکننده و بسیار خطرناک است.

رحیم‌پور ازغدی: مذهب بدون وظیفه و مسئولیت، خطرناک است

به گزارش قدس خراسان، حسن رحیم‌پور ازغدی در آیین اختتامیه نخستین کاروان دانشجویان شرکت کننده در طرح حامیم در مشهد، خطاب به جوانان فعال فرهنگی و سیاسی اظهار کرد: بدون شناخت گذشته نمی‌توان آینده را ساخت، بنابراین پیش از هر اقدامی ابتدا تأمل داشته باشید که وارث چه کسانی هستید؟ فعالان دانشگاهی نسل قبل از شما، یا در جبهه ترکش می‌خوردند یا پشت جبهه، چاقو یا ناسزا می‌شنیدند، یا در کردستان و سیستان به دست کومله ذبح می‌شدند.

این استاد حوزه و دانشگاه با انتقاد از برخی اشتباهات رایج در فهم دین و شناخت اهل بیت(ع) عنوان کرد: مطابق معمول عادت کرده‌ایم تا نام ائمه می‌آید، حاجات جلوی چشم‌مان بیاید، در صورتی که حقیقت این است که بزرگترین حاجت انسان، رشد و تعالی است و نباید صرفاً برای حاجات سراغ دین و اهل بیت(ع) رفت.

وی با اشاره به اینکه دیدگاه اهل بیت(ع) نسبت به دنیا و زندگی، متفاوت از دیدگاه و تصورات رایج ما است، یادآور شد: در آموزه‌های دینی و مکتب اهل بیت(ع)، اصولا دنیا محل رنج و مشکلات است و فلسفه خلقت و زندگی ما، عبور از این مشکلات به بهترین وجه ممکن است، بر این اساس آن‌ها که دنبال دنیای بدون رنج و سختی هستند، شناخت درستی از دین و ائمه اطهار(ع) ندارند.

رحیم‌پور ازغدی با تأکید بر اینکه ارتباط ما با ائمه اطهار(ع) باید برای آدم شدن باشد، افزود: همه انبیا و اولیای الهی در این دنیا دچار رنج و مشکلات مختلف بودند، حال ما چگونه انتظار داریم در راحت و آسایش کامل بوده و زندگی بدون مشکل داشته باشیم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه ما معمولا به مناسک دینی بسنده می‌کنیم و دینداریمان ظاهری است، گفت: به فرموده پیامبر اکرم(ص) ما وجود خدا را منطقی قبول داریم اما در عمل و زندگی‌مان نشانی از اعتقاد به خدا دیده نمی‌شود، زیرا خود را در محضر خدا نمی‌بینیم؛ استغفار می‌کنیم، ولی دروغ می‌گوییم، حق دیگران را می‌خوریم؛ مرده‌ها را می‌بینیم، ولی مرگ را باور نداریم، دنبال منافع هستیم اما بدون زحمت، در حالی که مطابق اصول اسلام، بدون ایمان و عمل صالح، بهشت و عاقبت خیر در کار نیست.

وی با اشاره به هزینه‌هایی که انبیا و اولیا تا پای جان برای دین پرداخته‌اند، گفت: ما اغلب هنگامی سراغ فعالیت فرهنگی سیاسی می‌رویم که همه آینده‌مان، تضمین و حوائج‌ و مشکلاتمان مرتفع باشد، در صورتی که اگر در این مسیر مزاحم کسی نیستیم، کتک نمی‌خوریم، ناسزا نمی‌شنویم و دشمن نداریم، یعنی خاصیت نداریم و مقابل هیچ باطل، ضدارزش، فساد و بی‌عدالتی نایستاده‌ایم. بهشت، محفوف در رنج‌هاست، پس هرگاه جاده زندگی‌مان صاف بود بدانیم در حال حرکت به سمت بهشت یا بهتر بگوییم، عبودیت نیستیم.

رحیم‌پور ازغدی با اشاره به روایتی از امام رضا(ع) که می‌فرمایند «هر که از خدا توفیق بخواهد اما عرق نریزد و خطر و تلاش نکند، خودش را مسخره کرده است»، تأکید کرد: مذهب بدون وظیفه و مسئولیت، تخدیرکننده و بسیار خطرناک است؛ اگر هر سال حج، عتبات عالیات و مشهد می‌رویم ولی تغییر در رفتار و زندگی‌مان اتفاق نمی‌افتد، هیچ سودی ندارد؛ به‌جای این همه زیارت به رهنمودهایشان عمل کنیم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر اینکه اصل معرفت دین و اطاعت اهل بیت، در همراهی محبت با عمل است نه صرف ادعا، افزود: در این سال‌های پس از انقلاب، از حزب اللهی‌های به دور از درک و معرفت که برخیشان هم مسئولیت گرفتند، چه‌ها که نکشیدیم؛ یا به جبهه نمی‌آمدند یا همان پشت جبهه مشغول دعای کمیل و سینه‌زنی می‌ماندند و پا به عملیات نمی‌گذاشتند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.