به گزارش قدس آنلاین، معاون قضایی رییس کل دادگستری و رییس توسعه حل اختلاف خراسان شمالی در این آیین گفت: دادگاه صلح، بر اساس قانون لاحق شورای حل اختلاف مصوب ۱۴۰۲ به عنوان نهاد جدید فعال شده و عملکردی متفاوت از دادگاههای عمومی بر عهده دارد.
وی اظهار کرد: دادگاه های صلح، ابتدا پرونده ها را به شورای حل اختلاف ارجاع می دهد که در صورت عدم سازش و یا در صورت مخالفت یکی از طرفین دعوا در رابطه با ارجاع به شورای حل اختلاف، دادگاه صلح راسا به ماهیت دعوا رسیدگی و تصمیم مقتضی اتخاذ خواهد کرد.
رییس توسعه حل اختلاف خراسان شمالی افزود: دادگاه صلح، صلاحیت رسیدگی به دعاوی مالی تا یک میلیارد ریال و همچنین دادرسی در سایر دعاوی از قبیل مطالبه جهاز، مهریه و نفقه، حصر وراثت، اصلاح شناسنامه و دیگر موارد مندرج در ماده ۱۲ قانون شوراهای حل اختلاف را بر عهده دارد.
معاون قضایی رییس کل دادگستری خراسان شمالی خاطرنشان کرد: شوراهای حل اختلاف در کنار فعالیت دادگاه های صلح، همچنان با اهتمام فعال بوده و در راستای حصول سازش به کار خود ادامه خواهند داد.
خراسان شمالی با بیش از یک میلیون نفر جمعیت در شمال شرق کشور واقع است و ۴۴ درصد از جمعیت آن در مناطق روستایی سکونت دارند.
نظر شما