تحولات منطقه

رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از آغاز پرورش راتون در ۷۵ هزار هکتار از مزارع استان خبر داد.

آغاز پرورش راتون در ۷۵ هزار هکتار از مزارع گیلان
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، صالح محمدی اظهار کرد: شالیکاران پس از برداشت محصول برنج و آبگیری مزارع، پرورش محصول راتون یا (شابج) را با استفاده از شرایط آب و هوایی و کودهای کشاورزی مناسب، در ۷۵ هزار هکتار از مزارع خود آغاز کنند.

وی با بیان اینکه راتون معمولاً از جوانه‌های جانبی بوته‌های اصلی برنج تولید می‌شود، افزود: کوتاه بودن طول دوره رشد، کاهش هزینه مصرفی نهاده‌ها، صرفه‌جویی در مصرف آب و افزایش کیفیت محصول (از نظر کیفیت پخت و عطر و طعم) از مزایای پرورش راتون است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه راتون هزینه‌های جدید برای تهیه بذر، خزانه، شخم، آماده‌سازی زمین و نشاکاری را ندارد گفت: این محصول با مراقبت‌های لازم از جوانه‌هایی که دوباره شد می‌کنند پرورش می‌یابد و هر جوانه می‌تواند بین ۳۰ تا ۴۰ درصد بیشتر از محصول اصلی شلتوک برنج تولید کند.

محمدی با اشاره به مزایای اقتصادی پرورش راتون در افزایش درآمد کشاورزان، گفت: در صورت استفاده بهینه از آب و خاک و کود دهی مناسب، شالیکاران می‌توانند تا ۲ تن شلتوک برنج در هر هکتار تولید کنند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: کشاورزان در سال گذشته ۷۰ هزار تن شلتوک از پرورش راتون در گیلان تولید کردند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.